Tujina

FOTO in VIDEO: Melania kardinalu Rodetu: Obisk Slovenije je v načrtu

Rim, 24. 05. 2017 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Papež Frančišek je sprejel ameriškega predsednika Donalda Trumpa na zasebni avdienci. Po srečanju je Trump na Twitterju zapisal, da iz Vatikana odhaja bolj predan prizadevanjem za mir na svetu. Se je pa Frančišek z Melanio pošalil na račun Trumpovih prehranjevalnih navad, zaradi česar je izbruhnila zmeda, ali sta se pogovarjala o pici ali slovenski potici.

Ameriški predsednik Donald Trump se je danes v Rimu srečal z italijanskim državnim vrhom, v Vatikanu pa ga je na zasebni avdienci dopoldan sprejel tudi papež Frančišek. Njuno srečanje je bilo zelo kratko, vsebina komaj pol ure trajajočega pogovora pa zaenkrat še ni znana. Papež je Trumpa lepo pozdravil, ta se mu je zahvalil za sprejem in dejal, da mu je to v čast. Trumpa sta na avdienco pospremili tudi prva dama Melania Trump in njegova hči Ivanka Trump, ki sta bili oblečeni v črno.

Trump na sprejemu pri italijanskem predsedniku Sergiu Mattarelli.
Trump na sprejemu pri italijanskem predsedniku Sergiu Mattarelli. FOTO: AP

V Vatikanu je ameriško delegacijo sprejel prefekt papeške hiše, škof Georg Gänswein, ki jih je vodil do Frančiška. Ameriški predsednik in papež sta se sprva rokovala, kasneje pa naj bi se pogovarjala predvsem o okoljskih spremembah, begunski krizi in migracijah - temah, pri katerih stojita na nasprotnih straneh.

Papež Frančišek je sprejel ameriškega predsednika, ki se je papežu zahvalil za gostoljubje in dejal, da je zelo počaščen, da ga je lahko srečal.
Papež Frančišek je sprejel ameriškega predsednika, ki se je papežu zahvalil za gostoljubje in dejal, da je zelo počaščen, da ga je lahko srečal. FOTO: AP

Frančišek Trumpu podaril poslanico miru

Frančišek je Trumpu podaril kopijo papeških dokumentov Veselje evangelija, Radost ljubezni in encikliko Laudato si, ki govori o okoljskih spremembah, kopijo svoje poslanice ob svetovnem dnevu miru in medaljon s podobo oljčne veje, ki ponazarja mir. To, da papež podari svoja besedila, je običajno, manj pa je običajno, da podari tudi poslanico ob dnevu miru. "Mir pride vedno prav," je dejal Trump o papeževem darilu in dodal, da bo vse prebral.

Trump je Frančišku podaril zbirko knjig Martina Luthra Kinga. "To darilo je za vas," je dejal Trump. "Upam, da vam bodo všeč," je dodal.

Papež Frančišek ni bil videti najbolj zadovoljen med sprejemom ameriške delegacije.
Papež Frančišek ni bil videti najbolj zadovoljen med sprejemom ameriške delegacije. FOTO: AP

Trump je po srečanju s papežem na Twitterju zapisal, da je bila to največja čast v njegovem življenju. "Srečati njegovo svetost papeža Frančiška je največja čast v življenju. Iz Vatikana odhajam bolj predan prizadevanjem za mir na svetu kot kdajkoli," je tvitnil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po pogovoru se je Trump z delegacijo udeležil zasebnega vodstva po Sikstinski kapeli in baziliki Svetega Petra.

Srečanje z Melanijo veliko bolj sproščeno

Papež Frančišek se je z Melanio pošalil na račun Trumpovih prehranjevalnih navad.
Papež Frančišek se je z Melanio pošalil na račun Trumpovih prehranjevalnih navad. FOTO: AP

Avdienca v zasebni knjižnici apostolske palače je trajala približno pol ure. Po njej so papežu predstavili še ostale člane ameriške delegacije in si predali darila. Papež se je srečal tudi s soprogo ameriškega predsednika Melanio Trump ter s Trumpovo starejšo hčerko Ivanko. Medtem ko je bil pozdrav med Trumpom in papežem nekoliko bolj zadržan, pa se je papež veliko bolj sproščeno rokoval s prvo damo ZDA in se z njo tudi pošalil.

