Tujina

Je pokol naročil 'Kratki'?

Ciudad Juarez, 11. 09. 2010 08.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Iz Mehike poročajo o krvavem obračunu med mamilarskimi tolpami. V enem dnevu je umrlo 25 ljudi. Je 'Kratki' naročil svojim ljudem, naj vdirajo v domove njegovih nasprotnikov?

Policisti v mestu Ciudad Juarez
Policisti v mestu Ciudad Juarez FOTO: Reuters
Od januarja 2008 je bilo tako v Juarezu umorjenih že več kot 6400 ljudi. V vojni proti mamilom, ki jo je leta 2006 sprožil mehiški predsednik Felipe Calderon, pa je po vsej Mehiki doslej terjala življenja 28.000 ljudi.

Mehiška policija je v petek sporočila, da je prišlo v četrtek v mestu Ciudad Juarez na severu države do najbolj krvavega nasilja v zadnjih treh letih. Člani mamilarske tolpe so v enem samem dnevu umorili 25 ljudi, večinoma članov drugih mamilarskih tolp.

Policija je povedala, da so kriminalci vdirali v domove svojih nasprotnikov, kjer so nato z njimi krvavo obračunali. Tamkajšnji časopis El Diario je poročal, da so bili med begom konvoja kriminalcev ubiti še štirje nedolžni "civilisti", vendar policija tega ni potrdila.

Četrtkov pokol v Juarezu naj bi sicer izvedli pripadniki tolpe Joaquina Guzmana, imenovanega "Kratki", ki se poskuša na kriminalni lestvici povzpeti na položaj šefa juareškega kartela. Pri tem mu je na poti dosedanji šef Vicente Carillo Fuentes.

Pazniki pomagali pri begu zapornikov?

Medtem je v petek prišla novica, da je iz zapora v mehiškem mestu Reynos na meji s Teksasom pobegnilo 85 ljudi, večinoma pripadnikov mamilarskih tolp. Zaporniki so preprosto preplezali ograjo zapora.

Policija se je odzvala ostro in aretirala vseh 40 paznikov, ki so bili v času bega na delu v zaporu, saj obstaja velika verjetnost, da so podkupljeni in so zapornikom pomagali pobegniti.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chelsea_
11. 09. 2010 13.37
ma zarad mene naj se pobijajo, sam škoda je mladih fantow ki jih prevzame keš tega posla :// usaj da nebi ubijali nedolžnih ljudi :S
Northwest
11. 09. 2010 10.59
Kdaj bodo pri nas zaceli med seboj obracunavati tajkuni?Mafia,tajkuni ali ni to isto?
Zehek
11. 09. 2010 09.59
Vse se vrača, vse se plača.... Dokler obračunavajo mamilarske tolpe med seboj, ni škode... Prihranijo stroške vzdrževanja v zaporu...