Tujina

VIDEO: Cerar: Ni podatkov, ki bi zahtevali dvig stopnje ogroženosti Slovenije. Fank: Policisti dobili navodila za poostritev ukrepov na mejah

Bruselj, 22. 03. 2016 10.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
M.M./STA/S.S./U.Z.
Komentarji
738

Šok in jeza. To so odzivi politikov na dogajanje v Bruslju. Premier Miro Cerar je dejal, da napadi v Bruslju ne vplivajo neposredno na varnostne razmere v Sloveniji. Policisti so kljub temu dobili navodila za poostritev ukrepov, predvsem na mejnih prehodih in letališčih, je dejal Fank.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Izredne razmere v Belgiji
    02:14
    Iz 24UR: Izredne razmere v Belgiji
  • Iz 24UR: Krvavi napadi pretresli Bruselj
    03:10
    Iz 24UR: Krvavi napadi pretresli Bruselj
  • Iz 24UR: Pogovor z ranjenim slovenskim državljanom
    02:01
    Iz 24UR: Pogovor z ranjenim slovenskim državljanom
  • Iz 24UR: Povračilni ukrep teroristov
    01:55
    Iz 24UR: Povračilni ukrep teroristov
  • Iz 24UR: Jure Tepina o varnostnih ukrepih
    01:54
    Iz 24UR: Jure Tepina o varnostnih ukrepih
  • Iz 24UR: Življenje v Bruslju se je ustavilo
    02:36
    Iz 24UR: Življenje v Bruslju se je ustavilo
  • Iz SVETA: Napad v Bruslju
    02:41
    Iz SVETA: Napad v Bruslju
  • Iz SVETA: Andrej Šter z MZZ o napadih v Bruslju
    01:12
    Iz SVETA: Andrej Šter z MZZ o napadih v Bruslju
  • Iz SVETA: Časovnica napadov
    01:19
    Iz SVETA: Časovnica napadov
  • Iz SVETA: V Bruslju ogromno Slovencev
    03:47
    Iz SVETA: V Bruslju ogromno Slovencev
  • Iz SVETA: Kako se lahko Slovenci iz Bruslja vrnejo domov?
    04:20
    Iz SVETA: Kako se lahko Slovenci iz Bruslja vrnejo domov?
  • Iz SVETA: Koliko Slovencev se je obrnilo na MZZ?
    01:30
    Iz SVETA: Koliko Slovencev se je obrnilo na MZZ?
  • Fank o varnostnih razmerah v Sloveniji
    02:40
    Fank o varnostnih razmerah v Sloveniji
  • Iz 24UR POPOLDNE: Razmere v Bruslju
    13:22
    Iz 24UR POPOLDNE: Razmere v Bruslju
  • Premier Cerar o dogodkih v Bruslju
    04:42
    Premier Cerar o dogodkih v Bruslju
  • Izredne novice ob 15.12
    06:13
    Izredne novice ob 15.12
  • Izredne novice ob 12.55
    18:27
    Izredne novice ob 12.55
  • Izredne novice ob 12.55: Odzivi politikov na napad
    05:47
    Izredne novice ob 12.55: Odzivi politikov na napad
  • Izredne novice ob 12.55: Kam preusmerjajo lete?
    03:28
    Izredne novice ob 12.55: Kam preusmerjajo lete?
  • Izredne novice ob 12.55: MZZ odsvetuje potovanja v Bruselj
    02:30
    Izredne novice ob 12.55: MZZ odsvetuje potovanja v Bruselj
  • Izredne novice ob 12.55: Ure groze v Bruslju
    06:49
    Izredne novice ob 12.55: Ure groze v Bruslju
  • Posnetki tik po eksploziji na metroju
    00:49
    Posnetki tik po eksploziji na metroju
  • Posnetki po eksplozijah na letališču
    01:53
    Posnetki po eksplozijah na letališču

Spremljamo Bruselj
Spremljamo Bruselj FOTO: Spremljamo Bruselj

Iz sveta prihajajo obsodbe današnjih terorističnih napadov v Bruslju, ki so zahtevali več življenj in ranjenih.

Razlogov za dvig stopnje ogroženosti v Sloveniji ni, je dejal Cerar

Premier Miro Cerar je izrekel globoko sožalje Belgiji. Povedal je, da je bil ranjen en Slovenec, ki pa ni v smrtni nevarnosti. 

