Tujina

Izginulo letalo: prvim družinam pogrešanih potnikov izplačali 37.000 evrov odškodnine

Kuala Lumpur, 13. 06. 2014 18.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Družine potnikov še vedno pogrešanega leta MH370 so prejele prva izplačila odškodnine. Gre za okoli 37.000 evrov, preostanek zneska, ki naj bi se skupaj gibal do okoli 130.000 evrov, pa naj bi izplačali, ko bo končana uradna preiskava tragedije.

Iskanje pogrešanega letala - 9
Iskanje pogrešanega letala - 9 FOTO: Reuters

Šest malezijskih in ena kitajska družina, katerih svojci so bili na krovu izginulega leta MH370, je prejelo delno odškodnino, še 40 zahtevkov je v postopku.

Svojci 239 pogrešanih potnikov bodo sicer upravičeni do odškodnine v višini okoli 130.000 evrov, prva delna izplačila pa se gibljejo okoli 37.000 evrov. Razliko do polnega zneska naj bi izplačali, ko bo končana uradna preiskava. Kot je pojasnil malezijski zunanji minister, pa vlada letala doslej še ni razglasila za dokončno pogrešanega.
Družba Malaysia Airlines ima sicer zavarovanje sklenjeno s konzorcijem zavarovalnic, ki ga vodi nemška zavarovalnica Allianz.

Številni sorodniki medtem še vedno upajo na čudež in se oklepajo neznatne možnosti, da so njihovi svojci še nekje živi. Večina svojcev pa si želi le izvedeti resnico o tem, kaj se je z letalom zgodilo in kje je. Ker ne verjamejo, da jim bo te odgovore prinesla uradna preiskava, ki doslej ni našla ene same sledi za pogrešanim letalom, so sami zbrali okoli 3 milijone evrov za nagrado tistemu, ki bi z informacijo ključno pripomogel k temu, da letalo vendarle najdejo.

Letalo je 8. marca izginilo na poti iz Kuala Lumpurja v Peking, večina strokovnjakov verjame, da so njegovi ostanki na dnu Indijskega oceana, blizu avstralskega mesta Perth.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
13. 06. 2014 19.52
+0
"večina strokovnjakov verjame" Na čem temelji verjetje uradnih strokovnjakov je splošno znano.
mkug5g
13. 06. 2014 19.49
+1
denar celi vse rane