Tujina

Letalo pristalo brez kolesa

New York, 11. 01. 2010 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Letališče v New Jerseyju je bilo zaprto kar nekaj ur, potem ko je moralo brez kolesa pristati letalo družbe United Airlines. Pristanek je uspel.

Ameriško letališče Newark v New Jerseyju je bilo v nedeljo zaprto za nekaj ur, potem ko je moralo zjutraj brez kolesa pristati letalo airbus A319 družbe United Airlines. Pristanek je letalu, na katerem je bilo 53 potnikov in članov posadke, k sreči uspel.

Letališče je bilo zaprto več ur.
Letališče je bilo zaprto več ur. FOTO: Reuters

Letalo je zgodaj zjutraj brez težav vzletelo v Chicagu in se je okrog 9. ure po krajevnem času približalo Newarku ter se začelo spuščati. Posadka je opazila, da se desno kolo ni spustilo in pilot je letalo usmeril nazaj v zrak. Posadka je skušala odpraviti napako, vendar ni uspelo in kapitan letala je sporočil v kabino, naj se pripravijo na zasilen pristanek. Ta je nato potekal presenetljivo gladko in potniki so pilota na koncu nagradili z glasnim aplavzom. Iz letala so se izkrcali po zasilnem toboganu.

Letališče je bilo zaprto tudi preteklo nedeljo

Letališče Newark je bilo dlje časa zaprto tudi preteklo nedeljo, ko se je 28-letni kitajski študent Haisong Jiang pretihotapil skozi izhod v zavarovani del letališča, kjer so lahko le potniki, ki so šli skozi varnostno kontrolo. Jiang se je hotel še enkrat posloviti od svojega dekleta, ki se je po obisku za praznike vračala v Los Angeles.

Jianga so aretirali v petek in je dejanje priznal. Sicer ni želel storiti nič hudega, vendar pa je zaradi njega trpelo na tisoče letalskih potnikov, saj so na Newarku za več ur zaprli enega od terminalov in odpovedali več kot sto letov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skydrol7
11. 01. 2010 22.37
malo napacen naslov te novice "letalo pristalo brez kolesa" se slisi kot da je letalo izgubilo kolo kar pa ni res,kolo je ostalo tam kjer je pritrnjeno z vijaki toda cela desna struktura z kolesi vred se ni spustila (MLG-Right Gear) ko je pilot aktiviral rocko za spust koles letalo je krozilo 45 minut da je posadka poizkusila z razlicnimi manevri da bi se kolesa spustila in ko to ni uspelo je letalo Airbus 319 pristalo na levih in prvih kolesih in predno se je letalo polno ustavilo se je desna struktura letala naslonila na desni motor in desno krilo vsi potniki in posadka so bili neposkodovani ,poskodba samo na letalu ni pa se podatkov za kaj je do tega prislo.. odlicno pilotiranje!!!!!!!!!
19slovenija91
11. 01. 2010 16.49
najbol zanimivo je gledat ljudi kako jamrajo, da čakajo po par dni na let kdove kam! kukr da litališče lahko upliva na vreme! Če bi jast vodu letališče bi im reku naj grejo pa peš če im kaj ni prou! banda razvajena
Way2Hell
11. 01. 2010 10.26
...tut video ga ne bi dost popravil..
Fukofakic
11. 01. 2010 09.53
in kje je slika ? Al morm spet sam pobrskat po netu, ker vi ne znate ?
big brother
11. 01. 2010 09.25
vlab
11. 01. 2010 08.54
Brez videa je tale članek brezvezen