Tujina

Erjavec o zadevi glede Skripala: 'Zadeva je nejasna, bizarna. Ni razloga za kakšen ukrep'

London, 28. 03. 2018 12.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min
Avtor
S.S./A.I./STA
Komentarji
275

Seznam držav, ki bodo izgnale ruske diplomate, se daljša, med njimi pa ni Slovenije. Vladimir Putin je kljub krizi v odnosih pripravljen na srečanje s Trumpom. Nekdanji ruski vohun Sergej Skripal in njegova hči imata sicer le majhne možnosti za okrevanje po napadu z živčnim strupom, je dejala njegova nečakinja. Njegovi mami za napad še niso in ji tudi ne bodo povedali.

Seznam držav, ki so zaradi domnevno ruske zastrupitve dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegove hčerke Julije, se daljša iz dneva v dan, prav tako v luči tega dogajanja postaja napet tudi odnos med Rusijo in EU ter ZDA. Slovenija za zdaj vztraja pri stališču, da potrebuje več informacij in dokazov, preden se odloči za kakšno ostro politično potezo.

Zunanji minister Karl Erjavec, ki opravlja tekoče posle, je tako napovedal, da bo za četrtkovo sejo vlade pripravil informacijo glede napada z živčnim strupom v Veliki Britaniji in pobude za izgon ruskih diplomatov, ki se ji je pridružilo več članic EU, ne pa tudi Slovenija. Erjavec pričakuje razpravo na vladi, sam pa kakih ukrepov ne bo predlagal.

"Zaenkrat menim, da je treba razčistiti, kaj se je sploh zgodilo, zadeva je precej nejasna, precej bizarna. Kar se mene tiče, ne vidim razloga, da bi predlagal kakšen ukrep," je dejal Erjavec po seji vodstva stranke DeSUS, katere predsednik je, .

Predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko (OZP) Jožef Horvat (NSi) je danes za 5. april sklical sejo odbora, na kateri bi obravnavali možnost pridružitve Slovenije potezi več članic EU, Nata in drugih partnerskih držav, da zaradi napada z živčnim strupom v Veliki Britaniji izženejo ruske diplomate.

Razpravo o tem vprašanju so načeli že danes na srečanju koalicije, je še napovedal Erjavec. Razpravo o tem vprašanju so opravili tudi v odboru državnega zbora za zunanjo politiko (OZP), kot je to v torek napovedal predsednik tega odbora Jožef Horvat (NSi).

Slednji je dejal, da vlada v tem vprašanju ne bi smela sama odločati, ker opravlja tekoče posle. "Tudi to je ena od variant, da vlada o ničemer ne odloča. Moram pa opozoriti, da seveda DZ nima te pristojnosti," je dejal Erjavec.

Pojasnil je še, da bo vladna služba za zakonodajo pripravila natančen odgovor, ali to vprašanje spada pod "tekoče posle" ali ne. "Mnenja se nagibajo, da to ni stvar vlade, ki opravlja tekoče posle. Tudi predsednik DZ tako meni," je še dejal Erjavec. Sam sicer kot minister za zunanje zadeve vseeno meni, "da ni nobenega razloga za kakšno ukrepanje, glede na to, da zadeva ni razčiščena".

To vprašanje je pred srečanjem koalicije komentiral tudi prvak SD Dejan Židan in opozoril, da je treba biti pri obravnavi tega vprašanja zelo previden. Menil je, da zadeva spominja na krizo v Iraku. "Varnostne službe so takrat priskrbele dokaze. Celotni svet je pokleknil pod močnim pritiskom ZDA in Velike Britanije. Na koncu se je izkazalo, da je šlo za invazijo zaradi ekonomskih interesov," je dejal. Posledice pa nosi po njegovem mnenju "Evropa preko migrantov".

Sedaj je treba po Židanovem prepričanju počakati, da bodo dokazi res verodostojni. "Ne skočiti na prvo žogo, pač pa se zavedati, da če kdo, Slovenija razume ruski narod in način njihovega razmišljanja," je dodal.

Po njegovem mnenju je treba predvsem delati na tem, da se število kriz okoli Evrope zmanjšuje, ne pa, "da dobimo vsako leto še eno zraven, stare krize pa niso zaprte".

