Tujina

Je Nataschina mama vpletena?

Dunaj, 21. 09. 2006 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primer ugrabljene Natasche Kampusch še vedno polni časopisne strani, tokrat zaradi Nataschine mame.

Avstrijski časopisi so objavili nove informacije v zvezi s primerom 18-letne Natasche Kampusch, ki je osem let preživela v ujetništvu Wolfganga Priklopila. Kot so pokazali najnovejši rezultati preiskave, obstaja možnost, da je bila v Nataschino ugrabitev pred osmimi leti vpletena tudi njena mama. 

Sta sodelovala?

Ernst Holzapfel naj bi poznal Nataschino mamo, vsaj tako trdi bivša soseda
Ernst Holzapfel naj bi poznal Nataschino mamo, vsaj tako trdi bivša soseda FOTO: Reuters

Po pisanju medijev naj bi Priklopil in Brigitta Sirny zahajala v isti bar, po izjavah očividcev pa naj bi večkrat tudi skupaj pila. Skupaj naj bi ju videli le nekaj tednov pred Nataschino ugrabitvijo leta 1998.

Nataschina mama naj bi bila povezana tudi z Ernstom Holzapfelom, Priklopilovim prijateljem in poslovnim partnerjem. Holzapfela in Sirnyjevo naj bi očividci videli skupaj v predmestju Dunaja. Kot trdi Nataschina nekdanja soseda, naj bi Holzapfel popravljal električno napeljavo v trgovini Nataschine mame. Za časnik Stern je soseda celo izjavila, da naj bi Nataschina mama večkrat pretepala hčerko.

Policija je sporočila, da bo izjave očividcev in nekdanje sosede preverila. Zanimivo pa je, da je policija s sosedo že večkrat govorila, vendar jim ta nikoli ni niti namignila, da bi se Priklopil in Nataschina mati lahko poznala.

Bila je njegova Pepelka

Mnogi ne verjamejo, da je bila Natascha Priklopilova ujetnica, prej gostja
Mnogi ne verjamejo, da je bila Natascha Priklopilova ujetnica, prej gostja FOTO: POP TV

So pa Nataschini odvetniki sporočili nekaj novih informacij o Nataschinem primeru. Med drugim so sporočili, da je Priklopil pretepal Natascho vse dokler mu ni očistila stanovanja »po njegovih standardih«. Strašljive podrobnosti Nataschinega ujetništva so odvetniki do sedaj skrivali pred javnostjo. Za spremembo so se odločili, ko je Natascha začela prejemati elektronska sporočila, v katerih so namigovali, da Natascha sploh ni bila njegova žrtev pač pa njegova gostja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

senca@email.si
23. 09. 2006 10.30
+1
Zdi se mi zelo žalostno kaj ljudje še ugotavljajo glede tega dekleta meni se namreč smili ni tudi prav je, da zdaj zasluži za to...kdo pa ne bi naredil isto?! Naj uživa zdaj tudi za nazaj!