Dejal je, da so bile danes znova napadene temeljne vrednote evropske družbe - demokracije, strponosti, solidarnosti in miru. Prav zato bomo te vrednote še bolj zagovarjali. Gre za skrajno sovražna dejanja, ki želijo v našo družbo vnesti strah. ''Terorizem je zlo,'' je poudaril Cerar in dodal, da ga Evropejci absolutno obsojamo in zavračamo.

Prebivalcem sporoča, da bi bili napadi povezani s Slovenijo, da bi bili cilji tudi v Sloveniji. Napadi v Bruslju ne vplivajo neposredno na varnostne razmere v Sloveniji; ni podatkov, ki bi zahtevali dvig stopnje ogroženosti, je poudaril Cerar in dodal, da se je že sestal sekretariat za nacionalno varnost. Na podlagi njihovih informacij se bo odločil, če se bo sestal tudi svet za nacionalno varnost. 

Dejstvo je, da grožnja potrebuje preudarno ukrepanje. Pristojni organi razmere budno in aktivno spremljajo ter sodelujejo z drugimi državami, je dejal Cerar in dodal, da so organi povečali stopnjo aktivnosti. Slovenija veliko vlaga v to, da zagotovi varnost in takšna je tudi naša zunanja politika. 

Miro Cerar
Miro Cerar FOTO: POP TV

Policisti dobili dodatna navodila

Generalni direktor policije Marjan Fank je dejal, da policija poostreno spremlja dogajanje že od napadov v Franciji. So pa zdaj poostrili nadzor na mejah, letališčih, prav tako bodo budneje spremljali določen del populacije.  

''Z današnjim dnevom so dobili policisti prejeli dodatna navodila za poostritev ukrepov na mejah, letališčih in za spremlanje določene populacije v notranjosti naše dražve. Poudarek je na mestih, kjer je večje število ljudi, javnih prireditvah, ampak te usmeritve so policisti prejeli že pred meseci,'' je dejal Fank in dodal, da so od belgijskih kolegov dobili le informacije, da je trenutno zaprt zračni prostor. Poudaril je, da smo vseskozi v stiku s tujimi varnostnimi organi.

V Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji ostro obsojajo teroristične napade v Bruslju. Belgiji so izrekli sožalje. ''Globoko nas je pretresla novica o nasilno vzetih življenjih nedolžnih ljudi kot tudi velikem številu ranjenih. Vsako teroristično dejanje je žalostno in zaskrbljujoče. Pogum mora biti naše vodilo in orožje zoper terorizem, ne glede na to, kje in kdaj se dogaja,'' so sporočili.

Napade obsoja tudi notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. Dodala je, da slovenska policija po današnjih dogodkih v Belgiji pozorno spremlja varnostne razmere in jim prilagaja svoje aktivnosti in operativne ukrepe. Pri tem sodeluje z vsemi varnostnimi agencijami v Sloveniji in tujimi varnostnimi organi. Varnostne razmere v Sloveniji ostajajo nespremenjene.

Pahor pisal belgijskemu kralju 

Predsednik republike Borut Pahor je poslal sožalno pismo belgijskemu kralju Philippeju. ''Globoko me je pretresla vest o današnjih terorističnih napadih v Bruslju, ki so nasilno vzeli življenje mnogim nedolžnim žrtvam. Gre za zavržno dejanje v osrčju Evrope, ki mora biti deležno najostrejše obsodbe vsega svobodnega in miroljubnega sveta. Izražamo globoko solidarnost slovenskega naroda z belgijskim,'' je med drugim zapisal Pahor.

Gre za nizkotno in zavrženo dejanje tistih, ki želijo zasejati paniko ne samo med prebivalce Bruslja, ampak državljane celotne EU, je ocenil predsednik DZ Milan Brglez. Napadi niso usmerjeni le proti nam, ampak proti vrednotam demokracije, svobode, človekovih pravic in solidarnosti, je dodal. Te vrednote nam želijo vzeti, pravi Brglez. A "kot predsednik državnega zbora in državljan EU" zatrjuje, da si teh skozi stoletja priborjenih vrednot ne bomo pustili vzeti. Napadi v zadnjih letih in zadnjih dneh nam namreč ne bodo vzeli poguma, ampak bomo zaradi njih še bolj povezani, bolj zavezani svobodi, demokraciji, človekovim pravicam in solidarnosti, je še dejal Brglez. Svojcem žrtev je izrekel sožalje, poškodovanim pa zaželel čimprejšnje okrevanje. Izvršna oblast mora zdaj po njegovem ugotoviti, kakšno je stanje in kako ukrepati, torej, ali je potrebna poostritev varnostnih ukrepov. Če pa se bo zahtevalo kakšno zakonodajno rešitev, bo DZ storil, kar mora, je povedal.

