Svet

Juvanova priznala: Pred tekmo me je bilo strah Sereninih servisov, nato pa sem uživala

Ljubljana, 18. 07. 2019 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Ervin Čurlič
Komentarji
2

Voditelj oddaje Svet Ervin Čurlič je v studio povabil izjemno obetavno slovensko teniško igralko Kajo Juvan, ki je pri vsega 18 letih letos na Wimbledonu pustila izvrsten vtis na obračunu s Sereno Williams. Priznala mu je, da je v wimbledonskem finalu pesti stiskala za vzornika Rogerja Federerja.

Čeprav se ji na turnirju WTA v Bukarešti ni izšlo vse po željah, saj je izpadla v drugem krogu, je 18-letna Kaja Juvan vse bližje stoterici igralk na jakostni lestvici. Predvsem pa je Ljubljančanka z uvrstitvijo v drugi krog in nato v dvoboju z legendarno Sereno Williams navdušila na sveti travi v Wimbledonu. V pogovoru nam je zaupala, kakšni občutki so jo obdajali, ko ji je nasproti stala Williamsova in kakšni so njeni načrti za prihodnost. 

"Zadnje čase je res vse skupaj precej divje," je številna potovanja po Evropi opisala 18-letnica. "Igrati v Wimbledonu proti Sereni je bila zelo lepa izkušnja. Stadion je precej velik, Serena je pač Serena, toliko dobljenih naslovov ... To je bila zelo posebna izkušnja in vesela sem zanjo," je Ervinu Čurliču zaupala Juvanova. 

Williamsova slovi po silovitih začetnih udarcih ... "Najprej me je bilo precej strah, saj nisem vedela, kaj naj pričakujem, kako močno igra. Pred tekmo pa sem se odločila, da bom samo uživala v tej tekmi, da se bom zbrala in igrala točko za točko. Mislim, da mi je na koncu to uspelo," je povedala Juvanova. "Prvi niz je bil neverjeten. Moram pa reči, da je bila moja mentaliteta čez celoten obračun enaka," je še dodala 18-letnica. "Ta prvi niz mi daje veliko motivacije na treningih. Veselim se tega, kar prihaja," je priznala.

Juvanova velja za enega največjih talentov slovenskega tenisa v zadnjih letih.
Juvanova velja za enega največjih talentov slovenskega tenisa v zadnjih letih. FOTO: Miro Majcen

Ogledala si je tudi veliki finale Wimbledona - trajal je kar pet ur - med Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem, a ne v Londonu, temveč v Bukarešti, kjer jo je čakalo novo tekmovanje. "S trenerjem sva finale gledala v Bukarešti. Bil je zelo dolg in naporen, tudi nama je malo živčkov pobralo. Res sem uživala," je obelodanila Juvanova, ki je priznala, da jo med veliko trojico (Nole, Rafa, Fedex) najbolj navdušuje Federer. "Star je 37 let, pa še vedno navdušuje ves svet. Zelo dobro igra, zelo hitro pobira žogice, spoštujem pa vse tri, ker podirajo vse rekorde. To, kar počnejo oni, je res neverjetno," je navdušeno dejala Juvanova.

Najstnico v bližnji prihodnosti čaka tudi matura, za katero ob hudem ritmu tekmovanj še ni bilo časa. "Zagotovo bom temu poleti posvetila kar nekaj časa, da se bom lahko učila in jo bom opravljala v jesenskem roku. V spomladanskem na žalost nisem mogla, ker se je križala z grand slamom. Tudi avgusta je en grand slam, tudi takrat se križa, ampak mislim, da je šola pomembna," je zaključila 18-letnica, ki trenira pod vodstvom Roberta Cokana

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Firnk
18. 07. 2019 20.28
+10
bravo bravo bravo applavz
weed28
18. 07. 2019 20.04
+13
dobra si bila proti sereni, škoda da v bukarešti ni šlo dalje...... tudi sereno boš ekrat boš vidla