FOTO: Bes protestnikov ne pojenja, premier poziva k miru

Ulice New Delhija je spet zavzelo na tisoče protestnikov, ki so zahtevali boljšo zaščito žensk in strožje kazni za posiljevalce. Premier jih miri in obljublja, da bo vlada "zagotovila varnost vsem ženskam". V protestih je bilo poškodovanih 100 protestnikov. Posiljena 23-letnica je še vedno v bolnišnici.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (12)

 • Protesti v Indiji - 1
 • Protesti v Indiji - 2
 • Protesti v Indiji - 3
 • Protesti v Indiji - 4
 • Protesti v Indiji - 5
 • Protesti v Indiji - 6
 • Protesti v Indiji - 8
 • Protesti v Indiji - 7
 • Protesti v Indiji - 9
 • Protesti v Indiji - 10
 • Protesti v Indiji - 11
 • Protesti v Indiji - 12

Potem ko so se zaradi brutalnega posilstva 23-letnice konec tedna nadaljevali nasilni protesti v Indiji, se je oglasil indijski premier Manmohan Singh. Dejal je, da je globoko užaloščen zaradi zadnjih dogodkov. V kratkem televizijskem nagovoru je državljane in državljanke pozval k miru. Dodal je, da bo vlada storila vse, "da bo zagotovila varnost vsem ženskam".

Bes in jezo protestnikov je sprožilo posilstvo 23-letne študentke na avtobusu v New Delhiju. Policija je konec tedna spet morala uporabiti solzivec in vodne topove, da bi razgnala več tisoč protestnikov, ki so spet zahtevali boljšo zaščito žensk in strožje kazni za posiljevalce. Nasilje je izbruhnilo, ko so se protestniki skušali prebiti do palače indijskega predsednika Pranaba Mukherjeeta. Poti do palače so policisti namreč pred tem zaprli. Nekateri demonstranti so uničevali avtomobile in policijska vozila ter netili požare in proti policistom metali kamenje. Poškodovanih je bilo več kot 100 protestnikov in 60 policistov.

Protesti v Indiji - 12

(Foto: Reuters)

Oblasti že sprejele nekatere ukrepe, bo obveljala strožja zakonodaja?

Indijske oblasti so medtem zaradi nemirov pospešile premisleke o strožji zakonodaji proti posiljevalcem in spolnemu nasilju. Za posilstvo je sedaj v Indiji najvišja zagrožena kazen dosmrtni zapor, nekateri protestniki pa zahtevajo smrtno kazen.

Mestne oblasti v New Delhiju so že sprejele nekatere ukrepe, in sicer ponoči po mestu patruljira več policistov, preverjajo voznike avtobusov, prepovedali pa so uporabo avtobusov, ki imajo zatemnjena okna.

23-letna študentka zaradi brutalnega posilstva minulo nedeljo medtem ostaja v kritičnem, a stabilnem stanju. V nedeljo so jo znova operirali. V povezavi z brutalnim posilstvom so aretirali šest oseb, med njimi tudi voznika avtobusa.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
velesperun 24.12.2012 19:29:41
ma tam je taka pravna država kot pri nas, in takšna korupcija kot pri nas.
tam se mimo policijskih kontrol vozijo in posiljujejo, nas pa posiljujejo, da bomo plačevali slabo banko in kredite od Baučarja in hilde!
Več komentarjev