Tujina

Islamski skrajneži napovedali nove protiameriške napade

Huckstep, 04. 02. 1999 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Glavni obtoženec v procesu Višjega vojaškega sodišča proti 107 islamskim skrajnežem, Ahmed Ibrahim al-Nagger, je danes dejal, da Džihad pripravlja nove protiameriške napade.

Po njegovih besedah sta bila napada v Keniji in Tanzaniji le ''preprosto opozorilo'', Džihad pa naj bi nadaljeval vojno proti ZDA in judom. Al-Naggar je bil že leta 1997 v odsotnosti obsojen na smrt zaradi poskusa atentata v turistični četrti Khan al-Khalili v Kairu.

V vojaškem oporišču Huckstep na severu Kaira je danes potekalo drugo zaslišanje, na katerem se je 44 obtoženih za poskuse atentatov na visoke predstavnike egiptovske vlade in varnostne službe izreklo za nedolžne, deset od njih pa je izjavilo, da so krivdo priznali pod prisilo. Sodišče je odločilo, da jih bodo zdravniško pregledali, ter naslednje zaslišanje določilo za 13. februar.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.