Potica ali pica?

Papež je Melanio vprašal, kaj daje Trumpu za jesti in pokazal na njegovo postavo. A tu se zaplete. Posnetek namreč ni preveč razločen, besedi pica in potica pa sta si zelo blizu. Zato sta možni dve razlagi. Je papež Melanio vprašal, ali moža hrani s potico ali pico? Melania se ob vprašanju začudi in nasmehne, beseda, ki jo ponovi za papežem, pa je bolj podobna pici kot potici.

To, ali je prava beseda pica ali potica, pa s pomočjo spodnjega posnetka presodite sami. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Novinarji Bele hiše, ki so bili navzoči na tem rokovanju, so po poročanju nemških medijev prepričani, da je bilo vseskozi govora le o pici. Po drugi strani pa je vir v Vatikanu za nemško tiskovno agencijo pojasnil, da za zdaj dileme ne morejo razjasniti, da pa je Frančišek v bistvu ljubitelj slovenske potice in da vedno povpraša po tej orehovi sladici, ko se sestane s kom iz Slovenije.

A po drugi strani je papež prav tako ljubitelj pice. Kot se je leta 2015 pošalil za mehiško televizijo Televisa, bi si kot papež želel le tega, "da bi lahko nekega dne, ne da bi ga kdo opazil, odšel v picerijo in si naročil pico".

Trump je na Apeninski polotok pripotoval v okviru svoje prve turneje na tujem, med katero je v spremstvu soproge Melanie že obiskal Savdsko Arabijo, Izrael in palestinska območja.

Papež je sprejel tudi Ivanko Trump. Obe dami sta bili oblečeni v črno. Tančica sicer ni predpisana s protokolom. Pomembno je le, da obleke niso preživih barv in da so ramena zakrita, kar pa velja tudi za obiske cerkva.
Papež je sprejel tudi Ivanko Trump. Obe dami sta bili oblečeni v črno. Tančica sicer ni predpisana s protokolom. Pomembno je le, da obleke niso preživih barv in da so ramena zakrita, kar pa velja tudi za obiske cerkva. FOTO: AP

Papež je politično na povsem nasprotni strani od Trumpa in znana je njegova lanska izjava, da vsakdo, ki govori o gradnji zidov namesto mostov, ni kristjan. Trump, ki še vedno ni začel graditi svojega zidu na meji z Mehiko, je izjavo označil za sramotno. Papež je sicer dejal, da nikogar ne bo sodil vnaprej, dokler se z njim ne pogovori.

Protestniki opozorili na Trumpov problematičen odnos do okolja in podnebnih sprememb

Aktivisti organizacije Greenpeace so s projekcijo napisa 'Planet Zemlja na prvem mestu' na pročelje Bazilike svetega Petra v Vatikanu opozorili na nestrinjanje s politiko predsednika Trumpa, ki zavrača okoljsko problematiko.
Aktivisti organizacije Greenpeace so s projekcijo napisa 'Planet Zemlja na prvem mestu' na pročelje Bazilike svetega Petra v Vatikanu opozorili na nestrinjanje s politiko predsednika Trumpa, ki zavrača okoljsko problematiko. FOTO: AP

Pred srečanjem Trumpa s papežem Frančiškom so aktivisti Greenpeacea na pročelje Bazilike svetega Petra v Vatikanu projicirali napis 'Planet Zemlja na prvem mestu' in tako izrazili nestrinjanje s politiko predsednika Trumpa, ki zavrača okoljsko problematiko in problem globalnega segrevanja.

Melania tudi z Rodetom

Kardinal Franc Rode, slovenski veleposlanik pri Vatikanu Tomaž Kunstelj in kardinalov tajnik Matej Pavlič so se danes srečali z ameriško prvo damo Melanio Trump v Vili Taverna, rezidenci ameriškega veleposlanika v Italiji, je poročalo slovensko uredništvo Radia Vatikan.

