Tujina

Iskalne ekipe so zaznale signal s pogrešanega letala družbe EgyptAir

Kairo, 27. 05. 2016 07.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Ekipe, ki v Sredozemskem morju iščejo razbitine pogrešanega egiptovskega letala, so zaznale signal lokatorskega oddajnika, ki naj bi prihajal iz letalskega trupa. S pomočjo tega bodo območje iskanja zdaj lahko zmanjšale z radija 64 kilometrov na le pet.

V Sredozemskem morju so zaznali signale letala družbe EgyptAir Airbus A320, ki je s 66 ljudmi strmoglavilo prejšnji teden.

Po poročanju egiptovske državne agencije Al Ahram gre za signal lokatorskega oddajnika, ki naj bi prihajal iz letalskega trupa. To sicer ni enako kot signal črnih skrinjic, ki bi bil veliko bolj koristen pri preiskovanju vzroka za nesrečo, bodo pa s pomočjo zaznanega signala območje iskanja razbitin zdaj lahko zmanjšali z radija 64 kilometrov na pet, je po poročanju Wall Street Journala povedal vodja preiskovalcev Ayman Al Moqadem. Dodal je še, da še vedno niso locirali črnih skrinjic letala, ki bi lahko ležali tudi do 3.000 metrov pod vodo.

"Preiskovalci so pod velikim časovnim pritiskom. Če v 30 dneh po nesreči ne najdejo črnih skrinjic, bo iskanje še težje, saj bodo te prenehale oddajati signale," je ob tem povedal aviacijski analitik Justin Green.

Letalo ima sicer tri lokacijske oddajnike, enega od njih v repu, kjer je tudi skrinjica, ki snema podatke o letu (Flight Data Recorder). Tovrstne signale lahko zaznajo s pomočjo satelitov, ekipa Airbusa je o odkritju takoj obvestila egiptovske oblasti, te pa naprej iskalne ekipe. Ni jasno, kdaj je bil signal zaznan, je pa zanje v splošnem značilno, da se jih zazna v urah po strmoglavljenju in ne šele po več dneh. Airbus sicer zadeve ni želel komentirati, češ da ne želi podpirati raznih špekulacij.

Razbitine egiptovskega letala - 4
Razbitine egiptovskega letala - 4 FOTO: AP

Vzrok za nesrečo še vedno ni znan

Kot je znano, je letalo, ki je bilo 19. maja na poti iz Pariza v Kairo, z radarjev izginilo manj kot minuto po vstopu v egiptovski zračni prostor. Pred vzletom so ga pregledali, bilo je tehnično izpravno, tudi pilot je bil izkušen, vreme je bilo lepo. Prva poročila so nakazovala na eksplozijo na letalu, zdaj pa preiskovalci puščajo odprte vse možnosti.

Vse, kar so do zdaj našli v morju, so rešilni jopiči, nekaj osebnih predmetov, prtljaga in kosi teles. Ker naj bi bili ti majhni, so se v forenzičnih krogih začele pojavljati informacije o eksploziji na krovu. "Gre za okoli 80 kosov trupel. Noben od njih ni cel, da bi bil na primer cela glava ali roka. Logična razlaga je, da je odjeknila eksplozija, ne vem pa, kaj bi jo lahko povzročilo," je za The Associated Press povedal eden od forenzikov.

Pozneje je vodja egiptovskih forenzikov Hišam Abdel Hamid za agencijo Mena zanikal, da bi obstajali dokazi, da se je eksplozija res zgodila. "Vse, kar je bilo na to temo povedanega, je povsem napačno, gre zgolj za domneve, ki niso prišle od nas."

Vzrok za nesrečo tako še vedno ostaja neznan, iskanje pa se nadaljuje. Ekipam se bo kmalu pridružilo tudi francosko podvodno plovilo La Place, ki ima posebno opremo za lociranje tako imenovanih pingov črnih skrinjic. Iz Porta Vecchia je v torek odplulo proti egiptovski obali.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Brabus
27. 05. 2016 15.32
+1
Ne razumem, kako ne morejo z vso elektroniko najti lokacijo in signal teh skrinjic. Sej to ni na sred Atlantika.
Praškovarit
27. 05. 2016 10.27
+4
to letalo je imelo zgleda res nesrečo, saj se ponavadi teroristi takoj pohvalijo s strmoglavljenjem. kaj bi pa lahko v wcju kar tako se vnelo, da je šel cel avion u franže pa tud ne vem.pa tako na hitro.čudna reč
Aijn Prenn
27. 05. 2016 10.52
+6
Se ti je že kdaj zgodilo, da se ti je zdelo, da te srbi leva noga, pa se popraskaš, pa nič bolje. Pa te zasrbi desna, se popraskaš, še vedno ni vredu... Popraskaš vmes, pa takoj odleže...?? ;-)) Tako je tudi s tem avionom. Informacije, ki pridejo do nas, pridejo preko nešteto posrednikov in najhuje, od neštetih virov, ki velikokrat nimajo kaj dosti opraviti s stroko. Tako se ni za čuditi, da bereš v časopisih razne senzacionalne novice, ki jih uradni viri čez par ur demantirajo in se jim čudijo. Novice do končnega poročila o nesreči so večinoma zgolj špekulacije napihnjene z željo medijev po spektakularnosti in jih je potrebno jemati z veliko mero skepse.
113113
27. 05. 2016 09.48
+3
Aktiverajte radioamaterje "lov na lisico" pa bodo našli to črno skrinjico "Akcija ARON" prej kod uradne oblasti. Vem kako to dela.
ochi
27. 05. 2016 09.28
+3
A ste kaj brali za nazaj kateri potniki so bili na zadnjih desetih strmoglavljenih letalih? Od nosilcev patentov do politikov jedrskih znanstvenikov in celo cela grupa bioloških raziskovalcev zdravila za hiv.
jankoslo
27. 05. 2016 09.41
+0
Brcavrit
27. 05. 2016 10.23
Praškovarit
27. 05. 2016 10.25
nenajdem
27. 05. 2016 08.50
+6
kar težko verjeti,da (pa tudi če je 3 km pod vodo) da v dobi tako impozantne elektronike ni možno takoj najti teh signalov iz črne skrinjice,se težje pa je razumeti,da drži "baterija" samo dober mesec
Explainator
27. 05. 2016 08.59
+16
v bistvu ni težko verjeti, če znaš vsaj malo razmišljati s svojo glavo in ne verjameš vsemu kar prebereš v medijih
SEJBOBOL
27. 05. 2016 09.00
+8
To je za javnost , resnico itak malokdaj izveš ...
entrezen
27. 05. 2016 11.45
Resnico navadno lahko izveš-pravo.Važno je le kje izveš info in čez koliko časa..