Tujina

Številne evropske letalske družbe uvajajo 'pravilo dveh' v pilotski kabini

Ljubljana/Bruselj, 27. 03. 2015 16.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sicer v Evropski komisiji uradno poudarjajo, da do konca preiskave strmoglavljenja letala Germanwings ne bodo ukrepali, a po neuradnih informacijah v EU trenutno preučujejo možnosti kratkoročnih ukrepov, konkretno uvedbe pravila o stalni navzočnosti dveh članov posadke v pilotski kabini.

Zaradi razkritja, da se je kopilot zaprl v pilotsko kabino in vanjo ni spustil pilota, se je več letalskih družb odločilo, da uvede pravilo, da morata biti v pilotski kabini vedno dva člana posadke. Torej, če pilot ali kopilot zapusti kabino zaradi odhoda na stranišče, mora v pilotsko kabino stevardesa ali stevard.

Američani že več čas imajo 'pravilo dveh', tudi nekateri evropski prevozniki

Varnostne ukrepe za preprečitev možnosti vdora v pilotsko kabino so letalske družbe na mednarodni ravni uvedle po terorističnih napadih v ZDA, pred tem posebnih varnostnih meril za vrata kabine ni bilo.

Takšno pravilo poznajo v ameriških letalskih družbah, v Evropi pa denimo Ryanair, finski Finnair, češki CSA, pa tudi naša Adria Airways. ''To navodilo že imamo in je zapisano v operativnih priročnikih,'' je za 24UR ZVEČER dejal vodja usposabljanja posadk pri Adrii Sandi Slodej.

Potrebujemo nove smernice

Pilotska kabina
Pilotska kabina FOTO: Jani Dolinšek

Sicer v Evropski komisiji uradno poudarjajo, da do konca preiskave strmoglavljenja ne bodo ukrepali, a po neuradnih informacijah v EU trenutno preučujejo možnosti kratkoročnih ukrepov, konkretno uvedbe pravila o stalni navzočnosti dveh članov posadke v pilotski kabini.

Po veljavnih pravilih morata biti na letalu vselej dva pilota. Ni pa pravila, da mora pilota, ki izjemoma začasno zapusti položaj zaradi fizioloških ali operativnih potreb, nadomestiti drug član letalske posadke.

To pravilo so sicer nekatere letalske družbe, predvsem ameriške, uvedle po terorističnih napadih v ZDA 11. septembra 2001. Kot že rečeno, to pravilo upošteva tudi Adria Airways.

Včeraj veliko sprememb pravil

Nekatere letalske družbe so pravilo dveh v pilotski kabini same uvedle v četrtek v odzivu na tragedijo, danes pa so jim sledili tudi vsi avstrijski in nemški letalski prevozniki. Med njimi sta tudi Germanwings in Lufthansa, ki nista sporočila, kdaj točno bo pri njih začelo veljati to pravilo. Navedli so le, da ga bodo začeli uporabljati kolikor hitro bo mogoče.

EASA že izdala priporočilo

Evropska agencija za varnost v letalstvu (EASA) določa zavezujoča pravila v povezavi s tehničnimi vprašanji, ki se nanašajo na plovnost letala, sicer pa izdaja nezavezujoča priporočila. Evropska komisija zavezujoča pravila sprejme v procesu, ki vključuje mnenje EASA, komitološki postopek in Evropski parlament. Ta proces v najhitrejšem primeru traja od tri do šest mesecev.

EASA je sicer danes že izdala priporočilo letalskim družbam, da sta v pilotski kabini vedno vsaj dva člana posadke, od tega najmanj en pilot. V začasnem priporočilu, objavljenem na njeni spletni strani, družbam priporoča, naj "znova ocenijo tveganja, povezana z dejstvom, da član posadke zapusti pilotsko kabino zaradi operativnih ali fizioloških potreb".

Nemško združenje pilotov pozdravilo spremembe

Nemško združenje pilotov "Cockpit" je pozdravilo napoved Lufthanse, da bo uvedla nova pravila o prisotnosti dveh članov osebja v pilotski kabini. Spomnimo, da je vodstvo Lufthanse najprej vztrajalo, da ni potrebe po spremembah.

Tiskovni predstavnik omenjenega združenja Markus Wahl je dejal, da pozdravljajo hitro in odločno ukrepanje letalske družbe. Ob tem pa zahtevajo, da se zaključki naredijo šele po koncu uradne preiskave nesreče. Sami namreč menijo, da so v primeru še vedno odprta vprašanja, na katere moramo poiskati odgovore. Wahl pravi, da se jim v združenju zdi nerazumljivo, da je nekdo, ki ima bolniško opravičilo, šel v pilotsko kabino. Kljub temu je poudaril, da redne psihološke kontrole ne bi obrodile sadov in so nesmiselne.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dakota 100
29. 03. 2015 10.29
In kaj bo boljše - nič? Lahko jih je deset, če so vsi premaknjeni.
JosipBrozDrugi
29. 03. 2015 07.29
+3
'Nova' pravila so zavajanje javnosti - potnikov. Kaj bi lahko storila stevardesa, ki bi vstopila v pilotsko kabino, ko bi izstopil pilot? Popolnoma nič, ker ni usposobljena za pilotiranje. Kopilot bi počel, kar bi hotel. Torej se tragediji ne bi mogli izogniti. 'Nova' pravila so namenjena temu, da bi potniki še vedno imeli zaupanje v letalsko(-e) družbo(-e).
ONniON
28. 03. 2015 18.15
+0
Bedna amerika
Ramzess
28. 03. 2015 10.45
-2
Spet nova pravila, ... a kaj ko je za te prepozno, ... ne vem kako se počutijo ljudje, ko se držijo pravil in zakonov, iz katerih teče kri in imajo vonj po smrti, ... malo čudno rečeno a res, ... ta svet je poln ti. krvavih zakonov in pravil, ... malokdo razmišlja o tem, ... a žal gre tudi tukaj za znan princip blaženja simptomov, ki pa vzrokov ne odpravijo.
Biofanatik
27. 03. 2015 19.03
Biofanatik
27. 03. 2015 19.03
-1
Za nizkocenovnike so piloti predragi
Biofanatik
27. 03. 2015 18.57
+3
Od tega mora biti vsaj eden pilot?
Redtka
27. 03. 2015 18.22
+1
Tud če je v kabini cela četa, ne pomaga če te sklatijo z visoko energetskim laserjem..
Neopredeljeni
27. 03. 2015 18.37
+3
Ramzess
28. 03. 2015 10.46
-2
Ima prav, sicer pa obstajajo tudi sateliti s takim laserjem, ... in so jih že uporabili.
DuhSaSjekirom
27. 03. 2015 18.02
+0
To ni nič. Stevardesa v kokpitu. In kaj pol to naj bi me tolažilo, večina njih ima 50 kil in petke na nogah. Sramota.
Karantanija
27. 03. 2015 17.56
+3
Vsi se rodimo nedolžni in nebogljeni v ta svet. In kakšne nepojmljive grozote lahko naredi človek, kaj nekateri postanejo? In kaj naredi duševna bolezen. To se ne bi smelo zgoditi. Iskreno mi je žal teh mladih ljudi. Naj se nikoli več ne zgodi.
avgustina
27. 03. 2015 17.50
+2
Enkrat v jeseni sem letela v Bruselj. Pilot je šel odtočit, pa ga ni noben zamenju. Stevardesa je mela glih z Cerarjem deu. Tko da se ne držijo tega tok striktno pr AA zgleda. In ves čas ko je bil pilot na WC-ju nas je naenkrat res čudn treslo in začuda nehalo, ko se je pilot vrnu. Upam, da nimamo tudi mi nekih nesposobnih kopilotov zaposlenih.
rdama
27. 03. 2015 17.09
+8
Se mi zdi prav ,da sta nujno dve osebi v kabini. Vendar zakaj zopet take stvari delajo katere so nujne po kapljicah. Naj v EU usekajo po mizi in naj se začne to takoj izvrševat,kajti če nam lahko EU narekuje skoraj kako dihat,kaj plačevat,kdaj iti na vc kdaj in kje cigareto prižgat ,koliko dcl. na dan lahko spijemo naj še to po hitrm postopku uvedejo preden pride do nove tragedije.
1907955
27. 03. 2015 17.00
+2
Kaj bo pa preprečila ena stevardesa v cockpitu?
caspera1
27. 03. 2015 17.19
+2
Je pa misija nemogoče čisto vse, kar pade človeškemu umu na pamet predvideti in preprečiti.
joze drugi
27. 03. 2015 17.48
+5
Ko pilot usmeri letalo proti tlom ona malo dvigne krilce, pilot je boljše volje in se mu smeji do pristanka. :) Da ne bojo piloti to narobe razume, da bo vsak neki cajta z eno stevardeso v kabini. To so pravila za pozneje v hotelu.