Tujina

FOTO in VIDEO: 'Epski dosežki v Švici in Evropi so še vedno možni'

Logano, 01. 06. 2016 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
N.Š.K./STA/M.M.
Komentarji
77

Po več kot 17 letih gradnje, pri kateri je sodelovalo 2400 delavcev, stala pa je kar 11 milijard evrov, so v Švici za železniški promet odprli najdaljši in najgloblji železniški predor na svetu. Predor St. Gotthard je dolg kar 57 kilometrov, pot z vlakom med Zürichom in Milanom pa bo skrajšal za slabo uro.

V Švici so svečano odprli najdaljši in najgloblji železniški predor na svetu St. Gotthard, ki je dolg več kot 57 kilometrov ter globok kar 2300 metrov (na najgloblji točki), pripomogel pa bo k večjemu prevozu tovora skozi Alpe po železnici. Samo za lažjo predstavo naj povemo, da je predor dolg toliko, kot je na primer razdalja med Ljubljano in Zagorjem ob Savi ali pa razdalja med Ljubljano in Mirno Pečjo. Odprtja se je udeležilo več evropskih voditeljev, med katerimi je tudi slovenski minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

V trenutku, ko je skozi predor (na severni strani) zapeljal vlak, se je sprožil velik ognjemet.
V trenutku, ko je skozi predor (na severni strani) zapeljal vlak, se je sprožil velik ognjemet. FOTO: AP

Skozi predor sta danes zapeljala dva vlaka. Eden, na katerem so bili navadni ljudje, ki so vozovnico za vlak dobili na posebnem žrebanju. Ta je zapeljal z italijanske strani proti Švici. Drugi, na katerem so bili evropski politiki in drugi pomembneži, pa je zapeljal skozi predor s švicarske strani proti Italiji.

Grafika prikazuje, kje poteka novi predor skozi goro St. Gotthard, po kateri je dobil ime, hkrati pa je na grafiki označeno, kje je poteka stari železniški predor.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Več kot 17 let so ga gradili

Predor skozi Alpe so gradili več kot 17 let. Pri gradnji je sodelovalo 2400 delavcev, ki so izkopali več kot 28 milijonov ton kamenja in skal. Skupna dolžina vseh predorov v predoru presega 152 kilometrov.

Blagoslov cevi predora so opravili duhovniki različnih verskih skupnosti.
Blagoslov cevi predora so opravili duhovniki različnih verskih skupnosti. FOTO: AP

Prve idejne skice predora je že leta 1947 izrisal švicarski inženir Carl Eduard Gruner, projekt, vreden več kot 12 milijard švicarskih frankov (11 milijard evrov), pa je končan 69 let kasneje. Predor povezuje mesti Erstfeld in Bodio, pot z vlakom med Zürichom in Milanom pa bo skrajšal za 45 minut do ene ure, kar pomeni, da bo potovanje trajalo od dveh ur in 40 minut do slabih treh ur.

Promet skozi predor naj bi v polnem obsegu stekel decembra letos. Vsak dan naj bi skozi njega po napovedih peljalo 260 tovornih in 65 potniških vlakov, ki bodo dosegali hitrosti kar do 250 kilometrov na uro.

Evropski voditelji so bili nad predorom navdušeni.
Evropski voditelji so bili nad predorom navdušeni. FOTO: AP

Odprtja predora so se udeležili poleg nemške kanclerke Angele Merkel še francoski predsednik Francois Hollande in italijanski premier Matteo Renzi. Dogodku je prisostvoval tudi minister Gašperšič, ki se je v torek v Luganu udeležil ministrske konference Züriškega procesa in predsedovanje Slovenije predal Italiji.

Izkušnje dobrodošle tudi pri slovenskih infrastrukturnih projektih

Najdaljši železniški predor na svetu St. Gotthard, ki so ga danes slovesno odprli v Švici, kaže evropske sposobnosti in znanje. Kot pravi minister za infrastrukturo Gašperšič, so številke, povezane s predorom, res impresivne, izkušnje iz tega projekta pa lahko pridejo prav tudi Sloveniji pri drugem tiru in preusmerjanju prometa na železnice.

