Tujina

Korak bliže kastraciji poljskih pedofilov

Varšava, 07. 10. 2008 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poljska vlada je potrdila predlog zakona, ki predvideva kemijsko kastracijo moških, ki so bili obsojeni zaradi posilstva, pedofilije, incesta ali umora iz spolnih nagibov.

Zakon morata zdaj sprejeti še oba domova parlamenta, nato pa ga mora podpisati predsednik.

Poljska vlada je potrdila predlog zakona, ki predvideva kemijsko kastracijo storilcev kaznivih dejanj, ki so bili obsojeni zaradi posilstva, pedofilije, incesta ali umora iz spolnih nagibov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot je pojasnil poljski premier Donald Tusk, je cilj zakona povečati varnost morebitnih žrtev storilcev, ki so storili kaznivo dejanje in bi ga lahko po prestani zaporni kazni ponovili.

V skladu s predlogom bosta za storilce omenjenih kaznivih dejanj obvezna psihoterpija in zdravljenje, s pomočjo katerega bodo zmanjšali njihov spolni nagon – kar se imenuje tudi kemična kastracija.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Heimdall
08. 10. 2008 23.58
Ok, vse mi je jasno... ampak za incest?? Če ne gre hkrati tudi za pedofilijo, je to nekaj čisto drugega (konec koncu morata biti ZA oba).
robinud@volja.net
08. 10. 2008 16.29
Pa kdo kaj ukrade, roko odsekat.
tistatam
08. 10. 2008 13.32
hm.. na zalost to nekaterim ne bo pomagal. Znanstveniki in doktorji se vedno ne morejo dokazat ali je problem v hormonih v hlacah ali je reakcija v mozganih in dokler ne bo dokoncnega rezultata ne bo nic. Na zalost sem morala malo vec prebrati o pedofilih in podobnih kriminalih zato lahko to izjavim. V UK je bil primer kjer so pedofilom dali moznost izbire..ali pustijo,da jih kastrirajo in lahko grejo prej ven ali pa ostanejo dlje v zaporu.In by the way pedofili so na svojem oddelku(se pravi med samimi pedofili,kjer si izmenjujejo informacije o svojih \"dosezkih\"),ker se oblasti bojijo,da bi jim bile krsene cloveske pravice med drugimi zaporniki. Koncne resitve trenutno ni. in preden kir izjavi kaksno neumno,da kaj se grem in podobno.... osebno mislim,da bi pedofili morali biti v zaporu na oddelku kjer je pac prostor,bodisi med tatovi ali morilci in no special treatment. naj se sami znajdejo na drugi strani situacije in mogoce jih takrat pamet sreca. mogoce!
preprostež
08. 10. 2008 12.55
Mi je kar žal za tiste po krivem obdolžene... tudi to se zgodi, veste, če recimo užalite kako skavtinjo, ker niste kupili njenih piškotov, pa vas obtoži in že vam režejo tiča.
Danzaman
08. 10. 2008 12.51
podpiram polsko vlado
Gregor Žižek
08. 10. 2008 12.04
tica stran vrezat pa kol v rit nabit govedom !
bunza
08. 10. 2008 10.13
Kaka kemijska kastracija? Spolne ude porezat, pa naj na cevko lulajo. Izrodki človeštva!
medojed
08. 10. 2008 00.56
Vse komuniste in njih naslednike
Čisto pravilno.
nightangel
07. 10. 2008 23.50
Pravilno,samo po moje bi bila potrebna še kakšna druga kastracija za take prasce!