Tujina

Milijon evrov varščine

Dunaj, 15. 03. 2007 14.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

General Zagorec, osumljen kraje draguljev, se bo lahko branil s prostosti, če bo plačal milijon evrov varščine.

Zagorec naj bi ukradel za pet milijonov dolarjev draguljev
Zagorec naj bi ukradel za pet milijonov dolarjev draguljev FOTO: Reuters

Na sodišču na Dunaju so zaključili zaslišanje nekdanjega pomočnika hrvaškega obrambnega ministra Vladimira Zagorca. Preiskovalna sodnica na Dunaju je določila pet pogojev za njegovo obrambo na prostosti, med katerimi je tudi varščina v višini milijon evrov. "Če bo Zagorec plačal varščino, bo lahko že danes na prostosti," je povedal tiskovni predstavnik sodišča.

Zagorec je že izročil svoj potni list avstrijskim oblastem, za obrambo s prostosti pa se bo moral še obvezati, da ne bo pobegnil, da bo ostal na avstrijskem naslovu in da bo vsako spremembo bivališča takoj prijavil na sodišču. Če pa ne bo izpolnil vseh pogojev, bo ostal v avstrijskem priporu, so še poudarili na Dunaju, ter napovedali, da bodo naslednji narok 27. marca.

Upokojeni 44-letni general Hrvaške vojske Zagorec ki že nekaj časa živi na Dunaju, sicer nasprotuje izročitvi Hrvaški, kjer je preiskovalna sodnica zahtevala pripor.

Zagorca so aretirali v torek zvečer v Avstriji na podlagi mednarodne tiralice, ki jo je razpisalo hrvaško pravosodno ministrstvo. Osumljen je, da je zase obdržal dragulje v vrednosti najmanj petih milijonov dolarjev ter da je na ta način zlorabil položaj in pooblastila.

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HandOfSteel
15. 03. 2007 17.34
To bomo pa kaj kmalu videli, ce bo placal varscino je definitivino kriv ... ce je pa ne bo - je pa tudi, konc koncev govorimo o hrvatu ...