Predor in predvsem znanje švicarskih strokovnjakov pa so navdušili ministra Gašperšiča.
Predor in predvsem znanje švicarskih strokovnjakov pa so navdušili ministra Gašperšiča. FOTO: AP

"Vsi skupaj smo lahko ponosni, da se je v Evropi zgradil tak objekt, ki nam kaže tudi sposobnosti in znanja, ki jih v Evropi imamo," je dejal Gašperšič, ki se je s švicarskimi kolegi že pogovarjal o gradnji predora in financiranju, saj je ta podoben predvidenemu načinu financiranja izgradnje drugega tira proge Divača - Koper. "V Švici so za predor vzpostavili posebno projektno podjetje švicarskih železnic, ustanovljeno za potrebe priprave, planiranja in izgradnjo projekta," je pojasnil.

Pomembna razlika pa je v tem, da je bilo omenjeno podjetje financirano s proračunskimi viri, in sicer iz dajatev pri prodaji in registraciji vozil ter prodaji goriv. "Ustanovili so poseben sklad, iz katerega se je podjetje financiralo, njegovo poslovanje pa so zelo natančno nadzirali ministrstvo, vlada in tudi parlament. Tako da je vse potekalo zelo kontrolirano, pregledano," je izpostavil minister.

V spodnji fotogaleriji si lahko pogledate, kako je potekala gradnja.

"Epski dosežki v Švici in Evropi so še vedno možni," je dejal švicarski predsednik Johann Schneider-Ammann, preden sta prva dva vlaka s 1000 potniki zapeljala v 57-kilometrski predor. Ta naj bi spodbudil okoljsko prijaznejši prevoz tovora in bolje povezal industrijska središča v Nemčiji, Švici in Italiji.

"To je čudovit dan, ki povezuje sever in jug," je med vožnjo skozi predor za SRF dejala Merklova. Italijanski ministrski predsednik Renzi pa je izpostavil, da v času, ko nekateri v luči migrantske krize želijo graditi zidove, Švica s predorom v svet pošilja drugačno sporočilo.

