Tujina

Mike Tyson podpira Trumpa, protestniki ga primerjajo s Hitlerjem

San Francisco, 30. 04. 2016 07.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Donalda Trumpa so v Kaliforniji, kjer nabira glasove, pričakali tudi protestniki. Poročajo o spopadih s policisti. Trumpu najbolje kaže med republikanci, kar pa ne pomeni, da bo dobil nominacijo. Medtem pa je vse več analitikov prepričanih, da že vedo, kdo bo nasledil Obamo – Hillary Clinton.

Protestniki, ki so čakali, ne pa tudi dočakali Trumpa, so se soočili s policijo.
Protestniki, ki so čakali, ne pa tudi dočakali Trumpa, so se soočili s policijo. FOTO: AP
Newyorški milijarder Donald Trump je v petek na državni konvenciji republikanske stranke Kalifornije pripomnil, da se je počutil kot med prečkanjem meje, ker se je moral na poti do hotela plaziti skozi ograjo pri zadnjih vratih. Glavna so namreč  preplavili protestniki z mehiškimi zastavami.

Podoben sprejem je Trump doživel že v četrtek na zborovanju na jugu Kalifornije, kjer je množica protestnikov napadla njegove podpornike in se spopadla s policijo, ki je aretirala 20 ljudi.

V petek so pri San Franciscu protestniki metali jajca v policiste, ki so jim preprečili dostop do hotela, kjer je potekala republikanska državna konvencija. Zbralo se jih je več sto, skušali pa so tudi prodreti čez ograjo, ki so jo postavili policisti. Nosili so napise "Brez sovraštva, brez rasizma, brez Trumpa", "Trump je sodobni Hitler".

Trump med privrženci
Trump med privrženci FOTO: AP
Tudi v dvorani ni bilo preveč sproščeno, saj je vodilni republikanski predsedniški kandidat strankarskim veljakom zagrozil, da je bolje, če ga podprejo, sicer bo moral zmagati brez njih.

Kalifornija bo imela strankarske volitve 7. junija in v normalnih razmerah bi bile nepomembne, ker bi bila tekma že odločena. Tokrat še ne bo in Trump bo moral zmagati, če želi zbrati 1237 delegatov za nacionalno konvencijo stranke konec junija v Clevelandu, kar je potrebno za osvojitev nominacije.

Medij Politico je naredil raziskavo med omenjenimi v desetih ključnih zveznih državah in ugotovil, da 99 odstotkov demokratskih strategov niti najmanj ne dvomi v zmago Clintonove, vendar pa je enakega mnenja tudi tri četrt republikanskih. Republikanski analitiki v Pensilvaniji, Ohiu, Floridi, Virginiji, Severni Karolini, Nevadi, Wisconsinu in New Hampshiru menijo, da bo pri njih slavila Clintonova.

V tekmi še vztrajata teksaški senator Ted Cruz in guverner Ohia John Kasich, ki nimata možnosti osvojitve 1237 delegatov, vendar pa lahko to preprečita Trumpu, nakar bi se delegati nacionalne konvencije v drugem krogu volitev lahko odločali za koga drugega kot za Trumpa.

Ta je doslej osvojil 996 delegatov, Cruz jih ima 565 in Kasich 153. Kalifornija, kjer v anketah vodi Trump, jih bo razdelila 172. Pred tem bodo pomembne volitve potekale v torek v Indiani, kjer Cruz mora zmagati, če želi ohraniti upanje, da Trumpu odvzame potrebne delegate za osvojitev predsedniške nominacije.

V petek mu je podporo izrekel republikanski guverner Indiane Mike Pence, Trumpa pa je podprl nekdanji svetovni prvak v boksu Mike Tyson. Cruz je nemudoma opozoril, da je bil Tyson obsojen zaradi posilstva in se vprašal, ali je to način, na katerega namerava Trump zbirati ženske glasove. Trump napada demokratsko kandidatko Hillary Clinton, da igra na žensko karto, in nekdo v njeni kampanji se je spomnil domiselnega odgovora. Začeli so namreč izdajati "žensko karto" njenim podpornikom.

