Ena od osumljenk za atentat: Mislila sem, da snemajo skrito kamero

Smrt polbrata severnokorejskega voditelja Kim Džong Una se vse bolj zapleta. Malezija je namreč sporočila, da trupla Kim Džong Nama, kljub zahtevi Pjongjanga, še ne bodo izročili Severni Koreji, dokler družina ne bo posredovala vzorcev DNK.

Malezija je sporočila, da trupla polbrata severnokorejskega voditelja Kim Džong Una, kljub zahtevi Pjongjanga, še ne bodo izročili Severni Koreji, dokler družina ne bo posredovala vzorcev DNK. V Maleziji še vedno poteka preiskava umora Kim Džong Nama, ki sta ga po trditvah Južne Koreje izvedli agentki severnokorejske obveščevalne službe, a je te trditve malezijska obveščevalna služba označila zgolj za neutemeljene govorice.

Ena od osumljenk mislila, da je del skrite kamere

Kot danes poročajo tuji mediji, je 25-letna Tito Karnavian, ena od osumljenk za atentat, indonezijskim medijem dejala, da je mislila, da sodeluje v snemanju potegavščine, oziroma skrite kamere. Kot je pojasnila, so ji plačali, da določene moške ustavi, jih prepriča da zaprejo oči in nato poškropi z vodo. “To smo izpeljali trikrat ali štirikrat in plačali so nam nekaj dolarjev. Pri zadnjem kandidatu za potegavščino, Kim Džong Namu, pa so bile očitno v razpršilu nevarne snovi,” je dejala.

Oglasila naj bi se tudi njena družina, ki je pretresena nad informacijo, da je bila vpletena v atentat. Opisali so jo kot mlado mamo, ki je odpotovala v Malezijo, da bi si našla delo. Policija je prijela tudi njenega 26-letnega partnerja.

zastrupitev kim džong nama - 14

Kim Džong Nam in Kim Džong Un na kombinirani fotografiji. (Foto: AP)

Preiskovalci skušajo ugotoviti, s katerim strupom so poškropili Kim Džong Nama, medtem ko se je v začetku tedna pripravljal na vkrcanje na letalo na letališču v Kuala Lumpurju. Po navedbah malezijskih oblasti severnokorejska stran nasprotuje obdukciji trupla, vendar v Kuala Lumpurju vztrajajo, da trupla ne bodo predali, dokler ne bodo opravljene vse preiskave.

Predstavnik malezijske policije je povedal, da doslej trupla ni prišel identificirat noben član družine, oblasti pa, da bi lahko dokončno potrdile identiteto umrlega, potrebujejo vzorec DNK. 

Severna Koreja zahteva izročitev trupla

Severnokorejski veleposlanik v Maleziji Kang Chol je nato kasneje danes napovedal, da bo Pjongjang zavrnil kakršnekoli rezultate obdukcije, ki jo bodo izvedli v Maleziji. Dodal je, da se je danes sestal z visokim predstavnikom malezijske policije in od njega odločno zahteval izročitev trupla. To je bil prvi uradni odziv Severne Koreje potem, ko so Kim Jong Nama našli mrtvega.

Kim Džong Nam je nekoč veljal za najverjetnejšega severnokorejskega voditelja, a se je znašel v nemilosti očeta Kim Džong Ila, potem ko je leta 2001 s ponarejenim potnim listom neuspešno poskušal vstopiti na Japonsko in obiskati Disneyland. Odtlej je živel v izgnanstvu, večinoma v Macau, vodenje Severne Koreje pa je po smrti očeta leta 2011 prevzel Kim Džong Un.

Južnokorejski mediji so pred smrtjo Kim Džong Nama že dlje časa poročali o napetostih med njim in Kim Džong Unom ter namigovali, da se severnokorejski diktator želi znebiti svojega polbrata. Ta je sicer vseskozi zatrjeval, da ne želi prevzeti oblasti v državi.

V povezavi z umorom so doslej malezijske oblasti pridržali dve ženski in moškega, ki je partner od ene od osumljenk, iščejo pa še več osumljencev. Malezijska televizija je objavila tudi posnetek ene od osumljenk, ki jo je posnela nadzorna kamera na letališču. Gre za zelo mlado dekle, ki ima na sebi belo majico na njej pa pomenjiv napis LOL (pomeni 'smejati se na glas').

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 57
ARMEL 21.02.2017 20:11:12
Pa seveda je bil zastrupljen po naročilu ker če bi prišel v domovino bi tistega samodržca verjetno kaj doletelo kod je dal samodržec usmrtiti celo strica pa še kakšno žensko pa ta ni vreden krogle in ne vešal ampak poštenega fizičnega dela in izkusi kako se lahko trpi v človeški obliki a bi delal vse tisto niskotno z malo hrane tako kod ima sigurno nekaj ljudi za rešetkami delal bi mi pod stražo dveh in pika.
Več komentarjev