Tujina

FOTO: Reševalci prekinili iskalno akcijo zaradi slabega vremena

Manila, 17. 08. 2013 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V trčenju trajekta in tovorne ladje na Filipinih je umrlo najmanj 31 ljudi, okoli 170 jih še vedno pogrešajo. Reševalci, ki so iskali morebitne preživele, so morali reševalno akcijo prekiniti zaradi slabega vremena. Uradni razlog za nesrečo sicer še ni znan.

Po petkovem trčenju trajekta in tovorne ladje na Filipinih v bližini mesta Cebu se je število žrtev povzpelo že na 31, poroča BBC. Obalna straža, vojska in lokalni ribiči so iz morja uspeli rešiti več kot 600 ljudi, okoli 170 pa jih še vedno pogrešajo.

Reševalci, ki so iskali morebitne preživele, so popoldne po lokalnem času reševalno akcijo prekinili zaradi silovitega dežja ter močnega vetra, je povedal tiskovni predstavnik vojaške mornarice Gregory Fabic. Močni tokovi pa so potapljačem preprečili, da bi preiskali celoten trajekt in ugotovili, ali so morda v njem še ujeti ljudje.

Papež Frančišek je v žalnem telegramu nadškofu Cebuja Joseju S. Palmi izrazil globoko žalost ob nesreči in poudaril, da moli za vse vpletene.

Kot je znano, je bil potniški trajekt Thomas Aquinas iz Cebuja na poti proti Manili, na njem pa je bilo 715 potnikov in 116 članov posadke. Na krovu tovorne ladje Sulpicio Express 7, ki je bila iz Cebuja namenjena v mestu Davao, pa je bilo 36 članov posadke.

Okoli 21. ure po lokalnem času sta približno dva kilometra od obale pred vhodom v pristanišče trčila. Ko se je trajekt začel potapljati, je na stotine potnikov skočilo v morje, so povedali preživeli. Veliko ljudi je spalo, v temi so poskušali najti izhod. "Videti je bilo, kot da ljudje ne morejo ven. Smilili so se mi otroci. Videli smo številna trupla," je opisal Jerwin Agudong.

Po besedah predstavnika obalne straže, admirala Luisa Tuasona je kapitan po trčenju naročil ljudem, naj zapustijo ladjo, razdelili so jim tudi rešilne jopiče. Trajekt je potonil v slabe pol ure.

Vzrok za nesrečo še ni znan. Je pa ožina, kjer se je nesreča zgodila, znana kot nevarna, saj ima mrtvo točko, kjer vidljivost ni dobra. Kot je dejal Tuason, se zdi, da je eno od plovil kršilo pravilo, po kateri poti mora vstopiti oz. zapustiti pristanišče.

11.000-tonski trajekt je bil star 40 let in je v lasti kitajskega podjetja 2Go, ki je pred tremi leti postalo največje filipinsko trajektno podjetje, ko se je več manjših firm združilo v eno večjo.

Prevoz z ladjami je na Filipinih, arhipelagu, ki ga sestavlja več kot 7000 otokov, ključna oblika transporta. Nesreče so tam sicer pogoste, saj imajo nizke varnostne standarde, pogosto pa so ladje prenatrpane. Najhujša tovrstna nesreča se je na Filipinih zgodila leta 1987, ko je ko je trajekt trčil s tankerjem, pri tem pa je umrlo več kot 4000 ljudi.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

el capitan 1
17. 08. 2013 11.41
+47
Ladje prepeljejo več kot polovico potniškega prometa na Filipinih. Takšne nesreče se pač dogajajo pa ne zaradi starosti ladij pač pa človeških napak v večini! Kljub vsemu ostaja ladijski promet najvarnejši promet na filipinih. Kar se pa standardov tiče pa morda en zelo zgovoren komentar; Pri nas imamo izjemno v isoke standarde in je od tega prav težko živeti, delati in še kaj zaslužiti! Na filipinih so standardi seveda nižji ampak je živlejnje zato izjemno enostavno! Če ne plačuješ delavcev greš takoj v zapor! Če pa si pošten in delaven si pa lahko zelo bogat in te nihče ne mori z nesmiselnimi zakoni.... Kaj lahko in kaj ne! Vse je dovoljeno, če ga pa serješ, pa čuza! ali metak!! Tudi kupiš in prodaš lahko vse, odpreš in zapreš tovarno brez sindikatov...plačuješ ali ne plačuješ socialne in pokojninske..vse po lastni izbiri! Vse se plača, sicer malo ampak to delajo vsi! Zato se država razvija in ima veliko lepo bodočnost! Pri nas pa se seveda vse dela preko vez in poznanstev. Da ne govorim o vseh zakonih, omejitvah, prepovedih, inšpekcijah, ki so enako butasti kot vladna garnitura....Samo da se nekaj dela,poroča, tisti pa ki ne delajo pa itak ostajajo v državnem aparatu skriti in z odličnimi plačami.......Ali to ne pove vsega??
Darko Remih
17. 08. 2013 11.54
+4
titi len?ica
17. 08. 2013 12.01
+4
Etienko
17. 08. 2013 12.20
+4
AlesTT
18. 08. 2013 12.49
+1
@el capitan, ti verjetno še nikoli nisi bil na Filipinih, ker potem bi lahko na lastne oči voidel kakšna revščina je tam. V Metro Manili, kjer živi približno 20 miljonov ljubi in je eno od najbolj poseljenih mest na svetu ljudje živijo po ulicah in jejo odpadke. Prav tako vsako leto zapusti Filipine približno 300.000 ljudi, ki si iščejo zaposlitev v tujini ker na Filipinih tega ni četudi imajo narejeno fakulteto. Pa tudi ne streljajo ljudi, ker Filipini so ena od najbolj skorumpiranih držav na svetu. Tako da je Slovenija kar se tega tiče še kar ok. pa lp v Slovenijo
Ata_Smrk
17. 08. 2013 10.39
-8
Akohol? Speed? Taborniki na vodi?
Primož Božjak
17. 08. 2013 09.53
-14
ni čudn d se je taka tovorna ladja zabila, je stara k zemla čist zarustana. Zlo slabe razmere so pri registracijah, tm registrirajo use kar ma zvok pa da se pele :(
Korenckov
17. 08. 2013 16.01
Pa slovensko piši Primož. Ne pa žabarsko!!!!
doff
17. 08. 2013 16.20
+1
in kakšno vezo z nesrečo ima rja. Nesreča se je zgodila zaradi neupoštevanja COLREG pravil.