FBI bo preiskoval stike med Trumpovo kampanjo in Rusijo

Preiskovalci FBI bodo pod drobnogled vzeli stike članov kampanje Donalda Trumpa in visokih ruskih uradnikov, da bi končno dobili odgovor na vprašanje - ali se je Rusija vpletala v ameriške volitve ali ne.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Družina Trump - 1

(Foto: AP)

Prvi mož FBI je tudi dejal, da zaenkrat ni nobenih dokazov, da bi Barack Obama naročil prisluškovanje v Trumpovi stolpnici.

Prvi mož FBI James Comey je povedal, da FBI preiskuje potencialne povezave med Rusijo in Trumpovo kampanjo pred lanskimi ameriškimi predsedniškimi volitvami.

Kot je dejal, bodo pod drobnogled vzeli povezave med posamezniki, ki so sodelovali kampanji in rusko vlado in skušali odgovoriti na vprašanje, ali so te vezi vplivale na volilni rezultat.

Čeprav je s temi izjavami Comey precej razburil duhove, pa ni postregel z nobenimi podrobnostmi preiskave, niti ni povedal, do katere faze je napredovala.

Medtem ko republikanci upajo, da bo preiskava dokončno ovrgla očitke o tem, da si lahko zasluge za Trumpovo izvolitev lastijo Rusi, v demokratskem taboru seveda upajo na povsem drugačen rezultat. Prav tako republikanci dodajajo, da imeti stike z Rusi samo po sebi ni zločin.

Kar sami dodajajo – ljudje, povezani s kampanjo, tudi sam Trump, so že bili kdaj poslovno povezani z Rusi, a to z rezultatom volitev nima nič skupnega. Če bi se vendarle izkazalo, da so očitki upravičeni, pa bi bil to nedvomno eden največjih ameriških političnih škandalov.

Trump rusko vmešavanje v kampanjo zanika, prav tako je takšno početje zanikala tudi uradna Moskva.

Medtem je podpora Trumpu padla na 37 odstotkov, 58 odstotkov Američanov njegovo delo ocenjuje kot slabo. Kot kaže, je Trumpu podporo uspelo oklestiti v enem samem tednu, še pred tednom so mu ankete kazale, da njegovo delo podpira 45 odstotkov vprašanih.

Rezultat Trumpa, ki se že vse od izvolitve sooča s slabimi rezultati na takšnih anketah, sicer ni "zgodovinsko slab", njegov predhodnik Barack Obama je večkrat beležil 38-odstotno podporo, kar je njegov najslabši rezultat, George W. Bush pa je v času najnižje priljubljenosti, beležil 25-odstotno podporo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 53
 
pipaneleze 21.03.2017 09:19:49
Vladanju Trumpa ne moremo reči demokracija.
Več komentarjev