Kardinal Rode je po srečanju povedal, da jim je povedala, da ima s srečanja s papežem zelo lepe vtise. Dejala je, da je bil sveti oče zelo sproščen in jo je vprašal, če možu postreže včasih tudi s slovensko potico. Rekla je, da ima rada potico.

Kardinal jo je še vprašal, ali je obisk Slovenije mogoč. Odgovorila je, da je obisk v načrtu. Samo čas bo potrebno najti in bo prišla, je še dejala Rodetu.

Trump iz Rima v Bruselj

Iz Vatikana je Trump odpotoval v Belgijo. Velik zagovornik brexita se bo v Bruslju srečal z voditelji držav EU in voditelji držav članic zveze Nato. Med kampanjo je zavezništvo označil za preživeto ter zelo lepo govoril o Rusiji in njenem predsedniku. V državah članicah pa je vzbudil precej zaskrbljenosti po novicah, da je z Rusi delil izraelske informacije o terorističnih naklepih Islamske države. Trumpa so v Bruslju pričakali tudi protestniki, ki se ne strinjajo z njegovo politiko.

Iz Bruslja bo Trump odpotoval na vrh držav članic skupine G7 na Sicilijo, od tam pa se bo po doslej dostopnih podatkih vrnil domov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (572)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

schwarci1
25. 05. 2017 18.53
na koncu pa vsi pri cerkvi pristanejo
resslovenka
25. 05. 2017 14.11
+2
No prav. Naj pride če ima to v načrtu. Ej moji sodržavljani, res bi rada videla njeno humano plat do njene domovine. Me vedno preseneti evforija ljudi , do teh od katerih nimajo nič, in do ljudi, ki se dobesedno kopajo v zlatu. Kaj pa naš ponos? Odgovor? Prodan!
TistoPravo
25. 05. 2017 14.46
+2
Ni res, da se z zlatom človeka meri...je pa res, da ti nisi slovenka. Slovenke so ponosne in postavne, genetske potomke naših staršev...ki so lastnoročno zgradili naše bele hiške. In z potico poslali tudi kakšno v svet. In še posebej ni naključje, da je prišla do Air Force One. Če bi gledala naokoli zavistno, ko nekatere neslovenke....bi jedla v Mcdonaldsu, in jamrala kako je enim lepo z slastno potico v ustih. Wake up, za ponos in postavnost je treba kaj narediti...ne pa kazati z prstom, zakaj se zlato sveti. Zasveti se tistim, ki ga imajo tudi v srcu. Be proud people +7.460.000.001 - 0
grozjak
25. 05. 2017 10.39
+1
lepo prosim, samo sem naj ne prideta...se bo našim varnostnim organom zmešalo od skrbi, mi pa bomo pocrkali od smeha..........
Apostol1
25. 05. 2017 14.05
+1
A veš da sem ti pritisnil plus in zato ker takoj ko sem prebral komentar sem se zasmejal spravil si me v dobro voljo +++
TistoPravo
25. 05. 2017 09.31
+3
Melania Quenn of our Hearts. Potica je najboljša iz Slovenije. Kmalu bo tudi pica, če že ni. Kraljica je pa samo ena in edina. Be proud people. To je lastnost najboljših. In z najboljšimi si vsi želijo deliti srca. +7.460.000.001 - 0
resslovenka
25. 05. 2017 14.05
Slava je kratka, sladka in minljiva. In to velja tudi za "royal world".
mita1
25. 05. 2017 08.23
+8
Melanija je Rodeta le malo povprašala kako so kaj njegovi otroci .
heroj2000
25. 05. 2017 08.34
+10
grozjak
25. 05. 2017 10.39
+5
Castrum
25. 05. 2017 08.17
+7
Ja, prav zanimivo bo videti obnašanje določenih politikov, ko bo Trump obiskal Slovenijo.
JE-BI-GA
25. 05. 2017 09.01
+6
Pahor mu bo hitro skakal okoli ženke......
Castrum
25. 05. 2017 09.05
+3