Vse bolj kaže, da se bosta novembra na splošnih volitvah pomerila Trump in Clintonova, ki bo po mnenju strankarskih strategov, operativcev in aktivistov zanesljivo nasledila Baracka Obamo v Beli hiši.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
30. 04. 2016 17.44
+2
Zahodni mediji pisejo o Hilariji kot o zelo castihlepni in krvi zeljni zenski . Jaz v to kar verjamem in zanjo nikoli ne bi volil. Prevarane zenske pa so se bolj nepredvidljive in mascevalne . Nikoli ni pozabila na Billovo afneguncanje in tudi to je eden od vzrokov zakaj je sla v kandidaturo .......... da dokaze , da je vec vredna od mlade Billove ljubice . In svet bo spet trpel . Obama je prezgodaj dobil Nobela in nic naredil . Zato je pa ogromno skode svetu naredil versko alkoholni Bush . Zdaj caka svet se komanda uzaljene zenske ? Ne , hvala . In kar je najhuje ..... sovrazi Putina . Iz njenih namigov je razbrati , da bi rada kot zenska parirala temu voditelju - se vec .Rada bi ga pokorila . A res ?
Mojster123
30. 04. 2016 16.45
+0
a komentarji o pazniku iz Auschwitza so pa postali preveč neprijetni, ko se je začelo iskati paralele s povojnimi poboji pri nas in jih je bilo potrebno v celoti odstraniti in preprečiti? po nič krivi Melaniji pa je dovoljeno zlivati vsakršno gnojnico, samo ne pa po bivšem šefu CK ZKS in bivšemu prvemu človeku UDBE, čuva se njuna lika in delo, močna sta in še vedno veliko stvari lahko uredita...ali ne uredita...
Nightyfly
30. 04. 2016 17.18
+0
nasprotno ............ . !!! Paralele ? Kaksne paralele ?Vi ne morete enaciti okupacije ene dezele , enega naroda in njegov boj za obstanek , za golo prezivetje . Kako perfidno zelite vedno enaciti okupatorje in njihove pomagace , izdajalce z ubogimi ljudmi , ki so se z golimi rokami uprli vsem prej nastetim .Kako imate lahko zelodec kaj takega napisati ?
Nightyfly
30. 04. 2016 17.29
+0
Sicer pa za mnenje .... darkprofi ---vprasajte vasega idola ,ki je zamenjal oportunisticni plasc , gospoda (in nic vec tovarisa) kandidata za sefa jugo -omladine ,bivsega predsednika vlade Janeza Janso .Vam bo on objasnil kako in kaj . Iz gorecega pohodnika komunista je postal gorec nasprotnik vsega , v kar je verjelin za kar je dal svojo mladost . .... zanimivo . Jaz se takih ljudi sramujem . .
nikhrast
30. 04. 2016 15.58
+0
Republikanci se bodo pobile med seboj, Hillary pa v The White House.
biggbrader
30. 04. 2016 11.17
+3
Ja koga pa bo podpiral ? Lažnjivko in kleptomanko Clintonovo ? A la naš LDS ?
gremonadesno
30. 04. 2016 11.04
+3
hillary nima pogojev za zmago , fbi jo preiskuje ker je ocitno kriva in taksna oseba ne bo postala precednik , bo imela se pestre debate z trumpom
gremonadesno
30. 04. 2016 10.47
+1
Transparente z napisi ubite belce ne boste omenili , da so protestniki napadli Trump podporniki in ga r3sno poškodovali tudi ne, če bi bil musliman bi bil na vseh naslovnicah.
Nowotny
30. 04. 2016 10.31
+4
Na protestih je bilo veliko Gonzalesov... zgolj slučaj?
Feels_good_man
30. 04. 2016 10.24
+0
Mike Tyson itak ni nikoli veljal za nek biser inteligence
gremonadesno
30. 04. 2016 10.59
+2
poglej si njegov dokomentarec , te bo presenetil
Antired
30. 04. 2016 10.08
+1
Seveda - sposobni moški in ženske, delavni, šampijoni podpiramo Trumpa. Zgube in luzerju podpirajo Hillary. Cruz je pa itak sramota za desnico
nikhrast
30. 04. 2016 15.55
-1
Beli ovratniki in rednecki res podpirajo Trumpa.
?ampl
30. 04. 2016 10.02
-2
ameriške volitve za predsednika so odločene še preden so se začele.pa ja niste mislil,da bo TRump zmagu.Čez 4 leta pa JEb BUsh....
Uporabnik419925
30. 04. 2016 09.42
+5
