Letalo, ki je sodelovalo na paradi, strmoglavilo, pilot je umrl

Obeleževanje španskega nacionalnega praznika se je končalo s tragedijo, ko je eno od 78 letal, spdelujočih na vojaški paradi, strmoglavilo, pilot pa je umrl.

Strmoglavljenje letala

(Foto: AP)

Ob obeleževanju španskega nacionalnega praznika je danes strmoglavilo vojaško letalo, ki je sodelovalo na vojaški paradi v Madridu, je sporočilo špansko obrambno ministrstvo. Pilot je v nesreči umrl, so potrdile lokalne oblasti.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je letalo strmoglavilo v bližini vojaškega oporišča Albacete, kakih 300 kilometrov jugovzhodno od prestolnice.

Letalo je sodelovalo na vojaški paradi, ki so jo v središču Madrida priredili ob nacionalnem prazniku. Udeležila sta se je tako premier Mariano Rajoy kot kralj Felipe VI. Obeleževanje praznika nacionalne enotnosti je sicer potekalo tudi v znamenju krize, v kateri španska avtonomna pokrajina Katalonija napoveduje osamosvojitev.

Po pričanjih očividcev je letalo strmoglavilo v času, ko je manevre v bližini letalske baze izvajalo še več drugih letal od skupno 78, ki so sodelovala na vojaški paradi.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
Frane Šajn 13.10.2017 17:39:07
Saj tudi bog ve kdaj je vsega zadosti Katalonci sedaj je čas , da se postavite zase potem bo zaton.
Več komentarjev