Ma Pahor bo že poštimal. Bolj me zanimajo tisti, ki so Trumpa na veliko pljuvali. Kako bodo sluzasti ob rokovanju z njim....
grozjak
25. 05. 2017 10.40
+0
Diškor
24. 05. 2017 22.59
-9
Papež Frančišek ni bil videti najbolj zadovoljen med sprejemom ameriške delegacije, kakšne podnapise si kure privoščijo, Trump je pa prav nasmejan na tej sliki, mogoče je imel 1 prebavne motnje.
vsismosužnji
24. 05. 2017 22.45
-2
a o pici in potičkah so se pogovarjali???a zato je melanie tako zardevala??
Jimi1
25. 05. 2017 11.47
+2
Glede na to, da poznam precej brhkih Slovenk njenih let, pa je nobena ne zna speči bi rekel, da se je dogajalo nekaj podobnega, kot da bi kakšna porno-zvezdica v evinem kostumu prišla na strojno fakulteto novopecenim inženirjem deliti diplome... Pač nepričakovana tema na "posvečenem kraju"...
Jimi1
25. 05. 2017 11.50
+2
He,he...ti pogovori so nekaj podobnega kot pri kolegu, ko je poslušal na delavnicah pred krstom prvorojenca lokalnega župnika pridigati o RKC metodah kontracepcije.... Zgodilo se je kar sem rekel takrat njemu, ko je govoril, kar je slisal od posvecenega.... Kmalu se mu je rodil drugorojenec, ki ni niti 1 leto mlajši od svojega brata...
Skunk Works
24. 05. 2017 22.23
+1
Glede na splošno klimo tukaj, glede na komentarje, si obisk Melanije in Donalda vsekakor ne zaslužimo...Lahko da se bo vseeno zgodil iz kakšnih geostrateških vzrokov, .....je pa res, da so okoliščine, ki so nas zadele po WW2, kjer nas je vrnitev v civilizacijo obšla za slabih 200 km, tragične in na narodu pustijo posledice vsaj za stoletje , če ne več, kot vidimo......žal....
vertex
24. 05. 2017 22.29
+10
Vi res ne ampak to tudi ni vaš problem,problem imate z izraelom in to velik
piljan
24. 05. 2017 22.31
+9
trumpet2018
24. 05. 2017 22.43
+0
mogoče si bo Trump za cerarja vzel 5 minut, pa še to je preveč, s pahorjem se pa nima kaj pogovarjati, ker naš klovn tako nima nobenih pooblastil, uporaben je samo za delanje selfijev
piljan
24. 05. 2017 22.58
+10
Trumpek,tudi,če se ne vzame nič,mu je že Frančišek dal vedeti kam spada.
Kollerik
24. 05. 2017 22.59
+12
eskmete... seveda si ga ne zaslužite... treba bo bolj delat in biti bolj pošten, vi pa... tajni računi pri sestričnah, parcele, šverci itd... c.c.c..:))
Šimee
24. 05. 2017 22.20
+2
Škoda, da se ni tukaj v Sevnici ustavila...
karamba34
24. 05. 2017 22.51
+1
nikhrast
24. 05. 2017 22.05
+2
Trump tako ne bo prišel, pa bi sama hodila sem? Prišla bo na obisk čez štiri leta ko Trump ne bo več predsednik.
srebrnibreg
24. 05. 2017 22.16
+3
Brakedirt
24. 05. 2017 22.22
+1
TistoPravo
24. 05. 2017 22.05
+23
V tem primeru ne bodite zgroženi, kar "imamo". In ne bodite ponosni na tisto, kar nimamo. Kontra razmišljanje, pa bo Air Force One z "našo zemljico" noter kmalu pri nas. In da nas sreča kot posledica tega obiska samo 1 milijarda ameriškega potenciala v obliki gospodarskega sodelovanja, bomo samo ploskali naši "rodovitni zemljici" Melaniji. Dejstvo je, da na tako malem in res z ogromno čudovite narave obkroženim okoljem, kjer živimo....bi se morali zavedati, da naša edina prava priložnost visoka informacijska tehnologija....ki pa je v rokah Amerike. To bi nam prineslo prvovrstno partnerstvo in visokododana delovna mesto, ne pa franšizne enote avtoindustrije z