Tujina

Zahodne države nad Rusijo ne bodo smele leteti?

Moskva/Bruselj, 08. 09. 2014 06.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Evropska unija naj bi uradno sprejela nove sankcije proti Rusiji zaradi njene vloge v konfliktu na vzhodu Ukrajine. Ruski premier pa je napovedal, da bi lahko Rusija uvedla prepoved poletov nad svojim ozemljem. Premirje je po ocenah Ovseja krhko.

Kljub dogovorjeni prekinitvi ognja na vzhodu Ukrajine od tam znova poročajo o obstreljevanju. Ukrajinska vojska in proruski separatisti zatrjujejo, da premirje spoštujejo. Po nekaterih navedbah bi lahko za kršitvami stali prostovoljci enot blizu ukrajinski vladi ali pa uporniki iz vrst separatistov.

Proruski uporniki so v Ukrajini izpustili 1200 ujetnikov.

Prebivalci ukrajinskih mest Doneck in Mariupol so zjutraj poročali o detonacijah in strelih v predmestjih. Tudi po navedbah ukrajinske vojske so tam ponoči potekali spopadi. Poročil o morebitnih žrtvah zaenkrat ni.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko se je v telefonskem pogovoru z nemško kanclerko Angelo Merkel že pogovarjal o trenutnem položaju. Oba sta menila, da mora premirje nadzirati neodvisna stran, je sporočil urad ukrajinskega predsednika.

V Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse) so danes ocenili, da premirje že drži, vendar je krhko. Na območju za zdaj premirje nadzira okoli 250 opazovalcev Ovseja.

Nove sankcije

Dmitrij Medvedjev
Dmitrij Medvedjev FOTO: Reuters

Članice EU so danes potrdile sveženj nadaljnjih sankcij proti Rusiji, ki krepi obstoječe gospodarske sankcije, uvedene konec julija, je sporočil predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy. Uveljavitev sankcij so sicer zamaknile s torka na "prihodnje dni", da ocenijo izvajanje premirja in mirovnega načrta.

Sprva je bilo namreč predvideno, da začnejo sankcije veljati v torek. Sedaj pa je Van Rompuy sporočil, da bo uveljavitev sankcij z objavo v Uradnem listu EU sledila "v nekaj dneh". "Tako bo čas za oceno izvajanja dogovora o premirju in mirovnega načrta. Glede na razmere na terenu je EU pripravljena preučiti dogovorjene sankcije v celoti ali delno," je še pojasnil.

Po poročanju britanskega časnika Financial Times naj bi sicer nove sankcije med drugim vključevale prepoved financiranja ruskih energetskih podjetij, kot so Rosneft, Gazprom Neft in Transneft, na evropskih trgih.

Poleg tega naj bi unija sankcije zaostrila z razširitvijo seznama oseb, kaznovanih z zamrznitvijo premoženja in prepovedjo potovanja v unijo. Dopolnila naj bi ga z okoli 25 osebami, med katerimi naj bi bili voditelji v Doneškem bazenu in na Krimu ter ruski oligarhi. Imena bodo znana ob objavi v Uradnem listu EU.

Pogoji, pod katerimi je unija pripravljena preučiti sankcije, za zdaj niso znani.

Ruski premier Dmitrij Medvedjev pa je napovedal, da bo Rusija na nove sankcije zahodnih držav odgovorila s protiukrepi in morda uvedla prepoved poletov preko svojega ozemlja. Poudaril je tudi, da Kremelj zaradi sankcij ne bo spremenil svoje politike.

"Upal sem, da bodo naši partnerji pametnejši. Žal ..." je dejal Medvedjev v pogovoru za poslovni časnik Vedomosti. "Če bodo sankcije, povezane z energetiko, dodatne omejitve našega finančnega sektorja, bomo morali odgovoriti nesomerno," je dodal ruski premier, ki je opozoril, da bi Rusija lahko zaprla svoj zračni prostor za zahodna letala.

"Izhajamo iz dejstva, da imamo prijateljske odnose z našimi partnerji in zato je nebo nad Rusijo odprto za polete. Toda če nam bodo postavili omejitve, bomo morali odgovoriti," je opozoril.

Po več mesecih spopadov na vzhodu Ukrajine so ukrajinska vlada in proruski separatisti v petek v beloruskem Minsku dosegli dogovor o prekinitvi ognja. Manj kot 48 ur po tem je že prišlo do kršitev in vnovičnega nasilja. V soboto je ena oseba umrla. Od aprila je v spopadih umrlo okoli 2600 ljudi.

Posvaril je, da bi prepoved poletov mnoge letalske družbe pripeljala v bankrot. "Toda to je slaba zgodba. Želimo samo, da bodo naši partnerji to dojeli na neki točki," je dejal.

Ruska vlada je že avgusta prvič omenila, da razmišlja o prepovedi poletov za evropske letalske družbe skozi ruski zračni prostor, ki je najkrajša pot med Evropo in Azijo. Ameriške letalske družbe že vrsto let ne smejo leteti preko Sibirije in pritiskajo na rusko vlado, naj odpravi prepoved.

Medvedjev je potegnil tudi vzporednice med Rusijo in Kitajsko po pokolu na Trgu nebeškega miru v Pekingu leta 1989, ko so zahodne države proti njej uvedle sankcije.

"Zdaj pa si poglejmo. Se je razvoj kitajskega gospodarstva upočasnil? Ne," je dejal ruski premier. "Se je Kitajska počutila kaznovano? Ne. Preprosto so mobilizirali notranje vire. Do določen mere so Kitajski te sankcije koristile," je prepričan Medvedjev.

Ukrajina
Ukrajina FOTO: Reuters

Rusija kritizira vojaške vaje

Na severozahodnem delu Črnega morja se danes začenjajo tridnevne vojaške vaje ZDA in Ukrajine. Cilj vaj pod imenom Morski vetrič 2014 (Sea Breeze 2014) je zagotavljanje pomorske varnosti na kriznem območju, je sporočilo ukrajinsko ministrstvo za obrambo. Rusija je namero o poteku vaj že kritizirala.

V vajo bo vključenih 12 ladij, pa tudi letala in helikopterji ukrajinske pomorske flote. Potek usposabljanja bodo spremljali opazovalci iz Gruzije, Norveške, Švedske in Francije, poroča ruska tiskovna agencija Ria novosti. Rusija je vaje kritizirala in jih označila kot "popolnoma neprimerne".