Zakaj bo zmagala Hillary Clinton. V 1993 letu je bila izdana knjiga naslov originala: "Peter Lemesurier Nostardamus - The Next 50 Years " Za slovensko izdajo Co Libri, 1994. V njej je opisano kako si tolmačijo preroške vrstice, dvojčka bosta padla z atentatom na brata Kenedy. Ko se je zgodilo smo vsi vedeli kaj je Nostardamus napovedal. V njej piše vse o ponovnem vzponu Rusije in tem kaj se bo dogajalo v Siriji ter Evropi val beguncev. Prav tako pa je napovedal, da bo v Ameriki izvoljena prva ženska predsednica. Malo za tem sledi tretja svetovna vojna, ki se bo začela z atentatom na štiri svetovne voditelje. Le to bo povod za vse splošno vojno in obstreljevanje z jedrskim orožjem. Evropa kot taka ne bo več primerna za bivanje. Nuklearna zima, radiacija itd... Sam sem se zelo dolgo časa spraševal zakaj ljudje iz ozadja rinejo v tej smeri. Ko sem po več kot 10 letih doumel zakaj si želijo tretjo svetovno vojno in uničenje svetovnega sistema kot ga poznamo sem se na žalost moral strinjati z njimi. Čeprav mi je še danes težko, ko pomislim kaj na s čaka je razlog za našo prihodnost v katero drvimo več kot upravičen in načrtovalcem se čas počasi izteka. Moderator, če nameravaš brisati moj post ne pozabi, da ga lahko copy-pastam večkrat kot tebi delovni čas dopušča za brisanje.
I G N O R A N T
30. 04. 2016 09.48
+10
V kolikor pride do nuklearne vojne ,po moje cel planet zemla ne bo primeren za bivanje
Primož81
30. 04. 2016 09.56
+2
In zakaj si strici iz ozadja (a so to morda zionisti?) želijo 3. svetovno vojno?
?ampl
30. 04. 2016 10.05
-2
nikhrast
30. 04. 2016 15.58
+1
A si bral kako bodo tudi pujsi laufali po zraku, pozabil si povedati to.
Uporabnik419925
01. 05. 2016 10.20
Glede planeta zemlje in bivanja na njem po 3 svetovni vojni je tako. Južna polobla planeta zemlje torej: Južna Amerika, Afrika, Avstralija, Nova Zelandija niso strateške tarče Nuklearnih velesil. Ja seveda so na določenih področjih vojaške baze posameznih držav, katerim bodo namenjene posamezne ali par jedrskih konic ampak v celotni gledano bo severna polobla zemlje zmasakrirana z več tisoč jedrskim konicam. Torej planet zemlja kot tak ne bo v celoti uničen. Prav tako se severni in južni vremenski sistemi zelo malo mešajo in posledično ni vsesplošnega radiacijskega onesnaženja zaradi nuklearne vojne na severni polobli. Na žalost ljudem z IQ-jem nižjim od IQ-ja zmrznjenega hladilnika ne odgovarjam.
motorist_mb
30. 04. 2016 09.23
+14
Če hoče kdo naredit red je vse samo človek ne...Trump go go go!
civitasstain@gmail.com
30. 04. 2016 09.34
+3
EU se ga tudi boji. Bodo mal pogledal nazaj kje in kaj ga je polomil.
I G N O R A N T
30. 04. 2016 09.36
+3
Zanimivo bo kdo bo to gledal za nazaj.Kakor da bi se osli pogovarjali o ušesih
I G N O R A N T
30. 04. 2016 09.19
+1
Se dobro da ga ne primerjajo z Leninom
Partisan
30. 04. 2016 09.18
-7
Bolj proti jugu amerike bo šel, bolj bo nepriljubljen, Mehika, Brazilija, Argentina,Kuba in druge južne države so ravno zaradi takih KORUPTIVNIH MILJARDERJEV , danes pred pragom bankrota in živijo v revščini! Ravno zato pa sodobni Hitler ne bo predsednik, ker jim je preveč pokradel!
I G N O R A N T
30. 04. 2016 09.29
+6
Brazilija ima recimo delavsko stranko na oblasti.Za Kubo vemo kako je ....
Primož81
30. 04. 2016 09.33
+7
Mislim, da se Hitler v grobu obrača, ko Trumpa primerjate z njim...
...U.D.B.A...
30. 04. 2016 09.15
+7
Jaz tudi podpiram Trumpa,edini k govori resnico v narekovajih.
civitasstain@gmail.com
30. 04. 2016 09.36
-6
Ti ga ne moreš podpirat, nisi Amerikanec. Podpiraj raje slovenske politike, ki po tvoje delajo zate!
...U.D.B.A...
30. 04. 2016 09.41
+0
?ampl
30. 04. 2016 10.09
+2
jaz ga še danes.ga ni v zgodovini ki bi taku za jajca držal dve velesili pa še cenil so ga ker je mel sam zelo velika kohones
ZDA
30. 04. 2016 10.31
+1
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
hotchilipoper
30. 04. 2016 09.03
+13
Mika Tysona bi jaz dal v naš parlament
civitasstain@gmail.com
30. 04. 2016 09.36
+5
luciluk
30. 04. 2016 08.57
+9
zanimivo kako nestrpni so do svojih nasprotnikov levičarji. Bolj ko gledam novice, delajo po svetu PI****je večinaoma levičarji. Desnih skrajnežev dejansko skoraj ni. 90% vsega uničenja med demonstracijami delajo levičarji. Agit-prop uspešno rišeta lik levičarja kot demokrata, ki rešuje nasprotja z argumenti in močjo besede. Resnica je da levičarji tega ne želijo niti ne čutijo potrebe po demokratičnem reševanju družbenih problemov.
guojle
30. 04. 2016 08.24
+22
ja hilari najbol, feministka zaho..na , še dedca ni mogla porihtat bo pa zej kao državo vodila
Mali medo
30. 04. 2016 08.45
+19
nebel
30. 04. 2016 08.54
+18
Podobno kot cmerar, je samo fasada za tiste, ki ji pišejo govore in določajo politiko.