Tujina

Je res moril?

Denver, 18. 08. 2006 10.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po aretaciji domnevnega morilca 6-letne 'lepotne princeske' se pojavljajo ugibanja, ali imajo oblasti v rokah pravo osebo.

John Karr trdi, da je bila smrt JonBenet nesreča.
John Karr trdi, da je bila smrt JonBenet nesreča. FOTO: Reuters

Potem ko so ameriški mediji v sredo poročali o odkritju morilca šestletne punčke JonBenet Ramsey, so se v četrtek začeli širiti dvomi, da imajo oblasti tokrat v rokah pravo osebo. 41-letni John Karr je priznal umor, ki se je zgodil decembra leta 1996, a je dejal tudi, da je deklico najprej omamil z mamili. Obdukcija sledi mamil ni našla, njegova nekdanja žena Lara Karr pa je izjavila, da je bil decembra 1996 z njo v Alabami, torej daleč od Boulderja v zvezni državi Kolorado, kjer se je zgodil umor.

Nekaj mesecev pred umorom je bil Karr, ki je bil zaposlen kot nadomestni učitelj v šoli v Alabami, odpuščen zaradi suma, da je preveč ljubeče z otroki.

Ali je Karr resnični morilec ali pa le človek, ki si na ta način išče slavo, bodo pokazale dodatne analize DNK, saj so na truplu JonBenet Ramsey našli nekaj sledov pod nohti in na spodnjem perilu. Karr je v Bangkoku novinarjem dejal, da je imel dekle rad in da je bila njena smrt nesreča. Karra naj bi v naslednjih dneh prepeljali v Kolorado, kjer se bo soočil z obtožnico zaradi umora, ugrabitve in spolnega napada.

Kaj se je zgodilo leta 1996?

To je prva aretacija v zvezi z umorom "lepotne princeske" JonBenet Ramsey, ki je bil v ZDA deležen velike medijske pozornosti. Nekaj časa sta bila osumljena tudi starša John in Patsy Ramsey, ki sta trdila, da je šlo za vlomilca, ki je za sabo pustil pisno zahtevo za odkupnino.

Lepotna princeska JonBenet Ramsey.
Lepotna princeska JonBenet Ramsey. FOTO:

Deklico, ki je nastopala na številnih lepotnih tekmovanjih, so našli pretepeno in zadavljeno v kleti njenega razkošnega doma v kraju Boulder v Koloradu. Obdukcija je pokazala, da bi deklica lahko bila tudi spolno zlorabljena. Preiskava je trajala, menjavali so se preiskovalci in tožilci, potekala je medijska vojna in drama je doživela enega od vrhuncev 24. junija, ko je dekličina mati Patsy Ramsey umrla za rakom.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.