Tujina

Letalo družbe Malaysia Airlines zajela močna turbulenca, 34 potnikov in šest članov posadke poškodovanih

London, 06. 06. 2016 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Močna turbulenca, ki je zajela letalo družbe Malaysia Airlines, na katerem je bilo 378 potnikov, je povzročila pravo razdejanje na letalu. 34 potnikov in šest članov posadke je utrpelo poškodbe. Letalo, ki je vzletelo v Londonu, je na srečo varno pristalo na letališču v Kuala Lumpurju.

Letalo družbe Malaysia Airlines je na poti iz Londona v Kuala Lumpur zajela močna turbulenca. Kar 34 potnikov in šest članov posadke je utrpelo poškodbe, poroča Sky News. Na letalu je bilo 378 potnikov, na srečo je uspešno in varno pristalo v Kuala Lumpurju.

Letalska družba je v izjavi za javnost zapisala, da je "nekaj potnikov utrpelo lažje poškodbe." Številni potniki so se javili na družbenih omrežjih, kjer so zapisali, da so zaradi poškodb potrebovali zdravniško pomoč. Na objavljenih fotografijah je moč videti razdejanje na letalu, ki ga je povzročila močna turbulenca. 

 

Letalska družba je v izjavi še zapisala, da je letalo, ki je vzletelo z londonskega Heathrowa, pristalo ob predvidenem času na letališču v Kuala Lumpurju v nedeljo 5. junija. Kot so dodali, je zdravniška ekipa pričakala letalo ob pristanku in manjšemu številu potnikov in članom posadke nudila zdravniško pomoč. "Iskreno se opravičujemo potnikom za nevšečnosti, a dogodek je bil posledica slabega vremena in nanj nismo mogli vplivati."

Harith Azman, eden od potnikov na letalu, je na Facebooku zapisal: "Menim, da je pilot naredil vse, kar je bilo v njegovi moči."

Po prvih poročilih naj bi šlo za airbus A380.

Letalsko družbo Malaysia Airlines je sicer močno zaznamovala tragedija, ki se je zgodila leta 2014. Stik z letalom, na katerem je bilo 239 ljudi, so izgubili na poletu iz Kuala Lumpurja do Pekinga. Na podlagi različnih podatkov menijo, da je strmoglavilo nekje nad Indijskim oceanom, o razlogih pa za zdaj lahko le ugibajo. Izginotje še vedno ostaja ena največjih skrivnosti v moderni aviaciji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

scipio
06. 06. 2016 16.30
-1
A 380 je eden največjih ptičev. Če je bil poln potnikov, tudi številka 34 ni več tako huda. Vprašanje je, kako bi odnesli v kakšnem manjšem letalu. Če bi ga namreč metalo isto, kar je zajelo tega velikana, lahko da bi bili pospeški (in z njimi buške in odrgnine) še večji. Sam sem kar precej privezan, na dolgih letih nisem pripasan le takrat, ko občasno delam počepe in podobne vaje kot kontratrombozne ukrepe...
Senior68
06. 06. 2016 14.02
+12
Potnikom priporočamo, da so ves čas leta privezani z varnostnim pasom.
KomentatorPolde
06. 06. 2016 16.09
+1
Ko se opozorilo ugasne, jaz vedno pas samo zrahljam. Odpnem ga edino, če grem v wc. Nekajkrat mi je prišlo prav, čeprav res hude turbolence še nisem doživel.
Bororo
06. 06. 2016 16.50
-5
mau si strahopeten , no zdej se je izkazalo, da z razlogom ....