Tujina

Kim Džong Una naj bi zaradi težav z nogami operiral francoski zdravnik

Pjongjang, 13. 10. 2014 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Severnokorejski voditelj Kim Džong Un se že od 3. septembra ni pojavil v javnosti. Svet se sprašuje, kaj se mu je zgodilo, vse verjetnejša pa je teorija, da ima težave z zdravjem. Francoski mediji poročajo, da po operaciji nog, ki naj bi jo izvedel njihov zdravnik, okreva v svoji rezidenci.

Pet tednov je minilo, odkar se je severnokorejski voditelj Kim Džong Un nazadnje pojavil v javnosti. Ugiba se, da naj bi imel resnejše težave z zdravjem, kar pa tamkajšnje oblasti zanikajo.

Francoski mediji, ki navajajo severnokorejske vire, danes poročajo, da naj bi strogega diktatorja v bolnišnici v Pjongjangu sredi septembra zaradi težav z nogami operiral francoski zdravnik. Operiral naj bi mu obe golenici, zdravil pa naj bi ga tudi zaradi otečenih stopal in žuljev na nogah. Kim naj bi zdaj okreval v svoji rezidenci.

Prisotnost evropskih, še posebej francoskih, zdravnikov v Pjongjangu naj bi po njihovih informacijah potrdili tudi južnokorejski tajni agenti. "Francoski zdravniki so bili vedno cenjeni v Severni Koreji, ki je že večkrat potrebovala njihove storitve. Očitno je Kim nadaljeval s to tradicijo," sklepa časnik Le Point.

Kim Džong Un
Kim Džong Un FOTO: Reuters

Gre za najverjetnejšo teorijo, saj so zdravniki že pred časom dejali, da ima Kim težave z nogami, zaradi česar težko hodi. Državna televizija je prejšnji mesec poročala, da je njegovo "fizično stanje neprijetno", hkrati pa so predvajali posnetek, na katerem je šepal.

Severna Koreja: Zdrav je!

Oblasti Severne Koreje so danes znova zatrdile, da je njihov voditelj zdrav. "O tem ni nobenega dvoma," je po poročanju BBC-ja dejal njihov predstavnik.

Pojavljala so se tudi že ugibanja, da je vodenje države prevzel nekdo drug, a je južnokorejski minister za združitev izjavil, da je prepričan, da jo še vedno vodi 31-letni Kim. Analitiki, ki pozorno spremljajo dogajanje v državi pa pravijo, da z oblasti ni bil strmoglavljen, saj ga državni mediji še vedno hvalijo in poveličujejo, prav tako pa ni bilo nobenih nepričakovanih premikov vojske, ki bi se verjetno zgodili ob nenadni zamenjavi na oblasti.

