Tujina

Maldivi: Zaradi domnevnega poskusa atentata na predsednika aretirali podpredsednika

Male, 24. 10. 2015 12.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Maldivijske oblasti so aretirale tamkajšnjega podpredsednika zaradi načrta za atentat na predsednika Abdulle Yameena. Ta je prejšnji mesec preživel eksplozijo, ki je odjeknila na gliserju, s katerim je potoval. Njegova soproga je bila ranjena.

Maldivijske oblasti so tamkajšnjega podpredsednika Ahmeda Adeeba aretirale na glavnem maldivijskem letališču ob njegovem povratku z obiska na Kitajskem. Policisti so ga odvedli na zaslišanje, sumijo pa ga veleizdaje.

Predsednik Abdulla Yameen ga je za podpredsednika imenoval šele pred tremi meseci, potem ko je odstavil svojega prejšnjega namestnika Mohameda Jameela na podlagi očitkov o izdaji. 

Že pred desetimi dnevi pa je odstavil svojega obrambnega ministra Mooso Alija Jaleela, potem ko je 28. septembra na njegovem gliserju, s katerim se je vračal z letališča, odjeknila eksplozija. 

Predsednik Abdulla Yameen.
Predsednik Abdulla Yameen. FOTO: Reuters

Maldivijske oblasti incident preiskujejo in so tudi aretirale sva pripadnika varnostnega osebja, ki sta imela dostop do čolna, a doslej še niso razkrile, kaj je povzročilo eksplozijo. Predsednik v eksploziji ni bil poškodovan, je pa bila ranjena njegova soproga.

Adeeb je sicer v petek zanikal vpletenost v incident.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vetlan
24. 10. 2015 14.08
+15
Komentatorji, pozivam, da ignoriramo vse njihove članke in debatijramo o beguncih. Dajmo se upreti tej bandi.
poslanka sexs
24. 10. 2015 14.29
+15
cudno prinas pa ni takega podpresednika da bi likvidiral naso banditovsko bando poslancev kateri nam kradejo denar in delijo imigrantam nasi slovenki stari pa so ji odnesli straniscno skolgo in sedaj jo oporabljajo muslimani
ubogislovenci
25. 10. 2015 09.33
+3
Zakaj pa njim ne nastavijo eksploziva na trajekte in čolne??