Tujina

FOTO in VIDEO: V trčenju potniškega in tovornega vlaka na vzhodu Belgije trije mrtvi in več ranjenih

Bruselj, 06. 06. 2016 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na vzhodu Belgije se je zgodila železniška nesreča, v kateri so umrli trije ljudje, več pa je ranjenih. Potniški vlak je z veliko hitrostjo trčil v zadnji del tovornega vlaka, ki je peljal po istem tiru. Po trčenju sta se dva od šestih vagonov potniškega vlaka iztirila in se prevrnila na bok.

Na vzhodu Belgije se je v nedeljo zvečer zgodila železniška nesreča, v kateri so umrli trije ljudje, devet pa je ranjenih, nekateri so v kritičnem stanju. Še 27 oseb je v oskrbi, navaja AFP.

Kot je poročala belgijska tiskovna agencija Belga, sta na progi med Namurjem in Liegom blizu kraja Saint-Georges-sur-Meuse trčila potniški in tovorni vlak.

Po navedbah predstavnika belgijskih železnic Frederica Sacreja je potniški vlak, na katerem je bilo 40 potnikov, z veliko hitrostjo trčil v zadnji del tovornega vlaka, ki je peljal po istem tiru. Po trčenju sta se dva od šestih vagonov potniškega vlaka iztirila in se prevrnila na bok. Prva dva vagona sta bila po poročanju lokalnih medijev povsem uničena. Policijske in gasilske enote iz Liega so pomagale pri reševanju potnikov iz zveriženih vagonov.

Župan mesta Saint-Georges-sur-Meuse Francis Dejon, ki je spremljal reševalno akcijo, je po poročanju agencije AP povedal, da je bilo trčenje zelo silovito. "Imamo srečo, da ni žrtev še več."

Vzrok za nesrečo pa še ni znan, prav tako še ni jasno, ali je potniški vlak sploh zaviral pred trkom.

To ni prva tovrstna nesreča na belgijskih tirih. Kot navaja AFP, je v trku dveh vlakov v predmestju Bruslja leta 2010 umrlo 18 oseb, 95 jih je bilo poškodovanih. To je bila tudi ena najhujših železniških nesreč v Evropi nasploh. Maja 2013 pa je v iztirjenju vlaka s strupenimi kemikalijami v bližini Genta umrla ena oseba, okoli 50 je bilo poškodovanih.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
06. 06. 2016 16.53
-3
Očitno da ni zaviral, pa še preveliko hitrost je imel, ... vprašanje če so ga opozorili na vlak na istem tiru.
JosipBrozDrugi
06. 06. 2016 10.35
+3
nekaj je šlo hudo narobe. najverjetneje človeški faktor . . .
Ramzess
06. 06. 2016 16.54
-1