FOTO: 80-letni rekorder ob vrnitvi z Mount Everesta: Mislim le še na počitek

"Nič več Mount Everesta, mislim, da je bilo trikrat dovolj. V tem trenutku ne morem misliti na nič drugega kot na počitek," je ob vrnitvi dejal 80-letni Japonec Juičiro Miura, ki je priplezal na "streho sveta". A njegov rekord najstarejšega osvajalca te gore je že resno ogrožen.

Fotogalerija (5)

  • Najstarejši človek na Mount Everestu - 2
  • Najstarejši človek na Mount Everestu - 3
  • Najstarejši človek na Mount Everestu - 4
  • Najstarejši človek na Mount Everestu - 1
  • Najstarejši človek na Mount Everestu - 5

"Nič več Mount Everesta, mislim, da je bilo trikrat dovolj," je ob prihodu na letališče, potem ko je prejšnji teden dosegel "streho sveta", dejal najstarejši osvajalec najvišje gore na svetu, 80-letni Japonec Juičiro Miura. "V tem trenutku ne morem misliti na nič drugega kot na počitek," je še dodal.

Ugodne vremenske razmere so Miuri, nekdanjemu ekstremnemu smučarju, omogočile, da je s helikopterjem priletel v Katmandu le tri dni po tem, ko je v spremstvu 43-letnega sina Gota premagal 8850 metrov visoko goro.

A Miurin rekord je že resno ogrožen. V bazi pod Mount Everestom se namreč na enak podvig pripravlja njegov 81-letni tekmec, nepalski plezalec Min Bahadur Šerčan. Prav on je bil lastnik laskavega naslova pet let – dokler mu ga Miura ni prevzel.

"Želim mu veliko sreče," je ob tem dejal Miura. Dodal pa je, da si želi videti fotografije, ki bodo njegov vzpon dejansko dokazovale. Ni znano, ali ima Šerčan pri sebi tehnično dovolj sposoben fotoaparat, ki mu bo to omogočil.

Miura se je na vrh Mount Everesta prvič povzpel, ko je bil star 70 let, potem pa še pet let kasneje. Tedaj je dejal, da bo podvig ponovil pri starosti 80 let, kar je tudi storil, čeprav je januarja prestal že četrto operacijo srca.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 15
 
inside1 27.05.2013 07:46:26
A je Everest postal tako lahko dostopen, da ti starčki lezejo gor?
Eden bo enkrat gor ostal.
Več komentarjev