Tujina

Francija bruseljskega strelca izročila Belgiji

Bruselj, 29. 07. 2014 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Francoska policija je belgijskim oblastem izočila 29-letnega moškega, ki naj bi v judovskem muzeju v Bruslju ustrelil in ubil štiri ljudi. Šest dni po napadu so ga aretirali na avtobusni postaji v Marseillu, pri sebi pa je imel dva kosa orožja.

Francoska policija je 29-letnega Mehdija Nemmoucha, osumljenca za napad v judovskem muzeju v Bruslju 24. maja, danes izročila belgijskim oblastem.

Nemmouche je bil aretiran na avtobusni postaji v Marseillu šest dni po napadu, v katerem so bili ubiti štirje ljudje, in sicer izraelski par, Francozinja in Belgijec. Ob aretaciji je imel pri sebi dva kosa orožja, podobna tistemu, ki je bilo uporabljeno v napadu.

Streljanje v Bruslju
Streljanje v Bruslju FOTO: Reuters Video

Francosko tožilstvo je po njegovi aretaciji sporočilo, da je Nemmouche nekaj več kot leto dni preživel v Siriji, kje se je bojeval na strani islamskih borcev. V to bližnjevzhodno državo je odšel konec leta 2012, potem ko je skoraj pet let preživel v zaporu zaradi ropa. V zaporu je tudi prišel pod vpliv radikalnih islamistov. Sam je vpletenost v streljanje zanikal.

Belgijsko tožilstvo je sporočilo, da je bila kalašnikovka, ki jo je imel pri sebi osumljenec, zavita v zastavo z oznakami džihadistične skupine Islamske države Iraka in Levanta. Po navedbah tožilstva je imel ob aretaciji pri sebi večjo količino streliva večjega kalibra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maltežan
30. 07. 2014 09.46
+1
in koliko Izraelcev bo privedenih pred sodišče za pobijanje civilistov????
bigi123
29. 07. 2014 17.54
+1
Oko za oko, zob za zob, pa fertig! On je tut stiri!