Tujina
Oglas

Izkoristite priložnost: Vzemite brezplačnih 50 eur za trgovanje s ceno delnic Microsoft-a na svetovni borzi

Ljubljana, 12. 10. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delnice Microsofta so v zadnjem tednu dni porasle za 2.45%, v zadnjih štirih dneh pa za 9.32%. Tekom predhodnega tedna so prekosile rast S&P500 indeksa za 2.65%. Izkoristite priložnost in vzemite 50€ za trgovanje s ceno delnic Microsoft-a na svetovni borzi.

FXlider
FXlider FOTO: FXlider

Vzemite brezplačnih 50 evr za trgovanje TUKAJ.

Windows 10 je izšel 29. Julija in navkljub pričakovanjem, pojav tega izdelka ni bistveno vplival na gibanje cen microsoftovih delnic. V obdobju med 20im in 24im avgustom je cena padla iz 46 na 39 dolarjev. Po ocenah ekonomistov; Windows 10 trenutno pokriva nekaj več kot 5% celotnega trga PC operacijskih sitemov, kar je skoraj dvakrat manjša pokritost od Windows 8.1.

„Microsoft je še vedno v igri, ko pride do segmenta pametnih telefonov in oktobrski dogodek bo še dodatno ojačal apetite podjetja na tem področju. Napovedani sta dve napravi, ena z manjšim zaslonom, ki je pozicionirana med iPhone 6S in 6S Plus ter 950 XL Lumia, ki bo imela občutno večji zaslon,“ pravijo pri FXLider-ju.

Microsoft je tudi najavil spremembe v svoji finančni strukturi, kar signalizira velike spremembe v samem podjetju. Dodatni dejavnik je tudi skorajšnja razrešitev patentne vojne, ki že nekaj časa divja na področju pametnih telefonov. Google in Microsoft sta podpisala sporazum, ki zadeva kar 20 patentov. Natančni pogoji dogovora še niso predstavljeni javnosti, predvidevanja pa so, da so podobni lanjskemu dogovoru, ki sta ga sklenila Google in Apple.

„Cena Microsoftovih delnic se trenutno giblje blizu 44,50 dolarjev, glede na objave, ki jih pripravlja podjetje, pa so se pojavile nekatere ocene, ki predvidevajo, da bo cena v kratkem zrasla in morda celo dosegla 50 dolarjev. Merrill Lynch je nedavno zvišal oceno delnic Microsofta iz podpovprečnega v nevtralni razred z možnostjo povišanja cene na 46 dolarjev. Market Watch pa je medtem objavil, da pričakuje rast cene na 50,44 dolarja za delnico,“ navaja FXLider.

 Vzemite brezplačnih 50 evr za trgovanje TUKAJ.

 Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. FXLider ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3