Tujina

Leonardo DiCaprio s Trumpom o podnebnih spremembah in zelenih delovnih mestih

New York, 08. 12. 2016 16.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški igralec Leonardo DiCaprio ni čakal, da novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump uradno nastopi svojo funkcijo. Z novim predsednikom se je že sestal, tema njunega pogovora pa so bile podnebne spremembe in kako bi lahko zelena delovna mesta okrepila ameriško gospodarstvo.

Donald Trump je Leonardu DiCapriu obljubil, da bo "odprte glave" do vprašanj o podnebnih spremembah.
Donald Trump je Leonardu DiCapriu obljubil, da bo "odprte glave" do vprašanj o podnebnih spremembah. FOTO: AP

Z oskarjem nagrajeni ameriški igralec Leonardo DiCaprio se je že srečal z novoizvoljenim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, poroča Sky News. Tema njunega pogovora so bile podnebne spremembe in kako bi lahko zelena delovna mesta pomagala krepiti ameriško gospodarstvo.

Trump je na srečanje prišel v spremstvu hčere Ivanke in še nekaterih članov njegove ekipe, medtem ko je DiCapria spremljal Terry Tammimen, vodja fundacije Leonarda DiCapria.

Ta je na srečanju predstavil, kako bi lahko z obnovljivimi viri energije ustvarili na milijone delovnih mest. Trumpa in sodelavce smo seznanili z osnutkom, ki ga je fundacija razvila skupaj z vodilnimi ljudmi na področju gospodarstva in naravovarstva, je po koncu srečanja povedal Tammimen.

Oskarjevec Leonardo Dicaprio je goreč borec proti podnebnim spremembam.
Oskarjevec Leonardo Dicaprio je goreč borec proti podnebnim spremembam. FOTO: AP

Gre za podrobnosti o tem, kako bi dosegli gospodarski preporod v ZDA, pri čemer so osredotočeni na naložbe v trajnostno infrastrukturo, je pojasnil Tammimen.

Pogovor se je vrtel  okoli tega, kako ustvariti milijone varnih delovnih mest, pri čemer naj bi vse temeljilo na energiji iz obnovljivih virov, je še povedal Tammimen.

Znano je, da je DiCaprio goreč zagovornik boja proti podnebnim spremembam in ohranjanju divjih živali. Tako kot se je sestal s Trumpom se je namreč v preteklosti na podobno temo srečal tudi s predsednim Barackom Obamo.

Milijarder Trump naj bi DiCapriu obljubil podporo pri prizadevanjih njegove fundacije, čeprav je pred tem grozil, da bo odstopil od pariškega sporazuma o podnebnih spremembah.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McGuinness
09. 12. 2016 12.16
+1
Spodaj pod komentarji lahko spet vidimo nekatere tipične osebke, ki jim nič ne paše. Ja kaj mudel, Dicaprio se je pripeljal z zasebnim avijonom? Uaaaa, kaj si ja nor, kak dvoličnež. Peš bi moral (sarkazem). Mislim resno enim čisto nič ne paše. DiCaprio je car in on z svojo prepoznavnostjo, denarjem in časom ki ga ima vsaj nekaj dela za boljši jutri... vsaj ozavešča ljudi in se bori da bi države (še posebej Amerika in Kitajska sta problem) omejile izpust toplogrednih plinov. Kaj pa ti rossi66, kaj si pa ti kaj dobrega naredil zadnje čase?...Vam pa vsem priporočam ogled njegovega novega dokumentarca, ki govori ravno o tej temi. Je kar zanimiv. :)
Jo Va
09. 12. 2016 10.07
+1
A ko se pa Leonardo vozi okoli s svojim privatnim reaktivnim letalom, pa ne osnažuje okolja?
Bald
08. 12. 2016 22.14
+1
dicaprio nov minister za okolje?
KardinaIFrancRodeVKristusu2
08. 12. 2016 19.23
+20
rossi66
08. 12. 2016 19.18
-7
Zelena delovna mesta??? Pa kakšen model je to? Na sestanek pa je gotovo priletel z zasebnim letalom in pustil ognjični odtis za celo divizijo tistih zelenih delavcev... absurd.
rossi66
08. 12. 2016 19.19
-2
User468584
08. 12. 2016 19.22
-3
najverjetneje je tako kot si napisal, to je tako kot, če nimate kruha, pa jejte potico
KardinaIFrancRodeVKristusu2
08. 12. 2016 19.25
+8
Prevozna sredstva so le kaplja v morje, kar se tiče toplogrednih plinov.... Termoelektrarne, živinoreja itd so največji onesnaževalci, šele na to lahko govorimo o letalih in avtomobilih, katerih izpust toplogrednih plinov je praktično zanemarljiv.... Zato lahko rečemo, da vidva oba z uživanjem rdečega mesa prispevata k onesnaževanju bolj, kot Trump s svojim letalom....
rossi66
08. 12. 2016 19.30
-8
Ah Kardinal... seveda se je moj komentar nanašal na modela di Capria... to je dvoličnež prve vrste, s tem svojim objemanjem dreves in prevažanjem z zasebnim letalom... ampak ne glede na to, je pa tale tvoja z mesom precej bosa...:-))
BPGC
08. 12. 2016 19.43
-9
@kardinal....letno naredijo na svetovni ravni preko 100 mio. vozil. Od tega lahko stejes 85 mio. avtomobilov, ostalo druge oblike prevoza. Ce stejes le od 2010 do leta 2016, je bilo proizvedeno ca. 0,5 mrd. avtomobilov. Sedaj pa pomnozi to stevilko s povprecnim izpustom Co2 in ostalih skodljivih plinov. Moras se pa tudi zavedati, da so v uporabi tudi starejsa vozila.
rossi66
08. 12. 2016 20.23
-6
@Rektalna..., jok, zaradi takih kot sem jaz se lahko ti in tebi podobni danes prevažate naokoli, modeli kot direktor Caprio pa letajo naokoli... to je dejstvo. Kot tudi da je zaradi takšnih kot si ti, svet v rektalni odprtini. Dobesedno.
JApajaDAja
08. 12. 2016 19.05
+5
pa no..kaj je res?! eni mediji pa pišejo, da je za okoljevarstvenika imenoval največjega zagovornika fosilnih goriv-morda pa ima papa celo prav!