Hrvaški kampi so med najdražjimi v Evropi

V hrvaških kampih so od leta 2010 vsako leto podražili cene namestitve za približno odstotek. Povprečna cena nočitve bo tako tričlansko družino letos stala 34,2 evra. Najdražje kampe v Evropi imajo v Švici, Italiji in na Danskem, sledita Hrvaška in Francija.

Hrvaško kamping združenje (KUH) je na podlagi nove analize nemškega avto kluba ADAC objavilo, da bo povprečna cena nočitve tričlanske družine v hrvaških kampih letos 34,2 evra.

Po njihovih izračunih imajo najdražje kampe v Evropi v Švici, Italiji in na Danskem, sledita Hrvaška in Francija. Tričlanska družina bo za nočitev v švicarskih kampih plačala 46,2 evra, v italijanskih 41,5 evra, v danskih pa 38 evrov. Kampi v Španiji in Franciji so povprečno za evro ali dva cenejši kot na Hrvaškem, medtem ko so kampi najcenejši na Poljskem in Madžarskem, kjer so povprečne cene dnevnih storitev približno 20 evrov.

kamp

(Foto: Thinkstock)

V ADAC so izračunali, da bodo starši z desetletnim otrokom v evropskih kampih letos povprečno za nočitev plačala 32,7 evra. V ceno so všteli prostor v kampu, vozilo, dodatne dajatve, elektriko, toplo vodo in bivalno takso, navaja KUH.

Poudarjajo, da so v hrvaških kampih od leta 2010 vsako leto podražili cene namestitve za približno odstotek, predvsem zaradi zvišanja kakovosti storitev. Obenem so Hrvaški konkurenčne države ob obalah Sredozemskega morja, kot sta Francija in Španija, za nekaj odstotkov znižale svoje cene, medtem ko so v Italiji zadnja tri leta ostale nespremenjene.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 61
 
ONniON 28.04.2013 22:34:33
kakšne so pa plače pa stroški življenja so na hrvaškem ?? švicarji,ki imajo najdražje kampe živijo veliko bolje od hrvatov,nemcev,angležev saj je pri teh primerjavah treba biti pozoren na vse ( plača ,stroški življenja,cene hrane,obleke,obutve,bencina....) in ko to vse skupaj seštejemo dobimo predstavo kako ljudje v neki državi živijo , v sloveniji smo včasih ko so bili tolarji živeli veliko boljše kot danes z nižjo plačo zato ker je bilo tudi življenje ceneje danes je pa drago
Več komentarjev