FOTO: Vsi imajo radi Justina. Tokrat požel navdušenje zaradi 'selfija' z Obamo

Priljubljenost kanadskega premierja Justina Trudeauja hitro raste. Ni priljubljen samo med Kanadčani in predvsem Kanadčankami, temveč tudi med tujimi politiki, ki jih navdušuje s svojimi izjavami, stališči in dejanji. Tokrat se mu ni mogel upreti niti ameriški predsednik Barack Obama.

Trije veličastni

Mehiški predsednik, kanadski premier in predsednik ZDA v Ottawi. (Foto: AP)

V Ottawi poteka vrh severnoameriških voditeljev, ki ga gosti trenutno najbolj priljubljen premier na svetu – Justin Trudeau. Ta je poskrbel, da je srečanje mehiškega, ameriškega in kanadskega predsednika minilo v bolj sproščenem vzdušju. Enriqueja Peno Neita in Baracka Obamo je najprej povabil v narodno galerijo, nato pa je – prvič po 20 letih – ameriški predsednik nagovoril poslanke in poslance v kanadskem parlamentu.

Trije veličastni

Trije severnoameriški voditelji še v bolj sproščenem vzdušju. (Foto: AP)

Trudeau se je zahvalil obema gostoma za srečanje in dejal: "Velike stvari se lahko zgodijo, če se države združijo v medsebojnem sodelovanju. Rezultati tokratnih pogovorov bodo izboljšali življenja Kanadčanov, Američanov in Mehičanov."

Trudeau se je Obami zahvalil za zelo navdihujoč govor, preden sta se poslovila, pa je kanadski premier naredil še enega 'selfija' z ameriškim kolegom in pod njega napisal: "Še ena za na pot. Se vidiva."

 

Tako kot z drugimi, bolj osebnimi fotografijami je tudi tokrat Trudeau požel veliko odobravanja, njegova priljubljenost, še posebno ker jasno in glasno podpira Obamo in zavrača ideologijo republikanskega kandidata za novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, pa se je še povečala.

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
gremonadesno 30.06.2016 11:40:53
obama hoce islamizacijo zahoda , za to bi moral viseti . obama ni pomagal svojemu bratu v keniji ko je potreboval pomoc ceprav je bratov eno letni otrok zbolel , in potem obama pametuje kako treba pomagati migrantom ampak on se svojemu bratu noce pomagat ,izdajalec !
Ezav 01.07.2016 13:21:39
Kako pa veš vse to? Ti je njegov brat povedal? Njegova družina? Al veš iz "zanesljivih" virov za katere bi dal roko v ogenj. :)
Več komentarjev