Tujina

FOTO: Vsi imajo radi Justina. Tokrat požel navdušenje zaradi 'selfija' z Obamo

Ottawa, 30. 06. 2016 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Priljubljenost kanadskega premierja Justina Trudeauja hitro raste. Ni priljubljen samo med Kanadčani in predvsem Kanadčankami, temveč tudi med tujimi politiki, ki jih navdušuje s svojimi izjavami, stališči in dejanji. Tokrat se mu ni mogel upreti niti ameriški predsednik Barack Obama.

Mehiški predsednik, kanadski premier in predsednik ZDA v Ottawi.
Mehiški predsednik, kanadski premier in predsednik ZDA v Ottawi. FOTO: AP

V Ottawi poteka vrh severnoameriških voditeljev, ki ga gosti trenutno najbolj priljubljen premier na svetu – Justin Trudeau. Ta je poskrbel, da je srečanje mehiškega, ameriškega in kanadskega predsednika minilo v bolj sproščenem vzdušju. Enriqueja Peno Neita in Baracka Obamo je najprej povabil v narodno galerijo, nato pa je – prvič po 20 letih – ameriški predsednik nagovoril poslanke in poslance v kanadskem parlamentu.

Trije severnoameriški voditelji še v bolj sproščenem vzdušju.
Trije severnoameriški voditelji še v bolj sproščenem vzdušju. FOTO: AP

Trudeau se je zahvalil obema gostoma za srečanje in dejal: "Velike stvari se lahko zgodijo, če se države združijo v medsebojnem sodelovanju. Rezultati tokratnih pogovorov bodo izboljšali življenja Kanadčanov, Američanov in Mehičanov."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Trudeau se je Obami zahvalil za zelo navdihujoč govor, preden sta se poslovila, pa je kanadski premier naredil še enega 'selfija' z ameriškim kolegom in pod njega napisal: "Še ena za na pot. Se vidiva."

 

Tako kot z drugimi, bolj osebnimi fotografijami je tudi tokrat Trudeau požel veliko odobravanja, njegova priljubljenost, še posebno ker jasno in glasno podpira Obamo in zavrača ideologijo republikanskega kandidata za novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, pa se je še povečala.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gremonadesno
30. 06. 2016 11.40
-2
obama hoce islamizacijo zahoda , za to bi moral viseti . obama ni pomagal svojemu bratu v keniji ko je potreboval pomoc ceprav je bratov eno letni otrok zbolel , in potem obama pametuje kako treba pomagati migrantom ampak on se svojemu bratu noce pomagat ,izdajalec !
Ezav
01. 07. 2016 13.21
Kako pa veš vse to? Ti je njegov brat povedal? Njegova družina? Al veš iz "zanesljivih" virov za katere bi dal roko v ogenj. :)
hondica
30. 06. 2016 11.32
+3
A priljubljen je zato, ker se lepo smeji al kaj? Primitivno.
proofreader
30. 06. 2016 10.51
+7
Američane skrbi, da bodo migranti preko Kanade prihajali v ZDA. Trudeau jim je lepo odgovoril - zakaj bi sploh hoteli v ZDA?
gremonadesno
30. 06. 2016 11.47
-1
deathbite
30. 06. 2016 09.45
+14
Naslednji, ki se bo fotografiral z Trudeaujem bo naš Borat. Za 13.mesec v koledarju za naslednje leto!