Ob tem so se oblasti v Moskvi odločile za premik svoje vojaške križarke Moskva v Sredozemlje. Ladja črnomorske flote je v nedeljo prečkala Bospor pri turškem Istanbulu.Sicer pa se vojaških vaj na Črnem morju udeležujejo tudi Kanada, Romunija, Španija in Turčija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (281)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IQ007
10. 09. 2014 00.28
+3
nad tem ladjam pa veselo letajo ruski lovci
skorumpiranpolitik
09. 09. 2014 18.07
+5
Mislim, da je že čas, da EU zaustavi te sankcije proti Rusiji. Dogovor o miru je že bil sklenjen, zadnji čas je, da EU naredi naslednji dober korak!
pkorosec
09. 09. 2014 20.28
+6
noben korak ni potreben in EU se ne rabi opredeljevat do nobene strani, ker to ni nasa zadeva. Je zadeva med Rusijo in Ukrajino. Mislim pa da imajo ljudje pravico do samoodlocbe in ljudje so se pac odlocli.
IQ007
10. 09. 2014 00.27
+2
najnovejša novica.največja eu centralna banka je po novem postala slaba banka.mogoče jo bojo reševali kot naše slabe banke????
Philips Peja
09. 09. 2014 17.14
+1
gusteki...namesto da se okvarjajo kako preziveti za jutri, se ukvarjajo z delitvijo zemlje in iskanjem iskrice za vojno( kot da bi zeleli se igrati z svojimi novimi igrackami na vso silo) ! narod je tak bolan, v sloveniji tudi, da lahko ze vsak 3. manipolira vsakega in to za par centov! PS: res ok, razumem da ne verjames v boga, ne razumem pa zakaj ne verjames vase! in ce je tebi vredno tvoje zivljenje, da ga izgubis za nekega "vplivnega cloveka"...potem ves, kdo je v resnici tvoj bog! ljudje ste cudni,...hvala BOGU da sem drugacen!
nikhrast
09. 09. 2014 11.06
-7
Putin je spravil Ukrajino na zahod, Ukrajinci mu morejo biti hvaležni.
zvit kot presta
09. 09. 2014 10.24
-2
Kaj zdej, a lahko spustim svojega zmaja nad Rusijo ali ne? Če mi ga slučajno zahodni veter tja odnese.
antiXfashizmXeuXgso
09. 09. 2014 10.28
+0
Seveda da lahko, če bo pa cel ostal je pa druga stvar.
antiXfashizmXeuXgso
09. 09. 2014 10.32
+5
Če boš pa nanj napisal air malaysia, ga bo pa Kijev sklatil, še predno bo prišel v Rusijo.
zvit kot presta
09. 09. 2014 11.16
+6
Kaj pa veš kdo ga bo. V takšnem primeru bom zahteval mednarodno preiskavo!
dog21
09. 09. 2014 11.54
+4
bozicki
09. 09. 2014 09.45
+13
Je pa vsakemu alfabetu jasno, da NATO dejansko dela VSE, da bi do SPOPADA PRIŠLO. Za uboge prebivalce Ukrajine, točneje Evrope, pa je vodilnim v NATO malo mar....
bozicki
09. 09. 2014 09.48
+7
Je pa drugače ZAVLADALA POPOLNA PANIKA, saj obstaja realna verjetnost, da bo Velika Britanija ostala brez dela svojega ozemlja, ki ga je na silo aneksirala....
bozicki
09. 09. 2014 09.50
+3
Pa še odgovor nekaterim komentatorjem, ki razlagajo, da Škotska NE BO ODŠLA iz Velike Britanije, če se bo osamosvojila... Nekako vidim, da ne ločite med: Veliko Britanijo, Združenim kraljestvom in državami commonwealth... Nekateri imate razlago, po kateri je tudi INDIJA za vas del Velike Britanije itd... Namrerč Indija priznava KRALJICO...
pkorosec
09. 09. 2014 20.33
najmanjsi problem, ki ga imajo skoti so v tem trenutku Anglezi. Ta narod je dandanes ze spravljen med seboj. Veliko vecjo nevarnost za skotsko identiteto predstavljajo temu ljubi "ljudje", ki unicujejo ne le anglijo in wales, ampak tudi skotsko. Zato pa imas po skotski demonstracije, kjer skoti po vzoru angleskih bratov iz EDL tvorijo Scottish Defence League.
bozicki
09. 09. 2014 09.44
+8
Kolkor jaz vem, kolkor so poročali tudi nekateri SLO mediji, je uveljavitev sankcij "preložena" zaradi VETA SLOVAŠKE! Tale "detajl" Vam je nekako ušel vidim.... Zanimivo :-)... Verjetno "nepomemben" detajl...
bozicki
09. 09. 2014 10.06
+9
IQ007
10. 09. 2014 11.32
tudi madžarska,ki se je zelo obrnila proti Rusiji.mogoče iz eu in nata
br.0001s
09. 09. 2014 09.07
+7
mene bolj zanima kaj so pokazali izsledki malezijskega letala. ejej 24 ur sram vas je lahko
vetlan
09. 09. 2014 10.25