lakirnicam na čelu ter sužnjelastniško logiko..ta bo zapustila, ko pride do industrijskega napredka samo uničeno zemljico in prazne hale. Enkrat bi se lahko začeli zavedat, da je naš edini potencial turizem in čista narava ter visokododana "čista" delovna mesta. Dejstvo je, da najmodernejša in najnaprednejša razvojna podjetja svoje razvojne in podporne oddelke z visoko dodano vrednostjo odpirajo tudi z kriterijem zdravega okolja za njihove zaposlene. In če bomo vsa polja "posejali" z lakirnicami in livarnami, nama bodo še ta najbolj neumni ptički odleteli na boljše in čistejše. To je naravna selekcija. Torej za začetek, bodimo ponosni. Ko bomo to zares, se Kemis enostavno ne bo mogu več zgodit. In Melanija bo dobila kip v Sloveniji. Narava bo na prvem mestu, ljudje pa najbolj srečni na svetu. In z najbolj srečnimi in najboljšimi si želijo vsi sodelovati. Mi izberemo najboljša tuja podjetja, ki bodo znala spoštovati našo zemljo. In mi bomo izbrali, kdo bo živel tu. Logika je simpl, samo dejmo se jutri končno zbudit...kot ponosni Slovenci. Daleč se lahko pride, če si ponosen in postaven...do Air Force One in z njim nazaj v Slovenijo. Why not, Melanija is our best star...in ko pride, naj jo kip že čaka....pa tud če samo v naših srcih. Be proud people, Melanija Queen of our hearts +7.460.000.001 - 0
vertex
24. 05. 2017 22.03
+2
Zanimivo bo,kdo bo zmagal,sds ali Israel?
Brakedirt
24. 05. 2017 22.08
+5
sveckarji lahko zmagujejo samo na svojem kongresu
piljan
24. 05. 2017 22.15
+3
So pa feni sedeeska res eni pajaci.Ko jim dohtarček reče,da holokavsta ni bilo,vsi hitijo trobiti enako.
BildiTheEmperor
24. 05. 2017 21.59
+8
Levaki že ves dan vreščijo kot kokoši ko v kokošnjak vstopi lisica. Psi lajajo, karavana gre naprej.
piljan
24. 05. 2017 22.02
+7
Gre tudi Trump od Frančiška kot polit cucek.
Brakedirt
24. 05. 2017 22.09
+3
takoj ko se pise o kaksnem vasem pridrvite sem in kokodakate do onemoglosti
trumpet2018
24. 05. 2017 22.14
-6
Trump si je vzel za papeža 30 minut, pa še to je preveč, pri Junckerju bo verjetno 10 minut, ker tisti je pa še težji kaliber, seveda v negativnem smislu. res škoda njegovega časa za te neizvoljene euro birokratske smeti, tudi papeža ni nihče izvolil, namestili so ga globalisti, tisto kajenje iz dimnika je samo predstava za naivne ovce, škofi ne odločajo o nićemer
piljan
24. 05. 2017 22.19
+3
d48
24. 05. 2017 21.49
+36
Najlepša prva dama zda v zgodovini.
Jimi1
25. 05. 2017 11.53
Frane Šajn
24. 05. 2017 21.49
+2
Od kdaj so pa kardinali ala Rode v Rimski državici Vatikan kompetentni dogovarjat državniške obiske za Slovenijo pa vse eno tako gledano ne ravno na niski ravni če prav moralno?????. Bi se dalo pa debatirat.
Frane Šajn
24. 05. 2017 21.52
+2
Upam , da je bila to le vljudnostna fraza Melanije!
ko-pilot
24. 05. 2017 21.43
+7
Prosim počakajte z obiskom še nekaj mesecev, da se zamenja oblast. Sicer si Melania ne bo ustvarila dobrega mnenja o Sloveniji.
piljan
24. 05. 2017 21.47
+0
HeroinHero
24. 05. 2017 21.48
-7
Frane Šajn
24. 05. 2017 21.50
+4
srebrnibreg
24. 05. 2017 21.50
+6
O sds ima ona svoje mnenje. Pokazala ga je, ko sta dva sds-ovca oblečena v pogrebca v Ameriki na njo čakala ona jima je pa figo pokazala od daleč.
piljan
24. 05. 2017 21.50
+7