Renzi in Merklova sta sicer priznala, da morata njuni države storiti več za širitev železniške infrastrukture, da bo novi predor lahko v polnosti izkoriščen. "Vemo, da smo pozni," je dejala Merklova, ki je nov predor opisala kot srce tega železniškega omrežja in dodala, da arterija še vedno manjka.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
03. 06. 2016 09.01
Gradbeni dosežek stoletja bi se lahko reklo ,nekaj podobnega se je reklo takrat ko sta Jugoslavija in Avstrija izkopali Karavanški predor ,ki je proti temu mini predor saj je za 50 km krajši. Ja Jugoslavija je bil res država ,ki jo je skupaj držal samo en človek ,ki nam je vsem skupaj dal veliko več kot pa sedanje marionetne razdrobljene državice v lasti svetovnega kapitalizma.
puspan
02. 06. 2016 15.22
Me prav zanima, če bi jim predračune za njihov tunel Zidar and Co. izdelal ???
Nightyfly
02. 06. 2016 10.35
JTM-admin 01.06.2016 11:09:52 -30 8 38 tako ja, obvesti me kdaj bo 11 miljard notri prinešenih.... Bogi si res...***************************vam bom jaz napisal . Svica ima zdaj cca 590 mlrd likvidnih rezerv +cca45 mlrd v zlatu . Torej nekje 635 mlrd ´´porcelana´´ v stumfih ,za vsak slucaj ,ce se kaj zgodi ...prehlad , gripa , arabci povisajo nafto in tako naprej . In vi se sekirate za miliarde ,ki so jih dali za Tunel , kar je po svoje enkratna investicija in lasten preizkus tehnoloskega znanja ? Ne bojte se . Vse te miliarde se bodo dobro obrestovale ,brez skrbi . Raje se sekirajtee za Slovenijo , ki je posatala kar nekam pozabljena -kot uvela gospodicna je . Nihce ne skrbi zanjo . Slovence bolj skrbi tunel v drugi drzavi .
Nightyfly
02. 06. 2016 10.26
contadino 01.06.2016 18:43:27 2 5 3 Pri nas je lepše živeti kot v Švici . Komur je všeč naj izvoli , pa naj za vsak slučaj kupi povratno karto . Menda ni ena skopana luknja smisel življenja .*****************Iz vasih prispevkov vidim ,da niste nikoli niti obsel Svice . Torej ,ce zelite pisati o necem ali o kaksni drzavi ,jo morate prvo spoznati , drugace ste neverodostojen in vas ljudje ne morejo jemati resno . Kar pa se kvalitete zivljenja tice -je Svica ena redkih drzav na tem svetu ,ki cloveku to nudi ,prakticno v vseh pogledih . . Jasno ,da vas ne more nihce s silo drzati med lila kravami -mirno lahko greste kamorkoli ,tudi domov .Nihce takega ne bo pogresal . Lep dan vam zelim s savinjdkim zelodcem v rokah . .....contadino (kar v italij .prevodu dejansko pomeni kmet , je tako ? Contadini se imajo povsod lepo .
contadino
02. 06. 2016 15.36
Spoštovani, ne bom razlagal tvojega komentatorskega imena, a malo te moram popraviti . Več sveta sem videl v praksi kakor ti na zemljevidu . Samo Avstralija mi
contadino
02. 06. 2016 15.54
je nepoznana, ker je nisem obiskal. Ti si v življenju verjetno veliko prebral , a malo razumel .Nekomu je všeč preprosta Afrika , drugim moderni Dubaj .Meni je všeč moja dežela z vsemi težavami ki jih ima .Ti se pa lahko pridružiš tistim , ki lovijo francosko nemški vlak , sedaj boste imeli krajšo pot .
scar_face
01. 06. 2016 20.53
-3
Samo poglejte to inženirsko čudo, te čudovite vlake...Se vidi, da so to delali Švicarji. Niti ne bom primerjal Švice z določeno banana republiko, ker bi s tem, ko bi jo omenil v istem stavku z banana državo, Švici delal sramoto.
contadino
01. 06. 2016 21.32
+2
Ti kar pojdi k njim občudovat tehnološki napredek , tako,da se bomo mi lahko mastili, z kranjsko klobaso , savinjskim želodcem , čevapčiči in za sladico pečeno kračo . Seveda bo potrebno vse skupaj zaliti z vedrom rujne kapljice . Ti pa korajžno na pot , čas se izteka.
paradoxal
01. 06. 2016 20.26
-2
po 20 letih se vedno (po navadi) caka pol ure pred karavankami propalice balkanske slovenske znajo samo krast
ONniON
01. 06. 2016 19.14
+3
nikoli nebi bil v švici, odpeljite si jo nekam pralnico denarja !
nikhrast
01. 06. 2016 20.01
-1
Denar se pere v Panami, na Cayman..., v Švici se investira, poglej IBM, vsako leto vloži $100 milijonov za razvoj.
paradoxal
01. 06. 2016 20.24
-2
contadino
01. 06. 2016 21.16
+5
Švicarske banke poleg denarja hranijo tudi zlate zobe, za katere se ve komu so ispuljeni , kdo jih je ispulil in zakaj .
contadino
01. 06. 2016 18.43
+2
Pri nas je lepše živeti kot v Švici . Komur je všeč naj izvoli , pa naj za vsak slučaj kupi povratno karto . Menda ni ena skopana luknja smisel življenja .
paradoxal
01. 06. 2016 20.24
-3
scipio
01. 06. 2016 17.47
+3
je rekel Črtomir besede te tovaršem zbranim: "...le malo vam jedila bratje hranim,..., borili smo se dolgo brez podpore,..., ne branim mu, al' jutra čakat more,..., s seboj povabim druge vas junake,..." to je napisal Ribčev France (kasnejši dr. F.P.) v časih, ko je v te kraje prvič prihajala "železna cesta", mogoče le dvajset let po tistem, ko je bila v Angliji izumljena. Mnogo pr'jatlov je imel Črtomir že takrat, tudi danes jih imamo veliko, zunanjih in notranjih. Če dans začnemo graditi proge int in tunele, jih ne bomo zrihtl v 20 letih pa če zrihtamo vse pr'jatle, zunanje in notranje. teh drugih itak še 120 let ne bomo.