+11
brez 24ur vemo, da so ga sestrelili ukrajinci lovci
antiXfashizmXeuXgso
09. 09. 2014 08.53
+5
In kaj zdej testanjo s tisto preiskovo o sestreljenem avionu?
Strelja?ko
09. 09. 2014 08.08
+5
saj lahko sami skenslamo nafto, ne rabmo poslušat naftarski lobi... vodik je, gorivne celice so... je še puno "novih" tehnologij vni. Sprejmimo jih zaboga že prosim.
Samo.Jst
09. 09. 2014 08.07
+10
Američani se grejo vojaške avje, nas pa bo zeblo ko bodo zaprli pipco od plina... da od EU podjetjih niti ne govorimo.
devote
08. 09. 2014 23.53
+13
Največja ironija je, ko že misliš, da imaš monopol nad svetovno energijo-beri nafto in ko jo hočeš celemu svetu prodajati/vsiljevati po monopolno absurdno visokih cenah, zaprepaden ugotoviš, da si z vsem dosedanjim početjem največ pomagal svojemu največjemu sovražniku... ki jo prodaja po enako visoki ceni...
Misija1
08. 09. 2014 22.24
+10
Kitajska je popolnoma drug primer kot Rusija, Kitajec za 150 eurov na mesec dela po 16 ur na dan in vec! Kitajsko resuje samo POCENI delovna sila in posledicno super duper izvoz!! Rusija pac tega ne more narediti, ker je zivljenjski standard veliko vecji kot na kitajskem! Kitajska si lahko privosci taksne mizerne place za delavce, saj za vsakega kitajca ki mu za tak denar in cas ni za delat, caka v vrsti nekaj 10 tisoc drugih!
LockheedMartin
08. 09. 2014 22.56
+0
sej je prav povedal Medvedjev "do določene mere so Kitajski te sankcije koristile"... po kmečko bi to zvenelo "Kitajski so sankcije tudi koristile, ampak večinoma ne."
Klimova
08. 09. 2014 22.57
+13
Kitajska je s svojim "režimom" iz revščine potegnila 3/4 svojega naroda. Čez 5 let bo China svetovna velesila, ki bo veselo sodelovala z Rusi, obe deželi bosta amerose spravili na kolena, Evropa pa bo naslednja. Slovenija se lahko pohvali z demokracijo, vedno večjo brezposelnostjo in revščino. Po zaslugi zahoda.
LockheedMartin
08. 09. 2014 23.23
-7
ti kar sanjaj.. Kitajska se brez Evrope in Amerike sesuje ...za brezposelnost in revščino pri nas pa ni kriva EU, ampak Slovenija sama.. je pa lepo na nekoga drugega s prstom kazat, a ne?
.jest
08. 09. 2014 23.45
+11
Za slovensko stanje imaš zelo prav. Včasih so bili izgovori, da gre ves denar dol, sedaj pa ga spet nimamo.
dog21
09. 09. 2014 07.40
+2
Za dolg je v večini kriva EU, naši niso sposobni se tako zapufat
dreko123
09. 09. 2014 09.42
+3
za propad podjetij in brezposlenost je v prvi vrsti kriv zahod šele potem naši pokvarjenci in lopovi... to da smo zapufani pri židovskem IMF-ju tako kot vse preostale države ki si jih lastijo isti ljudje tudi ni naklučje... vključno z Ukrajino... le zakaj je Putin odplačal vse pufe do IMF-ja in jih steral iz rusije...
.jest
09. 09. 2014 11.02
+4
Naši pokvarjenci in lopovi bodo kar na prvem mestu. Ali je zahod kriv, če Šešok odpušča ljudi iz poslovnih razlogov, sam pa si izplača dobiček? In podobnih primerov v kradistanu je veliko.
dannyer
08. 09. 2014 21.57
+4
predlagam posnetek novic na you tube naslov ( US, Russia announce war games in escalation of standoff .
Kolani
09. 09. 2014 09.57
+2
Zanimivo, da so ti pustili komentar. Ko jaz dam kak link na tubo mi takoj zbrišejo.
LockheedMartin
08. 09. 2014 21.40
-15
kakšne bedne izgovore mate ene Putinove ovčke.. bratje Rusi, pa slovanske korenine pa ne vem kaj še.... kolikor vem, so genetske raziskave pokazale, da mamo več skupnega z Avstrijci in Slovaki kot pa Rusi... no, če se raje uvrščate po jezikovni pripadnosti, zakaj naj bi bratje slovani bili samo Rusi?? ..po tej teoriji so bratje tudi Poljaki, Čehi, Slovaki, Ukrajinci... vsi našteti pa Rusije ne marajo preveč... aja, to pa niso pravi bratje, ker so se podredili Zahodu a ne? ..ko so bli podrejeni Rusiji, je blo pa vse OK... vi smatrate Ruse za brate, oni pa vas za hlapce...
Klimova
08. 09. 2014 21.48
+17
Zdej mi pa povej kaj imamo Slovenci skupnega z ameriško kulturo, razen to da so amerosi asimilirali naše izdajalce?
