Tujina

FOTO: Na varno potegnili 12-letno dekle, izpod ruševin odmevajo kriki na pomoč

Mexico City, 21. 09. 2017 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mehiški reševalci na območju, ki ga je prizadel uničujoč potres, bijejo bitko s časom. Izpod ruševin namreč še vedno odmevajo kriki na pomoč. Potres je po do zdaj zbranih podatkih terjal najmanj 230 življenj, oblasti pa pričakujejo, da se bo številka še povečala.

Mehiški reševalci še naprej kopljejo po ruševinah, da bi rešili ujete ljudi. Nekaj dodatne motivacije jim je vlilo uspešno reševanje 12-letnice izpod ruševin šole Enrique Rebsamen. Njihovo delo je spremljala množica ljudi, ki je navdušeno pospremila rešitev. Reševalci se sicer zdaj skušajo dokopati še do dveh sošolcev rešenega dekleta, ki naj bi bila prav tako še živa. 

Šola, kjer poteka reševanje, je ena ob 16 šol na območju Ciudada de Mexica, ki je bila hudo poškodovana, ko je v torek območje stresel potres z magnitudo 7.1. Tresenje je podrlo del šole, pri tem je umrlo vsaj 25 ljudi, od tega 21 otrok.

Ena od preživelih je povedala, da je bila ravno pri pouku angleščine, ko se je začelo tresenje. "Mislila sem, da nekdo brca v moj stol, a ko sem se obrnila, sem videla, da ni nikogar. Nato je učiteljica rekla, da je potres. Vodila nas je do stopnic, kjer pa je bilo že vse polno prahu," je dejala po pisanju CNN.

Potres je po do zdaj zbranih podatkih terjal najmanj 230 življenj, oblasti pa pričakujejo, da se bo številka še povečala.

Na območje so pripeljali stroje, ki pomagajo pri kopanju po ruševinah in iskanju preživelih, pomagajo tudi reševalni psi. Delo reševalcev je sicer ponoči oteževal dež. Včeraj jim je vseeno uspelo rešiti 52 ljudi. Na terenu je več kot 500 vojakov, 200 policistov in na stotine prostovoljcev.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
21. 09. 2017 20.30
+5
Ramzess
21. 09. 2017 17.24
Učiteljica je rekla ..., in potem naredila usodno napako, namesto pod mize je otroke odpeljala na stopnišče, rezultat že poznamo.
bin laden
21. 09. 2017 11.41