Tudi ministrstvo za zunanje zadeve najostreje obsoja današnje teroristične napade na bruseljskem letališču in v samem mestu Bruslju, ter izraža vso solidarnost in podporo Belgiji. ''Slovenija kot odgovorna članica mednarodne skupnosti ostaja zavezana boju proti terorizmu in si bo po svojih močeh še naprej prizadevala za preprečevanje vseh oblik radikalizacije, nasilja in ekstremizma, ki v končni fazi vodijo v terorizem,'' so sporočili in dodali, da je minister za zunanje zadeve Karl Erjavec sožalje posredoval belgijskemu kolegu Didieru Reynedersu.

Voditelji EU s skupno izjavo

Voditelji EU so v izjavi dejali, da je bil to napad na demokracijo in so ob tem izrazili sožalje vsem svojcem žrtev. ''Naše evropske institucije stojijo v Bruslju, zahvaljujoč velikodušnosti belgijske vlade in belgijskih prebivalcev. EU in njene članice trdno stojijo ob Belgiji in so odločene, da se bodo skupaj z vsemi sredstvi soočile z grožnjami,'' so zapisali in dodali, da zadnji napad le še krepi odločenost, da branimo evropske vrednote.

Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je izrazil zgroženost nad napadi, ki so na letališču Zavantem in evropski četrti v Bruslju zahtevali več nedolžnih življenj. Žrtvam in svojcem je izrazil sožalje. "S tem so teroristi dosegli novo dno v službi sovraštva in nasilja," je zapisal v sporočilu za javnost. "Evropske institucije so v Bruslju zahvaljujoč velikodušnosti belgijske vlade in ljudi. Evropska unija sedaj vrača to solidarnost in bo izpolnila svojo vlogo in pomagala Bruslju, Belgiji in Evropi kot celoti v boju proti terorističnim grožnjam, s katerimi se vsi soočamo," je dodal.

Predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz je na svojem Twitterju objavil besede sožalja, napade pa je ostro obsodil. Vse je pozval, naj ostanejo na varnem in upoštevajo navodila oblasti.

Tudi komisarka za proračun Kristalina Georgieva, ki je pristojna tudi za osebje, je prek družbenega omrežja Twitter sporočila, da je šokirana nad dogajanjem. V evropskih institucijah so razglasili oranžni alarm, kar pomeni, da so vsi sestanki odpovedani. Dostop do stavb imajo le zaposleni z uradnimi izkaznicami. 

Visoka zunanjepolitična predstavnica Federica Mogherini je poudarila, da gre za "zelo žalosten dan za Evropo".

ZDA pripravljene pomagati tudi z vojsko 

ZDA so danes obsodile teroristične napade v Bruslju, v njihovi luči pa v New Yorku in Washingtonu krepijo varnost. Ameriški predsednik Barack Obama je dejal, da so "misli in molitve ameriškega ljudstva z ljudmi v Belgiji," ter dodal, da bodo ZDA storile vse, "kar je potrebno za podporo naši prijateljici in zaveznici Belgiji".

Teroristični napad v Bruslju - 3
Teroristični napad v Bruslju - 3 FOTO: AP

"Gre za opozorilo, da mora svet stati skupaj," je ob robu svojega obiska na Kubi dejal Obama ter pripomnil: "Proti terorizmu se moramo združiti, moramo biti skupaj, ne glede na narodnost, raso ali vero." Obama je po navedbah Bele hiše po napadih že govoril po telefonu z belgijskim premierjem Charlesom Michelom.

Pripravljenost ameriške vojske "izkazati pomoč našim prijateljem in zaveznikom v Evropi, če je to potrebno" je izrekel tudi ameriški obrambni minister Ashton Carter, poroča politični tednik Politico.

Po več ameriških mestih so medtem že okrepili varnost. 

Slovenska komisarka in evropski poslanci obsojajo napad

Oglasila je tudi naša komisarka Violeta Bulc, ki je prav tako šokirana, vsem pa želi, da ostanejo na varnem.

Evropska poslanka Tanja Fajon je sporočila še, da je terorizem star toliko kot človeštvo in ne pozna meja. A orožje proti terorizmu ni strah, temveč pogum, in ne sovraštvo, temveč jasno sporočilo: ne bomo se predali. "V Evropskem parlamentu smo ta trenutek še vedno zaprti v stavbi, nimamo posebnih navodil, dogajanje spremljamo preko elektronskih medijev. Nadaljujemo s svojim delom, kolikor se seveda da," pravi.

"Obžalujem, da se je na socialnih medijih ponovno vnela razprava, ki deli ljudi na tiste za in tiste proti beguncem. Na pavšalne obsodbe in zmerjanja, ki sem jih deležna, imam samo en komentar: še naprej se bom zavzemala za odprto in strpno družbo, ker je to edini način, da naredimo svet lepši. Sami begunci nimajo povezave s terorističnimi napadi, prav tako ne ekonomski migranti. Begunci so žrtev terorja in ne njihov povzročitelj. Za večino dosedanjih napadalcev se je izkazalo, da so državljani EU, in ne tujci, kar pomeni – in to sem večkrat javno poudarila - da je treba krepiti zavedanje EU vrednot in izobraževanje. Dejstvo je, da je vsak radikalizem lahko potencialna teroristična grožnja, kar velja tudi za islamskega. Evropa je imela skozi zgodovino in posebej od sredine prejšnjega stoletja izjemno močne teroristične organizacije (skrajnih desničarjev, levičarjev, nacionalističnih skupin) in posameznike, ki so v Evropi izvedli nekaj tisoč terorističnih akcij, ki so zahtevale preko pet tisoč nedolžnih žrtev. Evropa se je že pred desetletji spremenila in se še spreminja, ker se spreminja svet. Utopično je pričakovati, da bomo živeli na izoliranem ozemlju. Globalizacija sveta zahteva prilagajanje razmeram, in temu se bo morala prilagoditi tudi Evropa. Zapiranje vrat tujcem ne bo veliko spremenilo, saj so se teroristični napadi dogajali tudi pred begunskim valom. Verjetno se jim tudi v prihodnosti ne bomo mogli popolnoma izogniti, vendar pa pozivam k strpnosti. Nevaren je vsak ekstremizem, ne le islamski. Muslimani ni enako teroristi," je zaključila Fajonova.

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec: Najostreje obsojamo napade in izrekamo sožalje prizadetim

Evropska poslanca Franc Bogovič in Patricija Šulin sta oba sporočila, da sta v Bruselj priletela včeraj.

Evropski poslanec Igor Šoltes je povedal, da je ravno, ko je vstopil v Evropski parlament, zgodila prva eksplozija in začele so prihajati slike z letališča. "Med zasedanjem enega od odborov smo dobili informacije o eksploziji na metroju na postaji Maelbeeck. Težave so v komunikacijah, tudi telefonskih. Evropski parlament je sedaj zaprt za vse, razen za člane parlamenta. Poseben nadzor izvajajo nad avtomobili. Obvestili so nas, da nam strogo priporočajo, da ostanemo v stavbi," je povedal Šoltes. "Zaskrbljeni smo zaradi stanja, ki spominja na izredno. Predvsem pa je močan občutek nepredvidljivosti, obkrožajo nas nepopolne informacije. Želimo si popolnejše slike o stanju, o transportnih možnostih. Danes v Bruslju ni prijetno," je še dejal evropski poslanec.

Vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin je današnje dogajanje v Bruslju označil za "strahopeten napad na vrednote EU". Izrazil je sožalje svojcem žrtev terorističnih napadov, obenem pa izrazil prepričanje, da takšni dogodki le krepijo solidarnost in povezanost v EU. V NSi ob tem ponovno predlagajo zvišanje proračuna za varnostni oz. obrambni resor.

