FOTO: V Bostonu so pretekli še zadnji kilometer maratona

Bostonski maraton je dobil svoj epilog s slovensnostjo, na kateri so nekateri udeleženci aprilskega maratona pretekli še zadnji kilometer. Slovesnost so namenili trem žrtvam bombnega napada.

Fotogalerija (7)

  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 6
  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 4
  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 2
  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 3
  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 5
  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 7
  • Tekači pretekli še zadnji kilometer bostonskega maratona - 1

V Bostonu so pretekli še zadnji kilometer maratona, ki so ga pred dobrim mesecem zaradi bombnega napada le malo pred ciljem morali prekiniti. Na slovesnosti, ki je bila namenjena trem žrtvam in številnim ranjenim v napadu, je sodelovalo približno 3000 tekačev.

Udeleženci, ki so tokrat v cilj prispeli prvi, so imeli v rokah ameriške zastave in eno kitajsko. Dve žrtvi sta bili namreč državljana ZDA, ena pa Kitajske. Med tekači je bilo tudi nekaj tistih, ki so bili 15. aprila na bostonskem maratonu ranjeni.

Brata Tamerlan in Džohar Carnajev sta namreč takrat v ciljni ravnini bostonskega maratona nastavila bombi, nekaj dni za tem pa sta med begom pred policijo ubila še enega policista. Tamerlan je nato umrl pod streli policistov, mlajši Džohar pa je bil ranjen v vrat, vendar pa je preživel in je priprt.

Tokratno slovesnost so poimenovali En tek, nosila pa je slogan "Dobili bomo svoj cilj". "Boston bo ostal močan. Boston bo tekel skupaj. Boston bo tekel enotno," so še pred dogodkom sporočali organizatorji.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 10
kmadra 27.05.2013 06:06:06
TO JE BILA PREVARA !!! NAPIŠI IMENA UMRLIH.....NE OBSTAJAJO !
Več komentarjev