Tujina

Grozljivo posilstvo v Braziliji: 16-letnico naj bi posililo najmanj 30 moških

Rio de Janeiro, 27. 05. 2016 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Brazilijo pretresa grozljivo posilstvo 16-letnice. Dekle naj bi posililo najmanj 30 moških, posnetke posilstva pa so objavili na družbenih omrežjih. Med osumljenimi je tudi žrtvin fant, dekle pa naj bi pred grozljivim izživljanjem omamili.

Brazilska policija je v Riu de Janeiru na lovu za več kot 30 osumljenci, ki naj bi posilili 16-letno dekle in posnetke dejanja dali na družbena omrežja, poroča britanski BBC.

Napadeno dekle meni, da so jo omamili, medtem ko je bila v soboto pri svojem fantu. Ko se je zbudila, ni bila več v njegovi hiši in je bila obkrožena z moškimi, je povedala.

Brazilska policija je že izdala naloge za aretacijo, tudi za njenega fanta.

V Braziliji se letno zgodi okoli 50.000 posilstev, a naj bi bila to zgolj tretjina vseh prijavljenih posilstev, saj žrtve ne upajo prijaviti storilcev, ker se bojijo povračilnih ukrepov.
V Braziliji se letno zgodi okoli 50.000 posilstev, a naj bi bila to zgolj tretjina vseh prijavljenih posilstev, saj žrtve ne upajo prijaviti storilcev, ker se bojijo povračilnih ukrepov. FOTO: Thinkstock

Domnevno posilstvo naj bi se zgodilo pretekli konec tedna v revni četrti v zahodnem delu Ria de Janeira. Po informacijah policije, ki ji je dekle dalo izjavo, se je v nedeljo zbudila gola in ranjena ter odšla domov.

Nekaj dni pozneje je ugotovila, da so nekateri od posiljevalcev fotografije in posnetek napada objavili na Twitterju. 40-sekundni posnetek se je, še preden so račun uporabnika odstranili, hitro razširil po spletu in povzročil val ogorčenih komentarjev.

Stari starši dekleta so za brazilske medije dejali, da so jih o posnetkih posilstva opozorili drugi. "Obžalujem, da sem posnetek sploh pogledala. Grozljivo je to, kar se je zgodilo," je dejala žrtvina babica, ki je ob posnetku ves čas jokala.

Napad je šokiral Brazilijo in aktivistične skupine proti posilstvom že načrtujejo proteste. Prav tako se je na družbenih omrežjih že razširila oznaka #EstuproNuncaMais (Nikoli več posilstev), pod katero se je vsul plaz jeznih komentarjev ljudi, ki obsojajo takšna dejanja in pozivajo oblasti, da končno ukrepajo in zaščitijo državljane.

So pa kritike letele tudi na račun brazilskih medijev. Nekateri so namreč objavili fotografije posilstva, spet drugi so izpostavljali, da je 16-letnica nekdanja odvisnica. Organizacija ZN je v odzivu na dogodek pozvala brazilske oblasti, da naj čim prej raziščejo dogodek in poiščejo krivce, prav tako naj zaščitijo žrtev oziroma vse žrtve posilstev in zlorab ter preprečijo njihovo nadaljnjo zlorabo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3