Slovenija
Oglas

Ne nasedajte vsemu, kar se prodaja kot 'naravno'!

Ljubljana, 15. 12. 2015 08.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V poplavi informacij, ki nas obdajajo, je težko ločiti naravno kozmetiko od zavajajoče. Okrepite svoje znanje s prvo strokovno knjigo o naravni kozmetiki v Sloveniji in svetu Sodobna kozmetika, ki so jo napisali strokovnjaki s Fakultete za farmacijo. Knjiga na 917 straneh opisuje več kot 1000 sestavin naravnega izvora.

"Naravno" je postalo ena izmed prepoznavnih in marketinško zelo uspešnih usmeritev sodobne družbe. Napovedi in poročila raziskovalcev ter analitikov o uspešni rasti trga naravne kozmetike se v zadnjih petih letih držijo zavidljive rasti. Med njimi izstopa zlasti nemški trg naravne kozmetike s skoraj 10-odstotno letno rastjo.

Kako kupiti knjigo Sodobna kozmetika?

1. Pojdite na stran sodobna-kozmetika.si.
2. Kliknite na gumb Naroči knjigo in izpolnite svoje podatke.
3. Knjigo boste v največ 7 dneh po plačilu prejeli na dom (možen je tudi osebni prevzem).

Urednika knjige Sodobna kozmetika – doc. dr. Nina Kočevar Glavač in doc. dr. Damjan Janeš. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/))
Urednika knjige Sodobna kozmetika – doc. dr. Nina Kočevar Glavač in doc. dr. Damjan Janeš. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/)) FOTO: Sodobna kozmetika

Kaj je naravno?

Kljub vsem podatkom je zanimivo, da »naravno« še vedno nima splošno veljavnih kriterijev, ne industrijskih ne zakonodajnih. Izdelki, ki jih želimo označiti za naravne, so prepuščeni celi vrsti nacionalnih in mednarodnih certifikatov in standardov. Ti se med seboj precej razlikujejo v strogosti oziroma definiciji tega, katere sestavine in postopke razumemo kot "naravne".

Oglaševanje ne pozna meja

Zagotovo ni treba posebej poudarjati, da so takšne razmere vzrok za poplavo zavajajočega oglaševanja. Na kozmetičnem trgu je množica proizvajalcev in ponudnikov naravnih in "naravnih" izdelkov. Vsak nam ponuja edinstveno in vabljivo zgodbo, zlasti priljubljene so eksotične rastlinske sestavine, ki jih povezujemo z neokrnjeno naravo. Danes sicer ni težko o teh sestavinah pridobiti informacij, veliko zahtevnejša naloga pa je v ogromni količini teh informacij prepoznati prave.

Knjiga Sodobna kozmetika – prva strokovna knjiga o naravni kozmetiki. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/))
Knjiga Sodobna kozmetika – prva strokovna knjiga o naravni kozmetiki. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/)) FOTO: Sodobna kozmetika

Naložba v znanje

Med naravno in »naravno« kozmetiko je mogoče krmariti le, če smo opremljeni s pravo količino pravega znanja. Izobražen uporabnik si lahko postavi lastna merila, na podlagi katerih izbira svoje kozmetične izdelke. Dobro in utemeljeno izbiro predstavlja razumevanje naravne kozmetike, ki temelji na sestavinah, najdenih v naravi, kot tudi takih, ki jih v naravi ni, a jih sintetiziramo iz naravnih gradnikov. Pri tehtanju o smiselnosti uporabe (naravne) kozmetike moramo izhajati tudi iz dejstva, da le "naravno" ni dovolj. Prednosti uporabe naravnih sestavin morajo izvirati iz njihovih ugodnih lastnosti, hkrati pa mora biti kozmetični izdelek tudi premišljeno načrtovan in izdelan.

Domača priprava kozmetičnega izdelka ob uporabi naravnih sestavin. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/))
Domača priprava kozmetičnega izdelka ob uporabi naravnih sestavin. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/)) FOTO: Sodobna kozmetika

Vzemimo knjige in znanje v svoje roke

Povprečni uporabniki so zadovoljni s povprečno kozmetiko, izobraženi uporabniki pa zahtevajo več. Znanje je torej tisto, ki bo kozmetiko spremenilo na bolje. To znanje je na voljo v knjigi Sodobna kozmetika in uporabite ga lahko že zdaj.

917 strani in več kot 1000 opisanih sestavin, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/))
917 strani in več kot 1000 opisanih sestavin, ki jih uporabljamo v naravni kozmetiki. (Foto: Mic Melanšek (http://www.povsodjelepo.com/)) FOTO: Sodobna kozmetika
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni