Tujina

Karr ni umoril deklice?

Boulder, 28. 08. 2006 21.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Analiza DNK je pokazala, da John Mark Karr ni morilec 6-letne lepotne princeske JonBenet Ramsey.

Truplo deklice so našli pretepeno in zadavljeno v kleti lastne hiše.
Truplo deklice so našli pretepeno in zadavljeno v kleti lastne hiše. FOTO:

Vzorec DNK, ki so ga našli na spodnjem perilu deklice, umorjene leta 1996, se ne ujema z DNK Karra, kar naj bi dokazovalo, da pred desetimi leti ni ubil deklice, vendar policija ne izključuje možnosti, da je bil vseeno povezan z umorom.

Že kmalu po aretaciji domnevnega morilca so se v medijih pojavila ugibanja, ali ima policija pravega človeka. 41-letni John Karr je umor sicer priznal, toda mnogi so se spraševali, ali nekdanji učitelj ne išče samo slave. Karr je med priznanjem dejal, da je deklico pred umorom omamil z mamili, a tega obdukcija ni pokazala. Prav tako je njegova nekdanja žena, Lara Karr, povedala, da je bil v času umora z njo v Alabami, torej daleč od Boulderja v Koloradu, kjer je bil deklica kruto umorjena. Karr je v Bangkoku, kjer so ga aretirali, novinarjem dejal, da je imel dekle rad in da je bila njena smrt nesreča.

Johna Marka Karra so aretirali na Tajskem.
Johna Marka Karra so aretirali na Tajskem. FOTO: Reuters

Umor lepotne princeske je v ZDA dvignil veliko prahu, vendar do letošnjega avgusta zanj niso prijeli nikogar. Nekaj časa sta bila glavna osumljenca v primeru tudi dekličina starša John in Patsy Ramsey, ki sta trdila, da je šlo za vlomilca, ki je za sabo pustil pisno zahtevo za odkupnino. Deklico so našli pretepeno in zadavljeno v kleti njenega razkošnega doma v kraju Boulder v Koloradu. Obdukcija je pokazala, da bi deklica lahko bila tudi spolno zlorabljena.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mormon@email.si
29. 08. 2006 06.59
ma ej tole stamalo so pa mal pretiraval. kaj pa ji je blo treba se it eno princesko pa s tem izzivala take pohotneže pa pedofile?? pa njeni starci so tut mau smešni da tok mjhnga otroka napravlajo u princesko...halo... drgač pa ne vrjamem da jo je tale. bl vrjamem da sta jo starša. je preveč u to padla da je princeska pa je preveč dnarja pokurla jima, sta se je pa znabila da sta seb lahko več prvošla