Kitajska svari: V vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev

Kitajska upa, da bosta Washington in Pjongjang ugotovila, da bodo medsebojne provokacije zgolj povečale tveganje za spopad in zmanjšale prostor za politično ukrepanje. "V vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev," so posvarili.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Kitajska je danes posvarila, da v morebitni vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev in znova pozvala vse vpletene strani k mirovnim pogovorom.

Kitajska upa, da bosta Washington in Pjongjang ugotovila, da bodo medsebojne provokacije zgolj povečale tveganje za spopad in zmanjšale prostor za politično ukrepanje, je izjavil tiskovni predstavnik kitajskega zunanjega ministrstva Lu Kang.

"V vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev in bila bi še hujša za regijo in države v regiji," je dejal.

Izstrelitev rakete

Kitajska svari, da v vojni na Korejskem polotoku ne bo zmagovalcev. (Foto: AP)

Napetosti na Korejskem polotoku so se v zadnjem času močno zaostrile, zlasti zaradi bojevite retorike med ZDA in Severno Korejo.

Ameriški predsednik Donald Trump je minuli konec tedna tvitnil, da so severnokorejskemu vodstvu šteti dnevi, če bo še naprej grozilo. Severnokorejski zunanji minister Ri Yong-ho pa je Trumpa obtožil, da je Severni Koreji napovedal vojno, in opozoril, da je severnokorejska vojska pripravljena sestreliti ameriške bombnike.

Ameriški obrambni sekretar Jim Mattis je danes med obiskom v Indiji nekoliko umiril retoriko in dejal, da si Washington želi diplomatske rešitve za krizo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 261
macro 27.09.2017 21:30:50
Kitajci jasno se opredili
Več komentarjev