Tujina

Kabul: V napadu na francosko restavracijo umrli dve osebi, 18 jih je ranjenih

Kabul, 02. 01. 2016 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V petkovem samomorilskem napadu na francosko restavracijo v Kabulu sta umrli dve osebi, 18 pa jih je bilo ranjenih. Odgovornost za napad so takoj prevzeli talibani. Enega napadalca, ki je bil oblečen v vojaško uniformo, je policija prijela kmalu po prvi eksploziji.

Samomorilski napadalec se je na prvi dan novega leta razstrelil pred francosko restavracijo v Kabulu.
Samomorilski napadalec se je na prvi dan novega leta razstrelil pred francosko restavracijo v Kabulu. FOTO: AP

V napadu, ki je na prvi dan novega leta, pretresel afganistansko prestolnico Kabul, sta umrla 12-letni deček in eden od varnostnikov francoske restavracije. Ranjenih je bilo še okoli 18 ljudi. Afganistansko notranje ministrstvo je sporočilo, da so prijeli še enega napadalca, ki je bil oblečen v vojaško uniformo in je imel pri sebi orožje in bombe.

Napad se je zgodil pred francosko restavracijo, kamor radi zahajajo tujci. Odgovornost za napad so prevzeli talibani. Ti so sicer v zadnjih mesecih okrepili napade na vidnejše tarče. Napadena restavracija se sicer nahaja v bližini številnih tujih veleposlaništev in vladnih poslopij.

Do napada je prišlo v času, ko je afganistanska vlada okrepila prizadevanja za ponoven zagon mirovnih pogovorov s talibani. Pred nekaj dnevi je Kabul obiskal načelnik generalštaba pakistanske vojske, general Rahil Šarif z namenom priprav na nove mirovne pogovore.

Pakistan, ki naj bi imel velik političen vpliv na talibane, je zgodovinski prvi krog mirovnih pogajanj gostil julija, a so zastala, potem ko so talibanski uporniki potrdili smrt dolgoletnega vodje Mule Omarja.

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

intel1
02. 01. 2016 12.02
+3
MUSLIMANII PREPOVEDALI PRAZNOVANJE NOVEGA LETA MI JIH PA SPUŠČAMO V EVROPO. TOLK O PRIPRAVLJENOSTI SE INTEGRIRAT. MALO MORGEN