Vendar v koaliciji o teh vprašanjih očitno niso povsem enotni. Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je po srečanju koalicijskih partnerjev v izjavi novinarjem spomnila, da je premier Miro Cerar, ki opravlja tekoče posle, na srečanju Evropskega sveta glasoval za skupno odločitev oz. obsodbo dogodkov v Veliki Britaniji. Prav tako je Slovenija glasno podprla odločitev Nata, premier je tudi odpovedal svoj uradni obisk v Rusiji, je še spomnila Kustec Lipicerjeva.

Slovenija je sicer ena redkih držav, ki se ni pridružila pobudi več držav, da zaradi napada na dvojnega ruskega agenta izženejo ruske diplomate.

Rusko veleposlaništvo v Nemčiji.
Rusko veleposlaništvo v Nemčiji. FOTO: AP

Pahor meni, da bi Slovenija morala izkazati solidarnost z Veliko Britanijo

Slovenija ima z Rusijo dobre odnose, prizadeva si za izboljšanje odnosov med Zahodom in Moskvo, toda v nastalih okoliščinah po poskusu atentata v Salisburyju bi morala po mnenju predsednika republike Boruta Pahorja izkazati solidarnost z Veliko Britanijo ter izpričati enotnost EU in Nata.

Tako so iz predsednikovega urada odgovorili na vprašanje o tem, kako bi po oceni predsednika morala ravnati vlada v luči odločitve več članic EU, Nata in drugih partnerskih držav, da zaradi napada z živčnim strupom v Veliki Britaniji izženejo ruske diplomate.

Pahor se je sicer v torek v Ljubljani sestal z britansko veleposlanico v Sloveniji Sophie Honey. Govorila sta o okoliščinah nedavnega poskusa umora dvojnega agenta Sergeja Skripala v Veliki Britaniji in o ukrepih držav zveze Nato in EU glede tega, več o vsebini pogovorov pa v predsednikovem uradu niso hoteli razkriti.

Vse več držav sledi Veliki Britaniji in ZDA

Poleg Velike Britanije in ZDA je najmanj 24 držav ta teden napovedalo, da bodo iz solidarnosti z Veliko Britanijo izgnale ruske diplomate. Velika Britanija trdi, da Rusija stoji za napadom s kemičnim orožjem na Skripalova na jugu Anglije v začetku meseca, zaradi tega je izgnala 23 ruskih diplomatov, Rusija pa je storila enako in izgnala enako število britanskih diplomatov. 

Kot je sporočila luksemburška vlada, je luksemburški zunanji minister Jean Asselborn zaradi "solidarnosti" z Veliko Britanijo glede napada v Salisburyju "poklical luksemburškega veleposlanika v Moskvi na posvet". Po poročanju luksemburških medijev je Asselborn hkrati napovedal, da Luksemburg ne bo izgnal ruskih diplomatov.

"Kar zadeva Luksemburg, imamo zelo omejeno število ruskih diplomatov tukaj in kljub vsem našim prizadevanjem, nismo mogli dokazati, da bi kak vohun ali oseba delala proti interesom Luksemburga," je še dejal zunanji minister.

Luksemburg je geografsko ena od najmanjših držav članic EU, a politično vpliven zaradi položaja države kot ene od ustanoviteljic EU, prav tako je v Luksemburgu sedež več ključnih ustanov povezave.

Bolgarija, ki trenutno predseduje EU, se je prav tako odločila, da bo ravnala podobno, saj je napovedala, da bo iz Rusije na posvet poklicala svojega veleposlanika, ne bo pa izgnala nobenega ruskega diplomata.

Popoldne se je za tak korak odločila tudi Slovaška. Veleposlanik Peter Priputen bo moral domov na posvetovanja, je sporočil zunanji minister Miroslav Lajčak.

Lajčak je poudaril, da gre za resno diplomatsko dejanje. "V več kot 25 letih (od neodvisnosti) še nismo poklicali domov našega veleposlanika iz Moskve na pogovore," je povedal. Dodal je še, da v vladi razmišljajo tudi o morebitnih dodatnih ukrepih.

Črna gora pa se je odločila, da bo izgnala akreditiranega ruskega diplomata. Ta bo moral državo po navedbah črnogorskih oblasti zapustiti v sedmih dneh. Podgorica se je tudi odločila, da bodo odvzeli akreditacijo častnemu ruskemu konzulu v Črni gori.

Odnosi med Črno goro in Rusijo so sicer napeti že od oktobra 2016, ko je prišlo v Črni gori do poskusa državnega prevrata, za katerim naj bi domnevno stala Rusija. Jezo Moskve pa je sprožilo članstvo Črne gore v zvezi Nato, v kateri je članica od lani.

Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen na srečanje z Donaldom Trumpom.
Ruski predsednik Vladimir Putin je pripravljen na srečanje z Donaldom Trumpom. FOTO: AP

Putin kljub izgonu ruskih diplomatov pripravljen na srečanje s Trumpom

Ruski predsednik Vladimir Putin je medtem pripravljen na srečanje s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom, čeprav so ZDA zaradi napada na nekdanjega ruskega agenta v britanskem Salisburyju iz države izgnale kar 60 ruskih diplomatov, so danes sporočili iz Kremlja.

"Putin je pripravljen in Rusija je pripravljena na izgradnjo odnosov v obojestransko korist, ki bodo temeljili na zaupanju z vsako državo, vključno z ZDA," je po poročanju ruskih medijev danes dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. "Pripravljeni smo, kot so pripravljeni naši nasprotniki ali prijatelji," je dodal.

Dejal je še, da je srečanje med obema predsednikoma odvisno od "ameriške strani, a ruska stran ostaja odprta" za srečanje. Dodal je, da Rusija trenutno nima informacij, ali je Trump pripravljen na srečanju potem, ko so ZDA izgnale ruske diplomate.

V Rusiji še zdaj razmišljajo, kako odgovoriti na zadnji val izgonov ruskih diplomatov na Zahodu, za katerega je ruski zunanji minister Sergej Lavrov okrivil ZDA. "To je rezultat ogromnega pritiska in ogromnega izsiljevanja," je v torek dejal Lavrov.

Rusija vztrajno zanika vpletenost v napad v Salisburyju.

Skripal veliko možnosti za preživetje nima.
Skripal veliko možnosti za preživetje nima. FOTO: AP

Zdravstveno stanje Skripala in hčerke ostaja slabo

Nečakinja Sergeja Skripala je ob tem dejala, da imata on in njegova prav tako zastrupljena hči Julija le majhne možnosti, da okrevata. Napoved zdravnikov ''res ni dobra,'' je dejala Viktoria Skripal. Z živčnim strupom so Skripalova napadli 4. marca v britanskem Salisburyju. 

''Morda imam le en odstotek upanja. Kar koli jima je bilo dano, jima je to dalo le malo možnosti za preživetje. Če že, bosta invalida do konca življenja,'' je komentirala in dodala, da njegovi mami za incident še vedno niso povedali, saj jo želijo zaščititi. 

''Naša prioriteta je, da zaščitimo mamo, da ne bo ničesar slišala. Izvedela ne bo do zadnjega trenutka. Izvedela bo, ko se bo situacija nekako odvila, če se seveda bo zgodil logičen konec. Če se bo zgodba končala tragično, ji bomo rekli, da sta zbolela,'' je komentirala nečakinja za BBC.

Njegov sosed, ki trdi, da je tudi njegov najboljši prijatelj, pa je za britanske medije dodal, da bi jima morali dovoliti, da umreta. Ross Cassidy je dejal, da Skripala in njegove hčere Julije v bolnišnici ne sme obiskati, a verjame, da sta tako bolna, da upanja za uspešno ozdravitev ni. 

Sosed je tudi zanikal navedbe sodnika, da se v vsem tem času nihče ni zanimal za zdravje nekdanjega vohuna, češ da se na bolnišnico ni obrnil noben znanec pacienta. ''Večkrat sem vprašal policijo, če ga grem lahko obiskati, a so me kategorično zavrnili,'' je dejal. 

''Rečeno nam je bilo, da bosta umsko omejena in menim, da jima to ne bi bilo prav. Mislim, da bi bila smrt odrešitev,'' je dejal sosed, ki meni, da ju umetno ohranjajo pri življenju. 

Policisti so danes sicer razkrili, da sta Skripalova v stik s strupom najverjetneje prišla doma. Nevarnosti za sosede kljub temu ni, navaja BBC