dreko123
08. 09. 2014 22.01
+8
klimova pust ti te prodane hlapce in ovčke brez lastne identitete... bi prodali ledvico za "amerški" kitajski ipad... zaradi takih ljudi smo tam kjer smo - hlapci in izdajalci... prodane duše! ljudje ki rabijo svoje gospodarje in bi zanikali svojo identiteto v mežiku... mulčki preveč hollywood gledajo.. ovčke - kot vedno pravim za hlapce rojeni za hlapce vzgojeni pa še oprani...
dreko123
08. 09. 2014 22.04
+9
eni si enostavno ne predstavljajo suverene države in svobodnega življenja brez gospodarjev... moraš pridati enem ali drugem... drugače jim živeti ni... problem je pa še v tem da so tako oprani da ne vidijo kaj se dogaja v ozadju in kdo vodi vse nitke in kam nas peljejo... ni treba da si pod ameriko oz židi ali pod rusijo... gre se samo za to kdo ima prav in kdo je pravi agresor in "satanist"...
LockheedMartin
08. 09. 2014 22.11
-5
hahah smešna sta res, opranca dva.. a sem slučajno kje Ameriko omenil, in da so oni moji bratje, tako kot vidva trdita za Ruse? NE... a znata sploh kako drugače odgovorit, kot tako, da popljuvata Ameriko in Zahod, čeprav moj komentar nima nobene veze s tem?? ..preusmerjata pozornost, sam da se izvlečeta... na komentar pa ne bo noben odgovoril...
dreko123
08. 09. 2014 22.13
+8
ok ne bom pljuval amerike in zahoda - če bi bilo tako kot je bila zastavljena amerika bi rekel kapo dol... founding fathers - se obračajo v grobu tako kot A. Lincoln ali kasneje Kennedy ki so se uprli tej židovski zionistični bankirski bandi ki vodi cel show in si lasti vse države in kuha konflikte in vojne po svetu... vključno s prodano satanistično in izdajalsko ameriško administracijo! in vami ovcami ki vse to podpirate!
dreko123
08. 09. 2014 22.16
+6
Američani če so pametni naj obdržijo orožje ker se bodo po "ustavi" morali kmalu boriti proti domačemu sovražniku! ... tud ti Smith mislim da nisi tako opran da veš o čem govorim... zato marsi kater zavedni američan pravi da bi v ameriki potrebovali "Putina" da bi naredil red in očistil infiltriranega židovsko-zionističnega sovražnika iz njihovega sistema!
sweetnes
08. 09. 2014 22.26
+4
Bedne komentarje maš ti Smith. Glede na to, da se nisi spregledal dvoličnosti zahoda in EU. Podpiras politiko sankcij brez vzroka
LockheedMartin
08. 09. 2014 22.32
+1
ni mi treba pridigat o Američanih in njihovih vojnah itd.. vem veliko stvari, če jih tudi ti veš.. lepo..... dejstvo pa je, da se še vedno oddaljuješ od mojega prvega komentarja... in pol ti nam "mulčke" talaš, pa enga stavka ne znaš napisat, ki ne bi bil prepojen s sovraštvom do Amerike..
LockheedMartin
08. 09. 2014 22.37
+2
sweetnes jaz mam bedne komentarje?? noben od vas ni z besedo oplazil mojega vprašanja, pod katerim vsi veselo pišete... sam nekaj lapate tja v tri krasne... in kje natančno sem napisal, da podpiram sankcije? al si spet zmišljuješ nekaj za brezveze?
sweetnes
08. 09. 2014 22.40
+3
Po prepričanju sem panslavist. Torej sem za združitev vseh Slovanskih narodov.
Klimova
08. 09. 2014 22.41
+6
Smith, dejstvo je, da se bodo amerosi lepo spakiral iz Ukrajine. Naj se držijo svoje celine, Ruse un Evropejce pa naj pustijo pri miru, da se sami zmenimo.
LockheedMartin
08. 09. 2014 22.53
+1
sweetnes vredu, če si.. jaz pač nisem. klimova tako bi blo prav, ampak od kdaj pa se delimo na celine? če že delitev, zakaj pa ne na države? torej naj se tudi Rusija drži svoje države in lepo spakira iz Ukrajine... pa še Krim naj vrnejo... enostavno kot pasulj.
Klimova
08. 09. 2014 23.00
+3
..so ukrajinci preveč dolžni Rusom, da bi Ukrajino kar amerosom prepustili. Ja, pa še Julija je kradla ko zmešana
LockheedMartin
08. 09. 2014 23.18
+1
Janukovič je pa mirno gledal a ne? ..aja, tko se gre, kdo je komu dolžan? tudi mi smo Ameriki dolžni, torej imajo pravico, da si nas lastijo? ..sploh pa brezveze debatirat, če ne nameravaš odgovorit na prvi komentar...
