Tujina

FOTO in VIDEO: Evropo objela vročina: ohladitev iščejo tudi v mestnem vodnjaku, živalim nudijo 'sladoled'

Pariz/London/Bruselj, 03. 07. 2015 10.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Evropo je zajel vročinski val. Ljudje iščejo ohladitev na različne načine - zasedli so obale morja ali jezer, polni so bazeni, za ohladitev je dovolj že mestni vodnjak, okoli pitnikov s svežo vodo je vedno veliko ljudi.

Evropo je zajel vročinski val. Temperature krepko nad 30 stopinjami Celzija beležijo v Franciji, Belgiji, na Nizozemskem in v zahodni Nemčiji, pa tudi v Veliki Britaniji.

Ljudje iščejo ohladitev na različne načine - zasedli so obale morja ali jezer, polni so bazeni, za ohladitev je dovolj že mestni vodnjak, okoli pitnikov s svežo vodo je vedno veliko ljudi.

Vročinski val je zajel Evropo.
Vročinski val je zajel Evropo. FOTO: POP TV

Nekateri v vročini uživajo, številnim pa predstavlja dodatne težave - denimo zidarjem, cestnim delavcem in drugim, ki delajo ali na prostem ali v pogojih, kjer je vročina že tako ali tako prisotna, denimo peki, kuharji. Na vročino so še najbolj občutljivi starejši in otroci.

Zdravniki opozarjajo, da se je treba v teh dneh izogibati naporov v najhujši vročini, pomembno pa je tudi uživanje dovolj tekočin, še najbolje vode. Še več nasvetov najdete TUKAJ, kjer si lahko preberete, da je tudi našo državo zajel vročinski val.

Še bolj vroče bo v ponedeljek.
Še bolj vroče bo v ponedeljek. FOTO: POP TV

Poskrbeti je treba tudi za živali, kot je razvidno iz posnetkov, živalim v živalskih vrtovih te dni ponudijo tudi 'sladoled' oziroma ledene kocke s sadjem oziroma njim ljubo hrano.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

flojdi
03. 07. 2015 13.09
+1
..................plenice, sladoled ( živalcam !! ) , telefon. / RES Nikoli več ne odprem nobenga videa pika
kor22
03. 07. 2015 12.09
+3
jaz grem laufat ko bo najbolj vročo, ker jeklo se kali na vročini.
User398398
03. 07. 2015 11.58
-2
Hm čudno. Meni za spremembo sploh ni vroče (v hiši). Nimam klime sploh. Nahajam se v vipavski dolini kjer je vročina sploh izrazitejša. Imam samo ventilator ki meša zrak, pa še to ne bi bilo potrebno. Čist prav lepo mi je. Zdej ne vem al mediji tolk komplicirajo al je res tako vroče. Hmm..
LovecNaKomuniste
03. 07. 2015 11.51
+1
V Nemčiji mamo temperaturo okolja enako telesni..... Nemci znani po svojem lepem odnosu do okolja nimajo nikjer montiranih klim. Seveda to podpiram, vendar pa se sploh v takih trenutkih, ko se kuhamo v pisarnah in je naša učinkovitost blizu nule, morda vseeno to zdi pretirano šparovno.
kor22
03. 07. 2015 12.11
+2
takšne temperature kot so telesne so v senci, na soncu pa je zgodba drugačna....
flojdi
03. 07. 2015 13.11
.sej. Probat , pod nujno , šiht na sončku..