Ker je med spolnim odnosom snel kondom, so ga obsodili za posilstvo

V Švici so prvič obsodili za posilstvo moškega, ker je med spolnim odnosom snel kondom. Sodišče je namreč pritrdilo ženski, ki je dejala, da ne bi privolila v spolni odnos, če bi vedela, da moški ne bo uporabil kondoma.

kondom

Moški je med spolnim odnosom snel kondom, čeprav sta se partnerja dogovorila, da ga bosta uporabljala. (Foto: iStockphoto)

Sodišče v Lozani je obsodilo 47-letnega Francoza na enoletno pogojno kazen zaradi posilstva. Moški je namreč med spolnim odnosom s Švicarko brez njenega vedenja snel kondom.

Par se je spoznal prek aplikacije Tinder, na njunem drugem zmenku junija 2015 pa sta se prepustila strastem. Ženska je zahtevala uporabo kondoma, ko pa sta končala, je ugotovila, da ga je partner med spolnim odnosom odstranil.

Sodišče je odločilo v prid ženski, saj bi ta zavrnila spolni odnos, če bi vedela, da bo ta potekal brez kondoma. Gre za prvi primer v Švici, ko je sodišče odločilo, da je spolni odnos brez kondoma posilstvo, če ga spolni partner med odnosom zahteva.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 54
 
hansola 12.01.2017 15:45:53
Kako za vraga je na sodišču dokazala, da je pred sexom izrecno zahtevala sex s kondomom? Aja, verjetno en rabi dokazovat, je ženska, one so zaščitena vrsta. Samo zadere se posilstvo na kogarkoli hoče pa je človek že al obsojen ali pa odrinjen iz družbe.
Več komentarjev