'Medtem ko so drugi na valentinovo romantični, se mi z bolečino v srcu spominjamo svoje hčerke'

Mineva pet let od smrti manekenke Reeve Steenkamp, ki jo je na valentinovo ubil njen partner, nekdanji vrhunski paraolimpijec Oscar Pistorius. Ob žalostni obletnici je spregovorila njena mama June, ki ne ve, kako sta z možem tragedijo sploh preživela.

Na valentinovo, 14. februarja leta 2013, je nasilne smrti umrla 29-letna manekenka Reeve Steenkamp. Ubil jo je njen partner, nekdanji vrhunski paraolimpijec Oscar Pistorius

Njena starša, ki sta že v preteklosti glasno opozarjala na zločin, sta ob obletnici smrti svoje Reeve z javnostjo delila nekaj misli. "Včasih se sprašujem, kako sva z možem sploh preživela. Ko izgubiš otroka, ki ti je bil zelo blizu ter poln ljubezni, se je težko premakniti naprej," je po poročanju Telegraph za avstralsko revijo Mamamia povedala June Steenkamp

Valentinovo, 14. februar: obletnica smrti 

Steenkampova je dejala, da je njena hči rada ustvarjala in ljudem z darili polepšala praznične dni, piše Daily Mail. Toda za njeno družino in prijatelje bo 14. februar "vedno označeval obletnico njene smrti".

"Medtem ko so drugi na valentinovo romantični, se mi z bolečino v srcu spominjamo hčerke Reeve," je še povedala. 

Reeva Steenkamp in Oscar Pistorius

Pistorius je pred petimi leti ustrelil svojo izbranko. (Foto: Reuters)

Spomnimo ...

Nekdanji vrhunski paraolimpijec Pistorius je na valentinovo leta 2013 ustrelil svojo 29-letno partnerico, vzhajajočo zvezdnico na modnih brveh Reeve Steenkamp. Sodišče ga je zaradi nenaklepnega uboja obsodilo na šestletno zaporno kazen, a je bil Pistorius za zapahi le eno leto. In to ne v zaporu, zaradi svoje invalidnosti je leto dni presedel v bolnišnici zapora Kgosi Mampuru II v Pretoriji. Kasneje so mu kazen spremenili v domači zapor. 

Športniku pa je najprej grozila 15-letna zaporna kazen, kar je običajno minimalna kazen v JAR v tovrstnih primerih. "Olajševalne okoliščine so pretehtale obremenilne, zato sem se odločila za manjšo od predvidene 15-letne kazni," je ob izreku sodbe povedala sodnica Thokozile Masipa.

Po hčerkini smrti je June ustanovila fundacijo Reeve Rebecca Steenkamp, da bi povečala ozaveščenost o zlorabi žensk in otrok ter izdala knjigo družinskih spominov, še piše Daily Mail.
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 21
CAFFEespresso 15.02.2018 12:43:58
Ne vem zakaj jo je šel ubit????? Hudič.
Več komentarjev