PorednaSliva
09. 09. 2014 00.01
-3
oni se nas lastijo! pika !! ko bo potreba po surovinah bazah ali čim drugim bodo to jasno tudi povedali ! in mi bomo jokcal kot vedno do sedaj, za vsako akcijo pride reakcija... puf v ameriki je bila akcija...
dreko123
09. 09. 2014 09.49
-4
Smith - potrebujemo več Putinov in Rusij ki so se uprle NWO-ju in židovsko bančnem lobiju in sistemu! - Tudi amerika bi to potrebovala - šele potem bi bil morda lahko mir na zemlji... oz. vsaj v veliki meri - ker vse te vojne in konflikte so zorkestrirali ravno ti osebki! Nato, Cia, Nsa, IMF, svetovna banka, FED in vlade prodanih državic so vse v njihovi kontroli!
zeleni_janez
09. 09. 2014 13.27
+3
cestitam Smith. ceprav proti koncu so te ze skoraj mal povlekli na svoj primitiven teren. ni lahko komunicirat z folkom, ki ne zna brat in pise nonstop eno in isto, ceprav nima skoraj nikakrsne povezave z tvojim komentarjem.
IQ007
10. 09. 2014 00.04
piatin 1
08. 09. 2014 21.39
+14
Pricakovana odločitev, da so sankcije uvedli. Se ve kdo so šefi Evropejcem - ZDA -. Kdor ne pleše po muziki NATA in EU si takoj sankcije prisluži :( Zdaj je že ratal problem, če Rusi investirajo v kako državo v evropi! Zaradi tega nemci veselo obljubljajo kako bodo fejst investirali in pomagali ( primer Bosne). Interesantno pa da gaspromu ne uvedejo sankcij, najbrš se zavedajo da bo kmalu zima.... :)
Ate_ist
08. 09. 2014 21.28
+20
Putin se dobro zaveda, da sankcije bodo, neglede kaj stori. Zato se jih ne boji. Vse kar ZDA in z njimi EU počnejo nima ni opraviti z neodvisnostjo in demokracijo Ukrajine, temveč preprosto napad na Rusijo in rušitev Rusije kot svetovne velesile.
dreko123
08. 09. 2014 22.06
+9
napad na državo ki ni pod židovsko banko - svetovno banko , imf-jem in državo ki bo prenehala trgovati v petro-dolarju... gre se samo za to... država ki ni v lasti rothschildov kot preostali zahod vključno z nami!
Ate_ist
08. 09. 2014 22.12
+5
ja oni smatrajo cel svet za svojo last. In kdo je Putin, da lahko svojemu narodu deli dobrine, ki v osnovi pripadajo njim. Neotesanec, ki ga je potrebno naučit kozlih molitvic, pa naj stane kar hoče. Tudi nekaj milijonov človeških življen če bo potrebno, da se postavijo stvari na svoja mesta.
Klimova
08. 09. 2014 21.23
+17
Olala, kaj slišim? Da so preložili sankcije Rusiji? Aha, Finska se trese zaradi kolapsa v letalskem prometu? Pa, cela Evropa? Pa, da Vladimir in Porošenko še nista dorekla? Vladimirju ne morejo vsiljevati svojega načina igre. Bo treba dobro razmisliti v kolikšni meri lahko Evropa še zaupa amerosom
dreko123
08. 09. 2014 22.07
+10
problem je ker evropo vodi ista banda kot vodi ameriko oz. si lasti nasi in ameriko - to je vse isti ribnik... pa en kup prodanih političnih pokvarjencev... volja ljudstva nima tukaj nobene veze
Brainkiller
08. 09. 2014 21.09
-11
ne dam prav Rusiji, da dreza v osje gnezdo in s tem posledično se konflikti stopnjujejo, ziher je Rusija veliko kriva za to kar se dogaja v Ukrajini, za to res ne dam prav, saj si te vojne ne želi prav nobem zemljan,....dam pa prav, da se Rusija uprla diktiranju ZDA in ukrepala, to je prav, le vojne si ne želimo...................
dreko123
08. 09. 2014 22.11
+12
se pravi je rusija sponzorirala 5 miljard $ v destabilizacijo ukrajine in sponzorirala državni puč in menjavo oblasti... rusija je hodila podpirat naciste na majdan... McCain je najbrž rus... Kerry tud.. pa Nullandova je tud Rusinja?? - A je pred tem morda v ukrajini divjala državljanska vojna ali je bil mir... vsaj dokler se ni Ukrajina odločila odpikat EU in priključit Ruski gospodarski brezcarinski coni med olimpijskimi igrami???! - In sedaj je Rusija kriva za celo štalo??? - Se spomneš une ameriške židinje Nulandove - V ukrajino smo vložili 5 miljard $ da dobi vlado kot si jo zasluži... zahodu prodane židovske oligarhe in naciste!
Brainkiller
06. 10. 2014 11.06
alko82
08. 09. 2014 20.51
+1