Hehehehehe,Bog jima takrat pomagaj,bosta morala še žepe imeti dvojno zašite.
Frane Šajn
24. 05. 2017 21.51
+2
ko-pilot če že ima tu kaj naj obišče starše svoje soproge in na tem naj ostane. Vse drugo bo le globlja jama za Sloveijo.
HeroinHero
24. 05. 2017 21.52
+1
sds bo zmagu, pa če vam je prou al pa ne...najbol da se čimprej sprjaznte, da naute pol še 2 leti u šoku traumiral.
CyberWorm90
24. 05. 2017 21.55
+4
cmerobaba sigurno nebo : )) ostalo ni pomembno : ))
piljan
24. 05. 2017 21.55
+4
Hero,zmaga lahko,vladal pa ne bo nikoli,pa ,če se vi njihovi pajaci razpočite.
trumpet2018
24. 05. 2017 21.57
+12
Melanija že ima izoblikovano mnenje o naših lažnivih medijih, jo Nataša Pirc redno obvešča, da ne omenjam kakšne neumnosti je včeraj kvasala Tadeja L. pritlehno do konca, kot bi bili njeni možgani trajno priklopljeni na CNN. normalen človek tega ne more dolgo gledati, ker to je pa takšna nizkotna anti Trump propaganda, da glava peče
piljan
24. 05. 2017 21.59
+0
trumpet2018
24. 05. 2017 22.01
+1
Awesomedude
24. 05. 2017 21.35
+2
Upam samo da ne pridejo na račun davkoplačevalcev. Koristi od obiska bo pa itak imela pesčica ulizancev.
Cofar
24. 05. 2017 21.47
+8
verjemi... še noben tuj predsednik sploh p an ameriški v SLO ni prišel zastonj :) hihi :) od kod pa 15.000 EUR pufa na prebivalca :)
supergigi
24. 05. 2017 21.19
+18
Papež je rekel potica in Melanija tudi. Sicer pa je naša Melanija krasna. Ta ženska bo naredila za našo državo več, kot vsi naši politiki skupaj v 25. letih na 150 let podlage in upam da njo in njega čimprej vidimo v naši državi. Melanija carica!
Cofar
24. 05. 2017 21.37
+27
predvsem mi je pri melaniji všeč to da jo briga kaj si kdo o njej v slo sploh misli. vsi nekej pričakujejo od nje da bo kr prletela pa to.... lih cajt ma. je pa eno res - je najbolj prepoznavna slovenka ever in bo ostala za vedno. :) Samo eden je ameriški predsednik in samo ena je prva dama. Zdej koliko se Američani zanimajo za prvo damo ne vem. Definitivno bo ostala še precej dolgo najbolj prepoznavna slovenka kadarkoli.
Cofar
24. 05. 2017 21.40
+16
dodal bi še tole... če bi jo uspel kdaj srečati v živo bi ji samo rekel: Čestitam.... pa so lahko vsi tisti, ki so vas pljuvali ostali odrptih
Cofar
24. 05. 2017 21.41
+6
Jimi1
25. 05. 2017 11.55
+1
Srali po njej, sedaj bi se pa šlepali z njo....
ginger 1
24. 05. 2017 21.10
+1
Trebusak spet naskakuje murgle. Preprican je da se mu bo obrestovalo in da bo povisico in napredovanje dobo.
piljan
24. 05. 2017 21.18
+4
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA,te moti,ker je dohtarčka ivančka in vas pajace postavil na laž AAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
srebrnibreg
24. 05. 2017 21.21
+3
piljan- teh je pa ja z lahkoto postaviti na laž. Resnico povedo samo, ko se zmotijo.
ginger 1
24. 05. 2017 21.25
-3
pilko...tvoj lonec je prazen. Stonickni srebrni pa skodozeljnez. AAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA
piljan
24. 05. 2017 21.31
+3
AAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHA,Gingi,ni in nikoli ne bo,ker ne dajem dohtarčku ivančku AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA.
srebrnibreg
24. 05. 2017 21.35
+5
Srebrni ni pokvarjeni svečkar, da bi se skrival pod stotimi nicki.