Predsednik SD Dejan Židan je prav tako obsodil napade v Bruslju in izrazil sožalje svojcem žrtev. Židan je poudaril, da je za boj proti terorizmu nujno potrebno globalno sodelovanje.

Država bo tako kot doslej vsem državljanom zagotavljala pogoje za varno, strpno in nemoteno življenje, je po terorističnih napadih v Bruslju dejala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer. Skupno z drugimi evropskimi državami bomo enotno stopili v bran miru, svobodi in varnosti, je še poudarila.

Vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec je po današnjih napadih v Bruslju izrazil pieteto do žrtev ter sočustvovanje z njihovimi sorodniki in bližnjimi. Hkrati je opozoril, da nas "dogodki ne smejo zavesti, da bi se nanje odzvali s sovraštvom do tujcev, beguncev ali pripadnikov islamske verske skupnosti".

Preberite tudi:

Na bruseljskem letališču sta nekaj pred 8. uro odjeknili dve eksploziji. Nato je počilo še v središču prestolnice.

Kaj je povedala Slovenka, ki dela v središču mesta, in sicer v Evropski četrti, kjer se nahajajo skoraj vse glavne evropske ustanove?

Reševanje poškodovanih pred bruseljskim metrojem
Reševanje poškodovanih pred bruseljskim metrojem FOTO: AP

Oglasil se je tudi grški premier Aleksis Cipras, ki je sporočil, da je grški narod solidaren z državljani Belgije in Evropske unije. Opozarja, da ne smemo dovolite, da nas v Evropi prevzame strah, verska nestrpnost in rasizem.

Nemški pravosodni minister Heiko Maas je tvitnil: "To je črn dan za Evropo. Grozljivi dogodki v Bruslju vplivajo na vse nas. Odločno stojimo na strani Belgije".

Španski premier Mariano Rajoy je Belgiji izrazil vso podporo in poudaril, da "nas terorizem ne bo premagal".

Švedski premier Stefan Lofven pa je napade označil za "napad na demokratično Evropo". "Nikoli ne bomo pristali na to, da teroristi napadajo našo odprto družbo," je poudaril v sporočilu za javnost.

Tudi njegov danski kolega Lars Lokke Rasmussen je obsodil "odvratne napade". "Moje misli so z žrtvami in njihovimi družinami. Stojimo ob strani Belgiji," je zapisal na Twitterju.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izrazil sožalje belgijskemu kralju Philippu in vsem Belgijcem ob smrti civilistov ter ostro obsodil te "barbarske zločine". "Boj proti temu zlu zahteva najvišjo raven mednarodnega sodelovanja," je poudaril v izjavi za javnost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (738)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Biofanatik
24. 03. 2016 09.43
+1
Brez veze na mejo pošiljat policijo imate v prestolnici veliko število demolatorjev in izdajalcev ki uničujejo Slovenijo in slovenstvo.
bracobaldo
23. 03. 2016 19.51
+2
Mi smo vedno ogroženi, imamo slabo opremljeno policijo in vojsko in če se spomnite imamo obveščevalce,ki so se zgubili in prišli na Hrvaško, kjer so jim kombi z vso opremo, zaplenili. Sramota za se pokrit s škrtocem.
kure bedne
23. 03. 2016 16.40
+5
Zamislite si, da poči pri nas. Po mojem bi se poraba Palominih izdelkov drastično povišala. Saj bi bili vsi v "vladi" total pokakani. Eni že nosijo inkontinentne vložke.
dostojevski II
23. 03. 2016 16.53
-6
Sem danes gledal sejo DZ. Grims je histeriziral kot da so teroristi že v Šenčurju. Cerar pa mu je mirno odgovarjal, da naj ne paničari in hujska že tako prestrašene janšite.
dostojevski II
23. 03. 2016 16.13
-1
Uveljavitev poimenovanja Slovenec, Slovenka, za vse državljane in sploh dolgotrajne prebivalce – nam ni uspel. Celo do te mere nam ni uspel, da imamo razlikovanje med državljanom in Slovencem zapisano v ustavi. In to v 3. členu, v enem samem stavku. V tem stavku se najprej trdi, da je Slovenija država, ki je last svojih državljank in državljanov, nato pa, da je utemeljena na neodtujljivi in trajni pravici slovenskega naroda do samoodločbe. Hipotetično si predstavljate, da bi se morali na hitro odločiti za nekaj takega, kot je brexit, torej izstop Velike Britanije iz Evropske unije … Kdo bi v našem primeru na takem referendumu lahko volil: državljani in državljanke ali pripadniki slovenskega naroda? Tretji člen očitno razlikuje med državljani in slovenskim narodom.
Biofanatik
23. 03. 2016 17.28
+2
Tisti ki ne obvlada vsaj 98% slovenščine ne bo nikoli SLovenec, je pa še en problem, eni sploh nočejo bit "slovenc" čeprav živijo v slolandiji. Ustavo in zakonodajo je treba na novo spisat, in potem to uveljavit pa četudi na kakšen grd način
contadino
23. 03. 2016 16.09
+3
Glede na to , da smo v odkrivanju gospodarskega kriminala zelo slabi , ne vem zakaj bi bili zelo dobri, pri odkrivanju terorističnega kriminala. Verjamem , da smo varni , pa ne zato ker je to rekel Cerar , ampak zato ker imam glede dogodkov , povezanih z terorizmom nekaj pomislekov .
dostojevski II
23. 03. 2016 16.37
-3
Če si desničar in slediš spletnim komentarjem, predvsem na TV, ki je prva v službi resnice, potem so ti krivci znani. Pri gospodarskem kriminalu je krivec mali iz Murgel in njegov forum. Pri terorističnih napadih pa so to migranti in Cerarjeva vlada, ki je v EU spustila 500.000 nezakonitih migrantov.
contadino
23. 03. 2016 17.14
+1
Če bi bilo res , kar navajaš in namiguješ na strice iz ozadja , bi bila situacija v Sloveniji bistveno drugačna. Namreč te omenjeni strici , katerim pripisuješ tak upliv,bi zagotovo imeli tudi določen vpliv v Evropi in nebi dovolili ,da nas brcajo kakor preluknjeno žogo . Politično prepričanje tu sploh ni pomembno. Zavzemati se za svoje pravice je stvar karakterja naroda , a nam tega primanjkuje .
Biofanatik
23. 03. 2016 17.29
maks44
23. 03. 2016 15.36
+3
Ne vem že kje sem bral. Tako je pisalo "LJUDJE BOJO SAMI ZAHTEVALI NADZOR IN OMEJITVE" Na žalost nadzor in omejitve tudi nad seboj
Jimi1
23. 03. 2016 18.50
+1
Še prej pa jim bodo pobrali orožje, da se bodo počutili še bolj "varne"....
Biofanatik
23. 03. 2016 14.59
+0
Nasvet; po celi €U poradirat predplačniške mobilne številke pa se ne bojo mogli organizirat in shanje delat, pa vse ki imajo več kot tri naročniška razmerja z mobi operaterji pod drobnogled vzet.
deathbite
23. 03. 2016 13.33
+3
