Tujina

Izgubljeni v gorah

Ženeva, 23. 01. 2008 08.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ukrajinska družina je zašla v snegu na gorski poti v Švico. Nekateri otroci so bili obuti le v nogavice.

Neka Ukrajinka se je s svojimi petimi otroki izgubila v gorah, ko je skušala iz Italije priti v Švico. Nekateri otroci, stari od 9 do 21 let, so bili obuti le v nogavice, vendar so jih rešili.

Ukrajinska družina je želela priti v Švico, vendar se je izgubila na poti. (simbolična fotografija)
Ukrajinska družina je želela priti v Švico, vendar se je izgubila na poti. (simbolična fotografija) FOTO: Š.Z.

Reševalna ekipa je družino našla že v mraku v nedeljo zvečer in jo s helikopterjem prepeljala v bolnišnico, je pojasnil predstavnik policije Marco Bordoli. "Niso bili primerno oblečeni za pot v gore. Eden od otrok je imel v snegu obute samo nogavičke," je dejal in dodal, da je snežna odeja na tistem območju debela približno en meter.

Družina je skušala v Švico vstopiti preko gore Monte Lema, visoko 1600 metrov, ki označuje mejo med švicarskim jezerom Lugano in italijanskim jezerom Maggiore. Ko so zašli v težave, je mama s pomočjo radijskega oddajnika, ki ga je imela s sabo, poklicala na pomoč. Klic je sprejel nek italijanski radioamater.

Družina okreva

Trije otroci se še vedno zdravijo v bolnišnici zaradi podhladitve, ostali člani družine pa so nameščeni v zbirnem centru za prosilce za azil. Bordoli je povedal, da je družina več let živela na Madžarskem, kjer so njihovo prošnjo za azil zavrnili, zato so se preselili v Italijo.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warianta
23. 01. 2008 15.11
Dragi ironmaiden; z novicami o Britney in podobnih te zasipavajo v rubriki ekspres. V času globalizacije zemlje se človek lahko odloči, če bo to bral ali ne. To pomeni, da ti ni treba bit zasut s temi informacijami, če ne želiš, če si pa ovca in prebereš, ker pač lahko, je pa to tvoj problem. A se ti ne zdi? Ignorirej, pa je.
ironmaiden@siol.net
23. 01. 2008 13.42
mihey81: v okviru globalizacije zemlje, kjer se novice širijo hitreje kot kdajkoli je to zame davna zgodovina. Kdo pa se danes še spomni kakšne so bile novice 2 dni nazaj, ko nas vsak dan zasipavajo z birtney, lindsey in volitvami v ameriki in ni nič drugega pomembno?
Unit@mailinator.com
23. 01. 2008 12.37
Oče? Kakšen oče?? ;)
civitasstain@gmail.com
23. 01. 2008 11.21
A, kje je bil pa mož oziroma oče ?????????????
nalusi
23. 01. 2008 09.57
Ja, se strinjam. Tudi jaz sem to že v ponedeljek slišala po radiju v Švici. Ukvarjajte se več s takimi novicami in manj s trači.
preprostež
23. 01. 2008 09.55
Davna zgodovina se meri v desetletjih, stoletjih, magari tisočletjih. Kaj se pa razburjaš zaradi teh dveh dni? Bodi raje vesel, da so sploh objavili.
bo najbrž držalo..
ironmaiden@siol.net
23. 01. 2008 09.14
To je davna zgodovina. Na BBC-ju je to pisalo že pred dvema dnevoma. Kaj spremljate samo volitve v ameriki in srbiji in britney?