Je luknjo povzročila jeklenka s kisikom?

Razlog za trimetrsko luknjo, ki je nastala na avstralskem letalu s 360 potniki, bi lahko bila eksplozija cilindra na jeklenki s kisikom.

Qantas Airways

Avstralski boeing je moral zasilno pristati na Filipinih. (Foto: Reuters)

Qantas Airways

Pogled na trup letala je bil šokanten. Je luknjo s premerom 3 metre povzročila eksplozija cilindra na jeklenki s kisikom? (Foto: Reuters)

Boeing 747 avstralske letalske družba Qantas je bil v petek na poti iz Londona v Melbourne. Uro po odhodu iz vmesnega postanka v Hongkongu je 360 potnikov zaslišalo glasen pok, ki mu je sledil padec pritiska v kabini. Pilot je letalo z višine 8.700 metrov spustil na 3.000 metrov.

Šokirani potniki so uporabili kisikove maske, letalo pa je srečno zasilno pristalo v Manili na Filipinih. “Slišal sem glasen pok. Vedel sem, da je nekje luknja, vendar nisem vedel, kaj se točno dogaja,“ je povedal eden izmed potnikov.

Pogled na poškodovani trup je bil grozljiv, saj je v letalu nastala trimetrska luknja. Takoj so sprožili preiskavo. Najprej so kot mogoča vzroka navajali korozijo in zunanjo poškodbo. Dovolj je že namreč majhna “praska“ na letalu, ki se ob izjemnem pritisku hitro poveča. Po zadnji različici, preiskovalci sumijo, da bi lahko poškodbe na trupu letala nastale zaradi eksplozije cilindra na eni izmed jeklenk s kisikom.

Preiskovalci zdaj podrobno pregledujejo vse jeklenke s kisikom na poškodovanem boeingu, vodstvo letalske družbe Qantas pa je ukazalo podroben pregled vseh 30 letal boeing 747, ki jih imajo v svoji floti. Poškodovano letalo je sicer brez vsakih težav pred štirimi meseci prestalo redni vzdrževalni pregled.

Preiskovalci bodo podrobno preverili tudi dogajanje na letališču v Hongkongu, kjer je avstralski boeing imel vmesni postanek. Večino od 360 potnikov so sicer iz Manile z nadomestnimi leti že prepeljali v Melbourne.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 4
 
RamzesII 28.07.2008 12:47:30
Če se pa motim, kdo je ostal brez kisika, potniki ne, ker ima vsak svojo jeklenko, torej piloti, res lepa reč, ali čemu je namenjena ta jeklenka s kisikom, za potniško kabino, potem je čudno, da so predtem imeli kisik, verjetno je pri preklopu sistema iz ene na drugo jeklenko prišlo do težav, pa je počilo. Slabo nastavljen jeklenkin ventil torej, ki ni prenesel pritiska ob aktiviranju.

Skratka pozniki imajo srečo, da ni prišlo do vžiga, potem ne bi ušli katastrofi.
Več komentarjev