Ogroženi smo ravno toliko kot pred napadom, kar ne pomeni, da se ne more to zgoditi že danes tudi v Sloveniji. Slovenska varnostna služba vsaj tu opravlja svoje delo. Neko skupino, ki je načrtovala napad so menda že zaprli.
24chickens
23. 03. 2016 11.58
+1
""Razlogov za dvig stopnje ogroženosti v Sloveniji ni, je dejal Cerar"" Aha Slovenija pa ni EU ,ampak Afriška država,?! Po moje je bil to napad na našo skupno prestolnico!
hambala
23. 03. 2016 11.20
+3
Rad bi enkrat, PRVIČ rad videl en protest muslimanske skupnosti proti terorističnem napadu s strani muslimana. Se nikoli in nikdar na svet se to ni zgodl.
deathbite
23. 03. 2016 13.36
+2
"21. nov. 2015 - V Rimu in Milanu se je danes zbralo več deset tisoč muslimanov, ki so protestirali proti terorizmu. "Terorizem ni nobena vera" in "Ne v mojem imenu" so ..."....Očitno SE ZGODI! In se dogaja.
žlikrofi
23. 03. 2016 10.04
+1
VARNOST JE OK SAM SDS IN NSI SE JE ZA BAT DESNI EXTREMIZEM
RdecaLaž
23. 03. 2016 10.29
-6
Seveda. Ker vam bosta ukinili parazitsko življenje.
Elias47
23. 03. 2016 10.48
+2
kar ima vezo z vero, vedno spada pod desnico! Levica je ateistična.
hambala
23. 03. 2016 10.52
+0
če je levica ateistična naj se javno upre prot vsem veram, ne pa da jih podpira. malo morgen tole. gredo kjer bol veter piha
deathbite
23. 03. 2016 13.39
In kje (kdo) sta kakšna politična levica in desnica v Sloveniji?
Biofanatik
23. 03. 2016 15.01
Povečini so sredinci ker ne znajo ne z levo in ne z desno kaj pametnega naredit.
RdecaLaž
23. 03. 2016 09.46
+2
Koga briga varnost LJ. Tam škode ne more biti. Slovenci pa smo varni.
SDS_je_poden
23. 03. 2016 10.36
+1
deathbite
23. 03. 2016 13.40
+2
R, ti se javljaš s Šentilja?!....Kako kaj tvoja "otačbina"?!
RdecaLaž
23. 03. 2016 16.25
+1
Deathbite :) Na svojega ob.rezanega se obrni glede otačbine :)
RdecaLaž
23. 03. 2016 09.45
+8
Vsi dvigujejo pripravljenost, le pri nas piknik varianta. Sicer pa lahko tovariša Cerarja razumemo. S čim pa bi dvignili pripravljenost ? So pa zato njegovi tatovi v vladi 24h pripravljeni, pa tudi to šteje.
Aleta
23. 03. 2016 09.38
+15
Ja, varni smo. S policijo, ki stavka in z lačno vojsko.....
Biofanatik
23. 03. 2016 15.02
Ov3r9000
23. 03. 2016 16.08
Prej je v takem primeru za odkrivanje in preprečevanje takih primerov bolj zadolžena sova, manj policija še najmanj pa vojska (ki ne strada kot ti omenjaš).
Darko32
23. 03. 2016 09.35
+5
Saj nemorem cverjeti kakšne patrone imamo. Po njegovih izjavah naj bi prišli prej naznanit, da bodo v luft spustili recvimo xy predmet. To lahko govori človek, k inima pojma o pojmu ampak skrbi samo za pripravljenost v postelji. Tukaj bi morali razglasiti najvišjo stopnjo, saj kot vidimo jim je nekaj članov že ušlo.
opazovalec_
23. 03. 2016 09.19
+18
CERAR GLUPI!! SEVEDA NISMO OGROŽENI VSE DOKLER SE NEKAJ NE ZGODI!!! POL PA SE VSI POTUHNEJO IN NOBEN NIČ KRIV!!!
Biofanatik
23. 03. 2016 15.04
-1
hotchilipoper
23. 03. 2016 08.39
+5
Mi smo varni,mi nimamo podzemne železnice
vetlan
23. 03. 2016 08.33
+7
he he Cerar sklepa po principu "ni trupla, ni zločina". Paničariti seveda ni treba, vendar jaz bi se raje držal pregovora "kako boš postlal, tako boš spal". Slovenija je še vedno del Evrope ....Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, moraš upoštevati teroristične grožnje, saj je tudi Slovenija v NATO.
vetlan
23. 03. 2016 08.40
+9
in še ...Cerar, nezadovoljstvo ljudi v Sloveniji je na višku, med obupom in zločinom je zelo tanka črta
opazovalec_
23. 03. 2016 09.22
+3
RdecaZvezda
23. 03. 2016 08.29
+18
vladni politiki vedite,da vdanašnjem času Slovenija ni več tako enotna kot je bila,naredili ste preveliko in jo še delate razliko med ljudmi,eni bogati v nebo drugi pa tolčemo revščino in kdo mislite ,da se bo boril za vas in vaš lepši jutri,dvomim da bo tako kot je bilo pred 25 leti,močno dvomim
Kwaj
23. 03. 2016 08.57
+4
Eden izmed taboljših postov....se strinjam s tabo!!
Biofanatik
23. 03. 2016 15.06
Eni že počasi uniforme slačjo, namest v škornjih so v adidaskah, ostalo bojo pa malo kasneje za civilke zamenal.
razerznak
22. 03. 2016 21.49
+24
zakaj poosteni nadzor če pa ni potrebno nič skrbet saj smo vendar varna država? kaj zaj cmerar a smo varni ali zaostriti razmere?