Maduro zaprisegel kot začasni venezuelski predsednik

Maduro je po zaprisegi dejal, da je predsednika narodnega volilnega sveta že zaprosil, da nemudoma skliče predsedniške volitve. Opozicija je vlado obtožila prevare, zaprisego pa označila za sleparsko.

Nicolas Maduro, ki ga je umrli venezuelski predsednik Hugo Chavez izbral za svojega naslednika, je v petek zvečer prisegel kot začasni predsednik. Po zaprisegi je pozval k takojšnjim volitvam in Chavezovega zeta Jorga Arreazo imenoval za podpredsednika.

Maduro je po zaprisegi še sporočil, da je predsednika narodnega volilnega sveta Tibisaya Luceno že zaprosil, da nemudoma skliče predsedniške volitve. "V imenu polne lojalnosti komandantu Hugo Chavezu prisegam, da bom spoštoval in branil bolivarsko ustavo z odločno roko svobodnih ljudi," je med slovesnostjo v narodni skupščini dejal 50-letni Maduro.

Nicolas Maduro

Maduro (Foto: Reuters)

Madurovo zaprisego je bojkotirala glavna opozicijska skupina v državi. Vodja opozicije Henrique Capriles Radonski je na novinarski konferenci vlado obtožil prevare zaradi Madurove zaprisege. "Zaprisega je sleparska. Nihče ni izbral Madura za predsednika. Vlada zlorablja oblast," je še dejal Capriles.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 8
 
Helmuth 09.03.2013 13:00:00
mislim da je vse jasno, kako pokvarjen je svet nekateri pa se vedno hodite zejni cez vodo. zagovorniki zahoda a in amerigosov a se vedno spite??
Več komentarjev