Tujina

Mladi piton v čevlju pripotoval iz Avstralije na Škotsko

Edinburg, 26. 02. 2019 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na poletu iz Avstralije na Škotsko se je znašel slepi potnik. Mladi piton, ki se je skril v ženski čevelj, se je med dolgotrajnim poletom pričel celo leviti. Po prihodu domov ga je v svoji prtljagi našla šokirana Škotinja in poklicala pristojne, ki so kačo prepeljali v karanteno.

Iz Škotske poročajo o sila nenavadnem primeru. Moira Boxall, ki je pripotovala iz avstralskega Queenslanda v Glasgow, je namreč ob prihodu domov v svoji prtljagi odkrila kačo. Mladi piton se je skril v njen čevelj, med maratonskim, 15.000 kilometrov dolgim poletom, pa se je celo pričel leviti.

Kača v čevlju
Kača v čevlju FOTO: AP

Poklicala je škotsko organizacijo za zaščito živali SPCA, ki je kačo varno prepeljala v karanteno, poroča CNN. "Odzval sem se na klic ženske, ki se je ravno vrnila z dopusta v Avstraliji in v svojem kovčku našla majhno kačo," je dejal Taylor Johnstone iz SPCA.

"Ko sem prispel, je najditeljica kačo zadrževala, zato sem jo varno odstranil. Po pregledu smo ugotovili, da gre za pitona, ki ni strupen," je še povedal Johnstone in dodal: "Kača je zdaj v karanteni v našem reševalnem centru v Edinburgu."

Kača v čevlju
Kača v čevlju FOTO: AP

Mnogi so se ob dogodku spomnili hollywoodskega filma Kače na letalu iz leta 2006, v katerem se Samuel L. Jackson kot agent FBI bori s številnimi strupenjačami na letalu.

Ni pa to prvič, da se je kača uspela 'pretihotapiti' skozi stroge varnostne kontrole na letališču. Leta 2016 je potnik posnel zastrašujoč dogodek, v katerem je kača visela iz stropa kabine na letu med Torreonom in Ciudadom de Mexicom v Mehiki.   

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Leta 2012 pa so morali na letalu družbe EgyptAir zasilno pristati, potem ko je Jordanca ugriznila kača, ki jo je nezakonito tihotapil.

Kača v čevlju
Kača v čevlju FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.