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (275)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
31. 03. 2018 19.54
Izvažamo pa jih tja.
Kalymero
29. 03. 2018 09.40
+0
E, korl. To ni pralni stroj.
fafajonka
29. 03. 2018 09.10
+1
Solidarnost z V.Britanijo??? .....Če Rusi na njih vržejo atomsko bombo, prosimo da še nam dajo vsaj eno !!!
Janez_53
29. 03. 2018 08.50
+12
Če se že deklariramo kot pravna država, bi moralo veljati pravilo, da dokler ni neizpodbitnega dokaza o krivdi, velja domneva nedolžnosti. Kaj res nismo več samostojna država, ki sprejema svoje odločitve neodvisno od drugih držav? Kdo nam bo nadomestil gospodarsko škodo, če bomo izgubili posle z Rusijo, ki niso zanemarljivi?
resslovenka
29. 03. 2018 09.50
+1
puspan
29. 03. 2018 08.42
+5
Rjavc je gotovo najbolje informiran, ker je resnico izvedel iz prve roke, Lavrova.
etul
29. 03. 2018 07.08
+14
Karli kolk je smotan tule ima pa prav,rusi nam dajejo lepe denarce v gospodarstvo in zato da bi bili solidarni z nekom ki tak al tak odhaja iz EU pa za solidrnost ni nobenih dokazov bi bila čista neumnost.Aja pa še to solidarnost smo vidli ob arbitraži Washington,Brusel in ostali so tak pritisnali na hrvate da so ti takoj sprejeli sodbo mi pa smo se z stisnjenimi zobmi sprijaznali da je sodbe treba sprejet kjub temu da je ta v našo škodo in sedaj že pol leta velja uveljavljena odločitev.
etul
29. 03. 2018 07.12
+13
Sem po prepričanju desničar,a pri takih neumnostih se ne morem strinjat z našimi desničarji,to lezenje v tazadnjo anglikanskim narodom mi nikoli ni bilo jasno zakaj bi nekdo silil nekam kjer te več kot očitno ne jemljejo resno da ne napišem da te ne marajo.
nightifly
28. 03. 2018 22.50
+4
Tale bionda na videu -porocila mora imeti pa dobro oprsje -kajne ?
nightifly
28. 03. 2018 22.48
+15
Gospod Erjavec /kaj bi dal -da bi vas jutri videl za govorniskim odrom UE parliamenta in jih krepko natrosil vsem deputatom -potem pa se Jonkerju in ostalim podlasicam / Slovenija ima v roki SODBO erop sodisca ki zavezuje obe stranki /In kaj se zgodi ?-Ta papir nima nobene vrednosti / Treeza May zazvizga in cucki pritecejo k nogi in jo polizejo -pa jim ni dala niti keksa -kaj sele kaksne dokaze -ki kazejo da je bil nekdo poreden / Evo to bi rad od vas slisal za govor odrom -ko bi Jonkerju to strese l ksiht --in ostalim seveda /
Radoveden
28. 03. 2018 22.44
-1
Ne vem, zakaj starši dopuščajo, da se njihovi otroci tako pozno še vedno igrajo na računalniku. Ura je že zdavnaj za spat, todlerji.
nightifly
28. 03. 2018 22.52
+4
ah za otroke ni problema / Pa tudi za hlapce ne - trgi v evropskih mestih so polni takih /
nightifly
28. 03. 2018 22.42
+5
Zadnja novica ---Svica bo izgnala 547 diplomatov v Rusijo - ampak svojih /Zelel sem v bistvu napisati -ambasadorjev na en nacin -ne diplomatov -ceprav bi moral biti vsak manager in dober ambasador svoje drzave kot tudi dober diplomat / Torej naj bodo kar diplomanagerji / Zakaj jih bo ´´izgnala´´ -ja zato -ker bo nastala velik luknja v kseftu / Ne se bati -saj bodo sankcije in podobno -toda Zahod je bil do sedaj v zgodovini se vedno licemerski in pokvarjen -ter veselo trgoval klub vsem zakonom -ki jih je sam postavil / pa preko obvodov /Tako kot bodo servisirana letala kupilicroati od Israela ---- ja seveda / Se otroci se v vrtcih temu smejejo / Torej Suiza bo svoje diplomate izgnala v Rusijo in naredila dober kseft / In to je to / Slovenija bo pa na meje Rusije poslala svojo vojsko in to placala sama -zato da bodo strasili Ruse in pazili da ne pridejo motiti visokokulturne Poljake -Madjare -Slovake -jukraince in podobne intelektualce /amen/ In kraljica Elizabeta -ki tako rada srka penino -bo spet po kosilu zvrnila eno kupo /cheers Betty !!
