Tujina

McCain zmagovalec v Južni Karolini

Columbia, 20. 01. 2008 08.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na strankarskih volitvah republikanskih predsedniških kandidatov v ZDA je zmagal senator iz Arizone John McCain.

McCain je doslej dosegel že dve zmagi.
McCain je doslej dosegel že dve zmagi. FOTO: Reuters

Senator iz Arizone John McCain je zmagal na strankarskih volitvah republikanskih predsedniških kandidatov v soboto v Južni Karolini. McCain je po 95 odstotkih preštetih glasov dobil 33 odstotkov in zmagal pred nekdanjim guvernerjem Arkansasa Mikeom Huckabeejem (30 odstotkov).

McCain, ki med republikanci vodi po nacionalnih anketah, je doslej dosegel dve zmagi, saj mu je to uspelo že v New Hampshireu.

Na tretje mesto se je s 16 odstotki glasov uvrstil nekdanji senator iz Tennesseeja Fred Thompson, pred nekdanjim guvernerjem Massachusettsa Mittom Romneyjem (15 odstotkov) in kongresnikom iz Teksasa Ronom Paulom (4 odstotke).

Največ delegatskih glasov, ki bodo odločali o zmagovalcu na strankarski konvenciji 1. septembra, pa je doslej zbral Romney, ki je zmagal v Wyomingu, Michiganu in na sobotnih strankarskih zborovanjih v Nevadi, kjer se je na drugo mesto uvrstil teksaški kongresnik Ron Paul, pred McCainom. Zmagati je uspelo le še Huckabeeju v Iowi.

V Nevadi je slavila Clintonova.
V Nevadi je slavila Clintonova. FOTO: Reuters

Med demokrati slavila Hillary

V soboto so se v Nevadi na strankarskih zborovanjih pomerili tudi demokrati. Najboljša je bila senatorka iz New Yorka Hillary Clinton, ki je po 98 odstotkih preštetih glasov dobila 51 odstotkov. Senator iz Illinoisa Barack Obama je dobil 45 odstotkov glasov, nekdanji senator iz Severne Karoline John Edwards pa le 4 odstotke.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

haze
20. 01. 2008 16.00
Iran bo najkasneje do 11. feb odprl borzo, ki bo locirana v Perzijskem zalivu na otoku Kish, kjer bo lahko svet kupoval nafto v € in ne več v $. Mislim, da je zdaj jasno katere "atmoske" bombe se bojijo Bush & co.