FOTO in VIDEO: Količina padavin takšna, kot da bi nad Zadar in Nin vodo odvrglo milijon kanaderjev in pol

Na območju Zadra se stanje umirja, gasilci na terenu sicer še vedno pomagajo prečrpavati vodo. Na terenu pomaga tudi hrvaška vojska. Začela se je tudi sanacija uničenih vodovodov, cest in mostov. Že zdaj pa je znano, da bo škoda zaradi poplav milijonska.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Stanje na območju Zadra in Nina se umirja, čeprav je v torek spet deževalo. Čez noč večjih težav zaradi novih padavin niso imeli. Pristojni bodo tako danes nadaljevali sanacijo po poplavah. V Ninu je prednostna naloga popravilo vodovoda ter mostov in cest, ki jih je voda povsem uničila. 

Gasilci sicer še vedno na terenu pomagajo izčrpavati vodo. Prizadetim prebivalcem je na pomoč priskočila tudi hrvaška vojska, v pripravljenosti je 369 vojakov.  

Fotogalerija (6)

  • Poplave v Ninu
  • Poplave v Zadru - 4
  • Poplave v Zadru - 3
  • Poplave v Zadru - 2
  • Poplave v Zadru - 1
  • Uničena cesta Zadar - Pag

Količino padavin, ki sta jo le v nekaj urah v ponedeljek prejela Zadar in Nin, na Hrvaškem primerjajo s količino vode, ki jo odvrže milijon kanaderjev in pol. Gasilci so prejeli na tisoče klicev na pomoč, uničenih je nekaj cest in mostov. 

Škodo ocenjujejo v milijonih 

Samo na zadarski čistilni napravi je škode za 10 milijonov kun (1,3 milijona evrov). Iz podjetja Hrvatske ceste pa so škodo na državnih cestah ocenili na najmanj štiri milijone kun (približno pol milijona evrov).

Šele ko se bo voda povsem umaknila, bodo lahko ocenili tudi ostalo gmotno škodo, ki so jo povzročile poplave.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 57
direstraits 14.09.2017 08:21:26
-Če bi se to zgodilo v Sloveniji, bi to Hrvatarji napisali v treh stavkih. Hrvaški komentatorji pa bi se iz tega in iz nas norce delal.
Več komentarjev