Radoveden
28. 03. 2018 22.45
-8
Ne vem, kaj jemleš, ampak prenehaj, ker ti škodi.
selecao
28. 03. 2018 22.38
-21
Pozdravljam odločitev držav, ki bodo izgnale ruske diplomate. Dokler bo morilec vodil Rusijo, naj ima svoje diplomate kar doma. Slovenci pa z neodločnostjo in mancanjem dokazujemo kako antipolitičen narod smo.
Radoveden
28. 03. 2018 22.47
-13
Vsaj eden normalen tuki. Slovenci smo ok, samo levuharji, ki si kradejo volitve in položaje nas sramotijo.
KladivoSi
28. 03. 2018 22.58
+8
Ti in Pahor sta pa oprana, kaj nas brigajo tisti, ki nas bičajo? To je čista ciganska taktika eden sam joka neki,da se horda zbere pol pa so močni. Resnica je pa vse drugo. Enkrat nas je ta dvojica nalagala, zda pa lahko puši,tak kot vsi,ki tak mislite.
+11
Pahirlek je poklekno pod pritiski Angležev,ki že 500 let kradejo lažejo in ubijajo po celem svetu in hole brez dokazov brez sodišča obsodit Ruse na podlagi baba rekla baba kazala...podn od podna😡👹👺👿😈🤢👽☠Predlagam ,da zahtevamo razrešitev Pahorja😡👹👺👿😈🤢👽☠🐗🐴🐶🐒
nightifly
28. 03. 2018 22.53
+4
Se pa strinjam -da morajo zelo bedeti nad njim -da ne ustreli kaksne /
SFRJJNA
28. 03. 2018 22.24
+13
Prvo kot prvo moramo zaradi neupoštevanja mednarodne odločbe in sodišča o meji z Hrvaško izgnati vse njihove diplomate, odpoklicati naše iz Hrvaške in sprožiti sistem, da še kdo to naredi, menim, da se nam pridružijo Madžari, Belorusi, Srbi, Grki, in vse države katerih končnica je na -STAN / Kazahstan, Uzbekistan, iz EU pa se bo našla še katera!
Radoveden
28. 03. 2018 22.33
-4
Nick si zamenjaj, ker se Tito obrača v grobu. On je rusofile po informbiroju na Goli otok lifral.
Fifi 24
28. 03. 2018 22.43
+8
Je ja sam da te popravim Staliniste ne rusofile sam zahod je tud mirno stal in mu salutiral ko je Jože primaširal k njim
Radoveden
28. 03. 2018 22.54
-2
Tito je bil maher, kakorkoli že. In Ruse in Amere je z neuvrščenimi držal v šahu. AMpak vseeno diktator.
nightifly
28. 03. 2018 22.24
+17
Prebral sem nekaj prispevkov ljudi na tem portalu / Nekateri jasno pro -amerisko -drudi pro -rusko -ali pa se bolje - protiamerisko in proti britansko ker sta obe drzavi naredili eno veliko -zelo veliko neodpustljivo laznivo stvar -in na podlagi tega sesuli Irak / Ce bi bilo samo to /So sli se naprej -placali druge in jim dali orozje -da so sesuli pol bliznjega Vzhod / A za to ni kazni ? Zdaj pa tak cirkus za dva zastrupljena Rusa - za katera sploh niti ne vemo uradno kaj se je zgodilo / Lahko samo beremo in slisimo o tem / Drugega pa ne vemo nic / -Torej ? Zakaj bi se moral Slovenec prikloniti neki Terezi in Elizabeti ? Napisite mi en razlog -ker smo hlapci ? Rus ne zahteva od Slovenca da je hlapec - se nikoli ni tega pocel /Nasprotno / Rus je prisel pomagati resit rit Slovencem -in to poleg domacih borcev / Zakaj se je treba komu klanjati ?
Viejo cabron
29. 03. 2018 08.34
+2
CyberWorm90
28. 03. 2018 22.22
+4
angleži so kle šli čist preweč na prwo žogo : ))) ma pa putin žiwce k nilski konj : ))) da ob wseh teh prowokacijah ne zagroziš nazaj : ))) se bo wsaj s trumpom sestal : )))
nightifly
28. 03. 2018 22.30
+5
Cudim se Putinu -je pa veraj rekel -da bo vse prislo na vrsto ob primernem casu / Ne dvomim /
CyberWorm90
28. 03. 2018 22.32
+2
podobno blo pr turkih k so mu sestrelili awijon : ))) nakonc clo ustrelili diplomata itd : ))) dans pa kupujejo njihowo orožje : )))
nightifly
28. 03. 2018 22.54
+5
SFRJJNA
28. 03. 2018 22.18
+24