kokicas
01. 06. 2016 16.57
+4
Pa takole ko pride eden vodilnih in odgovornih na področju infrastrukture v državi kot je slovenija, a se tam vsaj malo zamisli in ga je sram, če pomisli na našo infrastrukturo, tako cestno kot železniško ??? npr. avtoceste vse poflikane skačeš kot opica, vprašanje časa, kdaj bodo zaprli hitro cesto Razdrto - Nova gorica zaradi preveč udarnih jam, potem drugi tir, pa cesta na Koroško in povezava države sever-jug, če bi malo pomislil, bi bilo bolje da se skrije od sramote
dostojevski II
01. 06. 2016 16.50
+8
Kaj pametuješ Gašperšič da so švicarski projekt zelo natančno nadzirali ministrstvo, vlada in tudi parlament. Povsem enako je bilo pri nas pri gradnji Teš6. Parlament je celo glasoval o poroštvih za kredit. Vse je bilo nadzorovano, samo danes ko je investicija za 100% dražja, ni nihče odgovoren.
mginko
01. 06. 2016 16.39
+7
Našega Cerarja ni bilo med predsedniki, ker je bil izšolan strojevodja z izpitom, ki ga je opravil na koprski progi.
puspan
01. 06. 2016 16.17
+9
Da se 57km tunel na koncu ni podražil niti za Cent, se imajo načrtovalci in gradbinci zahvaliti Sloveniji, ker so se po vsej verjetnosti učili po naših najnovejših spoznanjih in ugotovitvah.
helvecijaner
01. 06. 2016 16.11
+7
Naši politiki in sociokomunisti že komaj čakajo,da se ustanovi podjetje na vladni ravni. Bojo zopet najprej napolnili svoje riti in konto v Panami ali K Ailand,Luxemburg in CH. Narod bo pa dobil od naše sedme sile hrano v obliki laži za utopično novo vlado na glasovanju. Murgelčan in njegova ZARES klika še živi in sigurno na veliko pripravlja kako AFERO, da bodo ovce meketale,glasove pa pridno sebi v škodo in naslednjim generacijam dale za instant (smc)novi s-mrad cinizma. Kaj je že s tistim vladnim podjetjem ŽIDANOVEGA izuma? Gospodarjenje z lesom dokler ga LOBADAR zvrta ne predela hitreje kot SD koloakcijska vlada.
scipio
01. 06. 2016 16.10
+8
delim svoje ilustrativno in metaforično spoznanje ob tej novici in ob radikalno prevrtanih alpah v smeri sever-jug in navezi DE-CH-IT, na tej osi najbolj razvitih industrijskih pokrajn: švabske, bavarske, švice in lombardije. A vi bi radi bili zraven v tej zgodbi, trajni metaforiki švicarsko-slovenskih primerjav in drugi mokri sanjači? Le kdo nas hoče za to mizo, takšne kot smo!? Zdaj vidite na zgornjih slikah, kaj je ad a) evropski vlak prve hitrosti. In vidite implicitno, v senci teh slik ad b) slovensko sago o drugem tiru iz Kopra do Kozine, mogoče celo tja do Divače. Iz tega vidite, kje in v kakšnem evropskem vlaku in vlaku katere hitrosti ali razreda se vozimo leta 2016. Razmislite tudi lahko koliko časa se bodo s takimi trendi npr. štutgardski mercedezi na kitajsko še vozili iz koprske luke kot se menda zdaj. Lahko ste prepričani, da ko (in če) bo naš drugi tir leta 2037 ali 2047 zgrajen, ne v Kopru in ne na Kozini ne bo niti nemških kanclerja/-ke in tudi ne francoskih predsednika/-ce, bo pa zato kakšen naš župan pa minister za promet in infrastrukturo, lahko pa da celo kakšen ukrajinski ali moldovski diplomat. A ne obupajmo, na 24h bo tistega dne sijal še lepši članek od tega tukaj.
vratio se Valter
01. 06. 2016 15.54
-2
In v primeru kakšne nesreče, požara? Bog pomagaj!
HeroinHero
01. 06. 2016 13.37
+19
ne vem kako lahko eni sploh primerjate slovenijo s švico...ne vem a ste mal pozabl, da je bla slovenija del socialistične zaostale jugoslavije od 1918 pa do praktično 1991 kjer je bil standard v primerjavi z zahodno evropo izjemno nizek, švica je pa že država stara cca. 800 let in že stoletja praktično ni vidla vojne plus tega je izjemno bogata...povejte mi za eno bivšo socialistično državo k ma zahodnoevropski standard..un k misl da se da eno državo spravt na nivo švice v 25 je najbrž učer iz hruške padu. Izjemni uspeh bo že, če nam v 100 letih rata dosečt nivo avstrije.
gripson
01. 06. 2016 17.04
+1
In to komentira človek z nadimkom KimJongUn...
truga
01. 06. 2016 13.19
+13
...bravo,švicarji...medtem so tudi Kitajci na novo postavili 1200 km štiri tirno progo za tovorni promet s hitrostjo do 160 km / h...nekaj nazaj so Francozi in Angleži izvrtali "vaserdiht" tunel pod morjem...in pri nas...raje ne bi...
aghr
01. 06. 2016 13.10
+15
Kaj pa pri nas? Tista 2 predora Peračica in Markovec so komaj naredili, pa še to je trajalo celo večnost, koliko je bilo šele zraven korupcije.
bullitt
01. 06. 2016 12.14
+46
17 let za 57km, svaka čast ljudem izven pofukane Slovenije, vsaj znajo živeti in misliti, kot treba, pri nas bi v 17. letih nardil 1km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!