FOTO: Temperature kar 55 stopinj pod ničlo

Temperature v Rusiji so se spustile krepko pod ničlo. Državo pa hromijo tudi obilne količine snega. Številni so morali zapustiti svoje domove. V zadnjih dneh je na vzhodu Rusije in v Sibiriji umrlo 123 oseb.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (7)

  • Mraz v Rusiji - 6
  • Mraz v Rusiji - 1
  • Mraz v Rusiji - 7
  • Mraz v Rusiji - 5
  • Mraz v Rusiji - 2
  • Mraz v Rusiji - 3
  • Mraz v Rusiji - 4

Medtem ko so trenutne temperature pri nas nadpovprečne, danes se bodo tako dnevne temperature gibale med 6 in 12 stopinjami Celzija, pa se v Rusiji in Sibiriji soočajo z najbolj hladnimi decembrskimi dnevi v zgodovini.

Temperature so se namreč spustile krepko pod ničlo, termometri so ponekod v Sibiriji kazali kar –55 stopinj Celzija. Vremenoslovci so sporočili, da je letošnje obdobje izjemno nizkih temperatur eno najdaljših.

Zaradi obilice snega in izjemno nizkih temperatur so morali številni zapustiti svoje domove ter se na božični večer in dan namestiti v evakuacijske centre, ki so jih vzpostavili v šolah in bolnišnicah. V regiji Tyva, kjer so povprečne dnevne temperature –40, so počile tudi stare in dotrajane cevi daljinskega ogrevanja. Iz njihovih mrzlih domov so morali evakuirati več kot 3000 ljudi.

Na vzhodu Rusije in v Sibiriji je v zadnjih dneh umrlo 123 oseb, od tega 7 v zadnjih 24 urah.

V regiji Magadan je več kot 300 kilometrov cest zaprtih zaradi ponekod tudi 5 metrov visoke snežne odeje. Na cestah so sicer številna plužna vozila, a bitko trenutno še dobiva sneg.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 39
Boschtjan Zupanchich 25.12.2012 21:49:52
Zna bit, da je ta mrzli val posledica Hudega mraza na Saturnovih Polih, ki občasno seže Tudi Celo vse do Zemlje !!!
Več komentarjev