Slovenija ne sme sodelovati v tej gonji. Da ni sram EU in ostalega sveta, da sledijo ZDA in UK kot psi stezosledci. Naj živi Rusija, ZDA pa naj pustijo EU na miru! Sem danes slišal, da se Tonin zavzema za izgon, mojega glas in moje okolice na katero imam vpliv ne bo dobil, naj gresta z Ljudmilo na kak pohod pederastov kot je ona dejala da bi šla. Bara.a! Ko pride pred volitvami v Mb mu bom na njegovo stojnico odnesel GNILO KRŠČANSKO JAJCE, samo za denar mu gre in ne za umirjanje. Prav je povedal Kurz iz Avstrije mi smo nevtralni! Prav tako Pahor bodi raje tiho in ne govori neumnosti, ko si bil ti premier si naredil mrld € škode, a bi sedaj rad še škodo na strani Rusije. A veš koliko posla imamo z Rusijo, koliko pa z ZDA in še to da je pol prometa z ZDA preko tvoji tajkunov, saj ima večina njih podjetja v Delavare in še kje pod jurisdikcijo ZDA. Mi smo najboljši partner Avstrije oni so proti 100% in so edini kateri so na popolno podprli proti Hrvaški. Pojdi raje na čaj z hrvaticami...Sedaj bom volil tisto stranko katera bo imela v programu referndum, da izstopimo iz NATO pakta, saj želijo mrld € do leta 2025!
Radoveden
28. 03. 2018 22.24
-16
A bejž no. Vzem si vizo in v Rusijo. Takih tu ne rabmo.A vstrija je nevtralan država. Še bolj pa da greš v Venezuelo. Ne spadaš sem. Pa kakšen negravžen nick maš, srame te bod.
nightifly
28. 03. 2018 22.33
+6
myway ---ce vam pase priklanjati se vasim gospodarjem -kar pocnite to naprej -samo ni treba k temu vabiti drugih
+2
upam da ti motor odpove😡👹👺👿😈🤢👽☠in pikiraš
Radoveden
28. 03. 2018 22.39
-6
V Sloveniji smo Slovenci gospodar in tako bo ostalo. Če pa je na podlagi referendumske volje ljudstva Slovenija postala članica EU in NATA, je treba tako tudi ravnati.
Radoveden
28. 03. 2018 22.41
+3
Seb, Zen modrost pravi, da kar želiš slabega drugemu, se ti zgodi. UPam,d a maš padalo.
+2
Radoveden
28. 03. 2018 22.48
+3
Ti pa spat in slovenščino učit, drgač ne bo državljanstva.
nightifly
28. 03. 2018 22.17
+9
Potem je bilo govora se o Porton Downu -ki je le 7 milj od dogodka zastrupitve Skripalov / Izvedeli smo -da je bil ta najstarejsi laboratorij -institut za razvijanje vseh mogocih kemicnih strupov -orozij na svetu osnovan ze 1916 leta -/// 6 maja 2004 je Rob Evans v Guardianu napisal clanek - ki je se na internetu /upam se vsaj jutri - kjer lepo opisuje kaj vraga vse pocenjajo ze 100 let tam notri - tudi eksperimente na ljudeh -seveda/ no -vec boste dobili v clanku /
Radoveden
28. 03. 2018 22.14
-8
Slovenija je članica EU in NATA in Erjjavec si je dokončno izkopal jamo za svoj politični pogreb.Celo predsednik države ve, da ni dobro biti solidaren z Ciprom, ki hrani ruski mafijski denar. Morda pa ga tudi mi v Sperbanku, zato taka histerija. Bruh
Bofur
28. 03. 2018 22.23
+8
Luksemburg tudi ne bo izgnal ruskih diplomatov, Avstrija in Portugalska tudi ne... Ta solidarnost z nesolidarnimi Angleži je gnila in neobstoječa.
Radoveden
28. 03. 2018 22.42
-3
A Slovaška se je že premislila, včeraj ste pa rusofili smetili s tem.Res ste nekredibilni.
Bofur
28. 03. 2018 22.13
+7
O kakšni enotnosti EU in Nato govori Pahor?? Polovica članic EU ne bo izgnala ruskih diplomatov, med njimi tudi Luksemburg šefa EU Junckerja, večina "solidarnih" pa bo izgnala le po enega diplomata, kar je enako nobenemu. V NATO pa denimo Turčija niti slučajno ne bo izgnala ruskih diplomatov. Pahor se spreneveda in širi lažne vesti. Ta enotnost je zlagana, kot je zlagana afera s tem dvojnim vohunom, ki se je najverjetneje na svojem domu zastrupil sam.
Radoveden
28. 03. 2018 22.12
-7
2o rusofilov, ki komentirajo. Bogi ste.
Bofur
28. 03. 2018 22.20
+4