Tudi agencija Reuters, ki navaja vir iz Severne Koreje, pravi, da je Kim še vedno trdno na oblasti. Odsoten naj bi bil, ker si je med neko vojaško vajo poškodoval nogo. "Generalom je ukazal, da morajo sodelovati v vaji, hkrati pa je sodeloval tudi sam. Plazili so se, tekli so in se kotalili, pri tem pa si je nategnil kito," je dejal vir. Pojasnil je, da naj bi se to zgodilo konec avgusta oziroma v začetku septembra, imel pa naj bi poškodovano koleno in gleženj. Vir je dejal, da se je to zgodilo, ker je voditelj pretežek. "Na začetku je še šepal, nato pa se je poškodba poslabšala," je še dejal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bruhalnica24
13. 10. 2014 22.03
Kim gara za svoje ljudstvo do žuljev...
rogerrabbit
13. 10. 2014 18.17
+3
Sigurno so ga ''podaljšali'' za 20cm... če mu že pravijo ''veliki vodja'' potem mora biti tudi temu primerno visok oziroma ''dolg''... heheheh
varČujem
13. 10. 2014 14.20
+1
Jaz gledam večkrat severno korejsko tv ,in tudi tam ga ni več na sceni. ??????
24uric
13. 10. 2014 17.32
+0
RustemRex
13. 10. 2014 14.12
-2
Glej no glej..... Mediji so se spet zmotili, da so Kima usmrtili in zamenjali oblast.... Pa ni bilo prvič, niti zadnjič.... Diskreditacija zahodnjaških medijev ne pozna meja....
silly
13. 10. 2014 13.47
+2
kako pa to, da ga bo zahodni zdravnik operiral ??? a ni komunizem, kot eni po teh forumih plozajo najvišji pojem razvitosti ???
dreko123
13. 10. 2014 14.19
-2
kitajska je komunistična in je ravnokar postala št.1 gospodarska sila in presegla ameriko... tam ne rabijo zahodnih zdravnikov ker imajo dosti svojih... - fora je v tem da je severna koreja izolirana in v embargu... nima pa to nič skupnega s komunizmom... ko smo imeli mi socializem smo imeli več svoje pameti produktov in tehnologije kot pa zahod in to v večini precej boljše!
zeleni_janez
13. 10. 2014 16.52
+1
joj ti drekec mas resno psihicno motnjo. vse slabs in slabs ti je. ponavljas se iz dneva v dan. mozno da celo copypaste uporabljas (upam vsaj). froc z ogromno prevec casa. bogi starsi, ki hranijo taksno lenobo (in psihopata). vprasanje je bilo enostavno: kako pa to, da ga bo zahodni zdravnik operiral ???; kot ponavadi ti bistvo preskocis in pricnes z bedarijami, ki jih ponavljas vsak dan. kar se pa zadnjega stavka tvojega komentarja tice...hahaha...vec svoje pameti ( zato so vsi znanstveniki,doktorji,...bezal ven; tehnologija :D...jao... folk je gledal tv v barvi ko mi se crnobele nismo mel. razen seveda druga tita, ki je ze v 70ih imel kabelsko in tv v barvi; v nerazvitih drzavah je folk vozil bmw ko smo pr nas zastavo,...da o racunalnikih ne govorim... ma pojma nimas. razlog zakaj se je pa navidezno bolje zivelo v jugi je pa vsem, ki so prebrali kaj vec kot komunisticno propagando jasen. teb to nima smisla razlagat. pridn bit pa ne mami nagajat. lp
dreko123
13. 10. 2014 20.28
-2
zeleni janez.... ker si še froc in te najbrž redijo starši in se takrat še rodil nisi... lupaš samo kar so te naučili... ti bom razjasnil par pojmov... v jugoslaviji smo tako kot v sovjetski zvezi razvijali take tehnologije, da nam jih je na polno kradel zahod tako kot to seveda počnejo še sedaj - vse smo razvili svoje in v večini precej boljše kot na kapitalističnem zahodu... računalniki da tudi v tem smo bili v socializmu - meka računalništva za celo eu in to v inštitutu jožefa štefana - malo si pobrskaj! - iskra in podobna podjetja so razvijale take tehnologije ki jih ves zahod s vsem svojimi denarjem in najeto pametjo ni znal stenstat... to dokazujejo še sedaj! - sovjetska zveza je za drobiž delal tehnološke čudeže in prehitevala zahod v vseh vesoljskih tehnologijah... verjemi da tudi v medicinskih... - imelo smo svoje pijače (boljše kot coca cole) ... jupi cocta itd... še sedaj so boljše! sladkarije itd... svoje proizvodne aparate... cunje, smuče - elanke še sedaj ves zahod krade našo tehnologijo... ladrnice... dobre obleke vse kar je bilo jugoslovanskega je bila TOP kvaliteta! ti si si šre prezelen da bi se spomnil kakšne znamke smo vse imeli v jugoslaviji (ne razumi me narobe sem bil sam proti "komunizmu" in gremo v EU - sedaj mi je ŽAL! Bolje nam je bilo v Jugi in smo se zaj... do amena! Tisto kar pa ima zahod je pa večina itak naša pamet... naj bo to aviacija... računalniške tehnologije, telekomunikacije... to govorim samo o slovencih ki so razvijali in razvili marsi kaj za velike kapitalistične korporacije... da o Tesli ne bi zgubljal besed ko ga je zahod oropal vseh zamisli in patentov!
dreko123
13. 10. 2014 20.33
-2
pa ugani kdo so eni najboljših kirurgov in zdravnikov v ameriki - po večini so to Indijci... ja Indija - še ena po tvojem najbrž totalno nerazvita država? :) - kitajci in indijci imajo take šole že od malega da se vse tisto zahodno kapitalistično napihnjeno sranje od kolidžov skrije... kakni princetoni, mit i jali itd... to so amaterska naselja v primerjavi s kako kitajsko ali indijo koliko tam zahtevajo od učencev... enako velja za rusijo... ah še od slovenskih faxov in šolskega sistema več odneseš... brezveze razlagat opranim otrokom... ki gledajo hollywood filme in zahodno propagando... resnica in realnost je pa čisto drugačna!
.jest
13. 10. 2014 21.10
-2
Zeleni_janez, ogromno ljudi nima danes niti za položnice, kaj šele za TV. Pošten in delaven človek brez vez je takrat bolje živel, kot danes. Bili so reveži, srednji sloj in bogati. Sedaj pa srednjega sloja ni več. Tako, da je tak odličen zahodni zdravnik nedosegljiv za večino nas in tudi večino prebivalcev zahodnih držav. Privoščijo si ga lahko le zares bogati. Raja, kot smo mi pa dobi zdravnike, ki jih je kar veliko po vseh državah sveta.
Andrej Merljak
13. 10. 2014 13.46
+7
Na vojaskih vajah se je valil in tekal...ta se samostojno hodit ne zmore vec kot 200m.
Megaclite
13. 10. 2014 13.41
+5
pingvinislo5
13. 10. 2014 13.20
+11
je k piščanci, k jih tok pitajo, da ne morejo stati na lastnih nogah....
BARCA 2014
13. 10. 2014 13.19
+5
Naš ljubljeni vodja bo pa ta teden travo kosil v Puščavi.
Senca6
13. 10. 2014 13.10
+5
Karma is a bitch!!!
Mali medo
13. 10. 2014 13.08
+5
bo treba malo manj papcati
WW3
13. 10. 2014 12.36
+9
Prevec je tezek pa so se mu noge sesule
24uric
13. 10. 2014 17.33
+1