Francoski Lactalis odpoklical 12 milijonov škatel mleka v prahu

Francosko podjetje Lactalis je zaradi nevarnosti okužbe s salmonelo iz prodaje umaknilo več kot 12 milijonov škatel mleka v prahu. Francoski gospodarski minister Bruno Le Maire je sicer pojasnil, da so se za to odločili zaradi težav z izločanjem proizvodov.

Zaradi nevarnosti okužbe s salmonelo so v 82 državah iz prodaje umaknili več kot 12 milijonov škatel mleka v prahu, ki jih izdeluje gigant živilske industrije Lactalis.

Izdelki so bili iz polic umaknjeni že decembra lani, potem ko so pri otrocih, ki so uživali sporno mleko v prahu, odkrili salmonelo, poroča BBC. 

Tožbo proti Lactalisu je vložilo več staršev obolelih otrok, izdelke pa so iz prodaje umaknili že tretjič. 

Lactalis-mleko v prahu

Izdelki so bili iz prodaje prvič umaknjeni decembra lani. (Foto: AP)

V Franciji so do zdaj prijavili 35 primerov okužb, v Španiji eno. V Grčiji pa preiskave o domnevni okužbi še preiskujejo. 

"Pritožbe so, v preiskavi bomo v celoti sodelovali," je po poročanju BBC za francoski Journal du Dimanche povedal Emmanuel Besnier, izvršni direktor Lactalisa. Obljubil je tudi, da bodo vsem prizadetim izplačali odškodnino. 

Vodstvo podjetja je prepričano, da je napaka posledica obnove sestrske tovarne Celia v severozahodni Franciji.

Francoski minister za kmetijstvo je dejal, da bodo izdelki umaknjeni za nedoločen čas, preiskava pa še poteka. Vlada je podjetju že napovedala sankcije, še piše BBC. 

V preteklih dneh so v javnost prišle informacije, da so v nekaterih trgovskih centrih v Franciji zaradi napak pri izločanju prodajali tudi izdelke, ki so bili že odpoklicani. V začetku decembra so namreč odpoklicali zgolj izdelke, proizvedene po 15. februarju 2017.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
 
RamzesII 14.01.2018 13:46:16
Dete pravih staršev oz, prave matere ne potrebuje mleka v prahu, ker dobi pravo, taka mati ne gleda samo nase in na svoje prsi.
RamzesII 14.01.2018 13:47:28
Drugo pa so izjeme, deteca samohranilcev, zdravstveni razlogi, deteta namreč.
Več komentarjev